icon

Ako riešite denné fungovanie s veľkým bábätkami?

19. jan 2022

Ahojte. Chcem sa spytat mamiciek velkych babatiek ako ste riesili denne fungovanie s takymi babatkami. Syncek sa narodil velky a teraz v 4 mesiacoch ma skoro 10kg a 68cm, a to vobec nie je tucny, ale proste vyzera akoby bol ovela starsi. Do vanicky kocika sa nezmesti, vytiahli sme sportovy, ale musi byt iba poleziacky, ale nie je to ono...ma tam tak hlavu neprirodzene ohnutu. Ako ste to riesili? Hojdacie kresielko - super vec, ale je do 9kg. Take tie stolicky na krmenie, ktore sa polohuju, tak su poleziacky do 9kg, na sedenie do 15. Lenze maly este nesedi. Nosenie - masaker zataz na chrbat. Mame satku, ale 4 mesiace po porode nosit 10kg je pre mna dost zataz. Vo vajicku mu trcia nohy, co vraj nie je problem, ale tak ja neviem, v aute mu nozky tlacia do operadla, tak sa mi to nezda. Nejake vychytavky?

Strana
z2
autor
19. jan 2022

@lianka123 Moj presne tiez tak. Mal necelych 5 kg, ked sa narodil a 54 cm a rastie, teda, dost rychlo :D Ocakavam podobne vahy ako tvoj 🙂 Ja oblecenie neriesim ani tabulky, lebo my ideme dost mimo celeho :D Ale zmenili mi nazov temy a este aj s chybou...skor som myslela take pomocky ako riesit, kedze tazko najst nieco pre nizky vek a velke babo. Vsade to beru tak, ze s nasou vahou su v ponuke produkty, ktore mu realne este nemozem dat, kedze nesedi. Tiez inak ratam, ze polrocny uz asi bude sediet, lebo skoro hlavicku drzal, skoro sa zacal otacat na brusko, zuby uz kazdu chvilu budu von...nestiham sa cudovat kedy sa to vsetko deje :D

autor
19. jan 2022

Kazdopadne dakujem vam vsetkym za rady. 🙂 Pozriem si to a urcite nieco vyberiem 🙂 Pomohli ste velmi 👍

pininka1
19. jan 2022

Jaaj, si mi pripomenula mojho najstarsieho, s metrom sme chodili pozerat kociky, kedze sme vedeli ze bude velky, aj ked sme netusili ze az tak. Kazdopadne esteze sme byvali v dome, lebo chcel spat len vonku v kociari. A mali sme take hojdacie kresielko ktore bolo tusim do dvoch rokov, to aj hralo, tak tam som ho obcas supla, inak som pouzivala nosic a niekedy varila aj s nim kedze nechxel byt velmi sam. Potom uz v ohradke v pohode. Ale nasi aj skoro chodili, takze potom uz to bola ina zabava.

evka258
19. jan 2022

Odporucam hlboku vanicku Camarelo, nase deti sa tam v pohode zmestili, je naozaj velka. Su to polske kociky, na bazosi zozenies za par eur, ale maju ozaj dost miesta.

evka258
19. jan 2022

A este jedalenska stolicka - Cam campione. Uplne super, priestranna, polohovatelna. Uz ju ma nase tretie dieta, takze sme ju aj poriadne vyuzili 🙂

aknamorka22
20. jan 2022

My sme si obľúbili značku Joie. Sedačku máme States, kočiar Mytrax a pri druhom sme kúpili vaničku Ramble XL a vajíčko i-gemm. Druhé dieťa je ešte väčšie ako prvé:D tak som zvedavá do kedy nám vydržia veci. Zatiaľ sa do vaničky v pohode zmestí aj s fusakom 🙂

evkamotka
20. jan 2022

Ok ak som s vajíčkom nepomohla, pozri autosedacky v kategorii 45-100cm, my mame pre nasho pevneho fesaka (nie je tucny,len velky) cybex sirona. Tak ci onak do tejto kategorie postupi. Je to ok sedacka aj ako alternativa vajicka a zmesti sa tam

autor
20. jan 2022

@evka258 Parada, pozriem 🙂 O polskych kocikoch som pocula, ze su priestrannejsie. Aj sme povodne isli kupit kocik do Polska, ale dosli sme na trhy a nikde nikoho. Mali "swieto" 😃😃

autor
20. jan 2022

@evkamotka Dakujem pekne, pozriem ☺️

domiklik
20. jan 2022

Treba si poskusat, každému iné sadne, ale je to obrovská pomoc 🙂

tianna
20. jan 2022

@lianka123 nás najstarší má 9, takmer 170cm, topánky 40 a oblečenie nosí už pánske L.. 😂 priprav sa že tiež budeš mať veľkého chlapa doma 😁 stredný syn má 7 a nosí teraz bratovu bundu ktorú on nosil okolo 4 rokov.. 😂

senta_sofia
21. jan 2022

Krmit mozes aj vo vajicku, casom kupis klasicku stolicku, ja hromadenie haraburd nepodporujem. Po pol roku uz tak vela priberat nebude. Kocik sme mali velku vanicku, tu nepomozem a satku vymen za nosic, tie maju bedrovy popruh a rozlozia vahu lepsie. Inak je to len o zvyku, aj ked chrbat dostava zabrat.

zulazu
21. jan 2022

No ja mám tiež mega bábo 😅 má čerstvé 3 mesiace a 8kg a 66cm 🙈 Od každého počúvam aký je on veľkýýý 🤦‍♀️ Kočík mám poľskej značky Roan bloom, je ozaj super, má väčšiu vaničku..snáď ho tam ešte povozim 2 mesiace aj keď neviem, neviem s fusakom 🙄 No pre teba je zbytočné už kupovať hlboký kočík. Ja mám už nachystaný aj šporťák Valco baby snap 4 ultra trend. Dá sa z nánožníka urobiť ako keby hlboká vanička, dá sa dat do úplného ľahu (ale odporúčam dokúpiť nejakú pamäťovú podložku, aby to bolo pohodlnejšie), má super predlžujúcu striešku a môže byť v smere aj proti smere jazdy a je lahunky..jediná nevýhoda, ze nemá odpruženie..preto som dokúpila nafukovacie kolesá...odporúčam pozrieť video:

https://www.youtube.com/watch?v=yilYX_0JEcc

Kresielko máme do 26kg, nuna leaf, sú aj do 60kg. Vajíčko máme cybex aton 5 a je do 13kg, takže v lete budeme určite riešiť pokračovaciu autosedačku. Prvý syn mi tiež rýchlo rástol a aj mu to stále zostalo 😄 v škôlke je medzi rovesníkmi najvyšší 🤭

kika2810
21. jan 2022

vajicko - nevadi, kym netrci hlavka alebo nepresiahne vahovy limit je to OK. Teraz mame pokracovaciu sedacku v protismere. Jasne ze nizky trcia ale oni si ich poskladaju a predstav si seba. Radaej poskladane ako je ti pohodlne ako visiace

Kresielko - predali sme lebo limit vahovy a kupila som hojdacku taku tu montesori z elis design. Dala vankus a hojdala tam.

Jedalenska stolicka - kym nesedel, jedol na hracej podlozke na zemi na vankusi na ktorom bola plienka. Ked uz bol pevnejsi pytala som sa fyzioterapeutky a cca od toho 7 mesiaca som davala do jedalenskej stolicky aj ked nesedel. Vraj takto je to Ok na tych par minut na dany ucel - jedenie ale nie vysedanie v nej. Inak sme pasivne neposadzovali kym sam nesedel co bolo nejaky 8-9 mes.?

No a kocik? Vanicku odmietal aj skrz dlhotrvajuci reflux. Znie to sielene ale kupili sme iny kocik s korytkovym sedenim aj kvoli refluxu a od 5 mes bol v korytku v lezmej polohe

Teraz ma 20 mes., 92 cm a 16kg
Vacsi ako vsetci rovesnici a aj o rok, rok a pol starsie deti poniektore.

kika2810
21. jan 2022

A este doplinim druhy kocik sportovy mame Bumbleride Indie a je to oecka je ibrovsky, ide lahucko a strieska je uplne mega. Vacsiu som este nikde nevidela

kika2810
21. jan 2022
autor
24. jan 2022

@kika2810 Dakujem za rady aj skusenosti 🙂

autor
24. jan 2022

Zistila som, ze nase vajicko je dobre, mame Zopa X1 Plus i-Size, ktore je do 18kg a 80cm. Problem je v sklone zadnych sedadiel v aute, ze ich mame take sikmejsie, tak preto mu nozky tak tlacia do operadla a maly pomaly sedi, az mu hlavka pada. Vraj som v tom pripade ma dat nejaka klinova podlozka na sedadlo, aby sa to vyrovnalo.

kika2810
24. jan 2022

Ano je take. Poradi ti dobre pani na FB v skupine Deti v Aute. Napises jej info a ona aj ma eshop so showroomom kde to vies aj vyskusat. Akurat teda ten showroom je v BA

Strana
z2