icon

Ako sa pripraviť na druhé dieťa s 2,5-ročným rozdielom?

1. máj 2026

O par mesiacov rodim druhe. Na co sa pripravit, ked dcerky budu mat 2,5 roka rozdiel?

anonym_13b998
1. máj 2026

netreba sa pripravovať na nič. Až čas ukáže čo bude treba.

anonym_6bf179
1. máj 2026

A na co sa chces pripravovat? Ved to je uplne normalny a v pohode rozdiel. Akoby si hovorila o 11mesacnom rozdiele, kde sa ok, nejake veci organizacne lepsie pripravuju 😁

marhulka13
1. máj 2026

Možno na to, že staršia bude žiarliť. Ja mám rozdiel tri roky a starší sa chcel znovu kojit, znovu cumlík a pod.

dettilv
1. máj 2026

Pripraviť sa nedá. Závisí či bude bábätko kľudne alebo placlive a druhé či bude žiarliť alebo nie. A či máš pomoc a aký je manžel. Medzi mojimi je rozdiel 2roky a 3mesiace a nemenila by som

euka210
1. máj 2026

@anonym_autor na to sa neda pripravit...ries veci za pochodu, ked pridu.

vkatush
3. máj 2026

Jediné, na čo sme sa pripravovali, bolo staršieho syna. Stále sme mu vravela ako príde bábätko, ako rastie, čo s ním budeme robiť, keď sa narodí, ako ho on bude učiť všetko (nočník, plaziť, sedieť, chodiť, papať, čítať), ako budeme musieť byť tichšie, keď bude bábo spať. Také bežné veci. Ale bolo dôležité mu to stále opakovať, aby to pre neho nebol šok.

A vďaka tomu to bolo úplne easy a sú skvelí parťáci, je voči bratovi veľmi ochranársky a všade ho chváli a aj seba, ako ho on naučil dvíhať hlavu, loziť, ako sa delia o hračky, ale ako berie všetky maličké, aby sa nezadusil,... 😂

Neboj, zvládnete to.