icon

Ako sa motivujete na materskej?

nikolka232
20. aug 2026

Ahojte. Ako? Mám doma 3 a čoskoro 1 a úprimne vyhorela som. Ako mama. Ako žena. Cítim ,že som ako sopka pred výbuchom. Aj keď sa snažím.. zabudla som, čo ma kedysi bavilo, kým som bola a úprimne, nemám toľko času ako kedysi na niektoré hobby. Čo robíte vy? Ako si pomáhate ?

anonym_ccdafd
20. aug 2026

@nikolka232 tiež sa obávam, že sa mi to stane. Zatiaľ doma len bábätko ale nie je normálny čas na domácnosť, varenie, starostlivosť o seba. Bábätko moje je síce usmievavé zlaté ale vyžaduje moju stálu prítomnosť.
Keď chcem niečo spraviť, musím večer po jeho uložení kedy som už úplne unavená. Muž pomáha dosť ale predsa on chodí do práce. Som zvedavá, kedy sa dostanem aspoň k občasnemu cvičeniu, nepribrala som skoro vobec ale nemám žiadnu svalovú hmotu a od pôrodu strašnú celulitídu. Keď vidím influencerky ako zvládajú ešte aj cvičiť a tocit videá som nahnevaná. Ja nemám čas na nič, občasná radosť je nejaký mini výlet, muž sa snaží nech trošku aj z domu vypadneme. Pardon za výlev, asi som sa potrebovala posťažovať. Dieťa chce kontaktné spánky a dojčim tak zato som ma mobile keby niekto malpripomienky že na.mobil čas mám 🙈

anonym_e9279a
20. aug 2026

Môžem sa opýtať, čo znamená zdrojujete? Lebo poznám zdroje, ale poviem zdrojovanie nie.

anonym_3068b0
20. aug 2026
@anonym_ccdafd

@nikolka232 tiež sa obávam, že sa mi to stane. Zatiaľ doma len bábätko ale nie je normálny čas na domácnosť, varenie, starostlivosť o seba. Bábätko moje je síce usmievavé zlaté ale vyžaduje moju stálu prítomnosť.
Keď chcem niečo spraviť, musím večer po jeho uložení kedy som už úplne unavená. Muž pomáha dosť ale predsa on chodí do práce. Som zvedavá, kedy sa dostanem aspoň k občasnemu cvičeniu, nepribrala som skoro vobec ale nemám žiadnu svalovú hmotu a od pôrodu strašnú celulitídu. Keď vidím influencerky ako zvládajú ešte aj cvičiť a tocit videá som nahnevaná. Ja nemám čas na nič, občasná radosť je nejaký mini výlet, muž sa snaží nech trošku aj z domu vypadneme. Pardon za výlev, asi som sa potrebovala posťažovať. Dieťa chce kontaktné spánky a dojčim tak zato som ma mobile keby niekto malpripomienky že na.mobil čas mám 🙈

@anonym_ccdafd kym je dieta uplne malinke tak odporucam nosic a mozes robit cokolvek. Moja nosic nechcela tak som prenasala to hojdacie kresielko z izby do izby a pozerala co robim. Ked zacne liezt/chodit, tak zapajat do kazdej jednej cinnosti ktoru robis. Aj dieta bude spokojne a ked bude spat tak budes moct oddychovat lebo budes mat vsetko spravene 😀

anonym_3af766
20. aug 2026

V prvom rade som vypla instagram a ‘ dokonale domacnosti ‘ absolutne mi to nepridavalo na nalade. Mam velmi kontaktne dieta od narodenia, chvalabohu nosicove, tak aspon takto viem co to urobit doma. Babky dedkovia a tetky nejavia extra zaujem a niektori su total nezodpovedni, tak im nemam odvahu moje dieta zverit. Ako to niektore robia ? Neviem, mozno maju viac pomoci od ludi z rodiny; mozno lepsi manazment doma, mozno uplne pohodove dieta, netusim, ani ma to popravde nezaujima, kazda mamka je hrdinka, aj ta co nic nestiha aj ta co stiha vsetko, skor ma mrzi ze mnoho zien ak proste nestiha mat vsetko tip top sa citi zle, otvori taka mamka usta a povie to nahlas, hned je zametená pod koberec ako neschopna..
Ja osobne som upustila z nejakych narokov. Niesom z tych, co by sa niekomu pytali o pomoc, ale ked sa da, beriem rozumnu a zodpovednu vypomoc k malej, ze si ja nejak oddychnem, nieco urobim doma alebo mam nejaky cas iba pre seba. Tie deti fakt raz vyrastu a budem tu zas len ja a manzel a koopu casu na vsetky nase aktivity.
Ale ano, je to narocne, a niekedy ze totalne o drzku.

anonym_a79de0
20. aug 2026

Šla som po roku do práce. Inak by mi preplo. Podľa mňa sú tri roky alebo viac veľa a nechápem ako to toľko žien dáva.

anonym_720f76
20. aug 2026

Po roku do roboty, plus zapojiť aj chlapa.

domiklik
20. aug 2026

@nikolka232 začala som chodiť do fitka, neskutočne to človeka na motivuje. Učím sa jazyk.