icon

Ako sa starať o novorodenca, keď nemám žiadne skúseností?

22. jan 2026

Ahojte, otehotnela som neplánovane hoci som nebola na dieťa pripravená, ale na potrat som nedokázala ist. No tak som porodila a už som a dieťaťom týždeň doma, ale ja vôbec neviem ako sa mam o neho starat, čo mam robit. Mne to nikdy nikto neukázal, nepovedal. Nikdy som nemala ani súrodenca o ktoreho by som sa starala. Na internete je to vsade inak, tak sa pytam tu. Čo mam robit ? Kedy ho kŕmiť? Krmim ho len ked si pyta, že zacne plakať a spat to tiež neviem ako ma, teraz spi už skoro celý deň je to normalne ? Spávať ho ani nedávam, to vždy nejak samo zaspí. Chlap ma poslal do kelu, ked zistil, že som tehotná, tak som na to sama..ja aom sa skúšala aj hrať s ním, ale nejak nereaguje take apaticke akoby nevnímalo, ukazovala som mu plyšového psika a to dieťa iba na mňa Kuka, ale na ostatné veci nereaguje, to je normalne ? Už som chytila z toho nervy aj, že prečo ked mu ukazujem dačo tak sa nepozrie, iba po mne Kuka. Ja som zufala je to take divne, ja neviem ako často mu dať vodu ako často mlieko, kedy už normalne jedlo? Kedy sa ma naučiť chodit ? Kedy ma začať rozprávať ? Ja by som potrebovala manuál k tomu od základov na každý deň. Ked mi to vravela aj doktorka tak nieco som rychlo písala do mobilu poznámky, ale to mi tiež povedala take základy..

Strana
z5
maryetta
Včera o 18:43
@anonym_131669

@maryetta ale to je normalne, nikto uceny z neba nespadol, ale toto je fakt moc. Ved aj ja som bola stratena, mala som 30 pri prvom dietati a vsetko som si nacitala, pytala sa a takto. Ona ako keby zrazu spadla sem z Marsu a dali jej do ruky dieta, staraj sa.

@anonym_131669 tak asi si myslela ze to bude ako babika. No nie je... dostihla ju realita. A verim ze bude sama nutena citat.... citat a pytat sa....

anonym_310d5f
Včera o 18:54
@really8

@anonym_310d5f seba hodnotis ako tu normalnu? Tak co tu este robis? Cim viac takych skodnych ako ty vypadne tym lepsie

🤣🤣🤣maj také silné reči na niekoho v reále

really8
Včera o 19:17
@anonym_310d5f

🤣🤣🤣maj také silné reči na niekoho v reále

@anonym_310d5f zlatko my dve by sme sa v reale nikdy nebavili.

anonym_310d5f
Včera o 19:18
@really8

@anonym_310d5f zlatko my dve by sme sa v reale nikdy nebavili.

To máš v podstate pravdu ale vidím že si z BB a ja tu bývam tiež 😉

really8
Včera o 20:00
@anonym_310d5f

To máš v podstate pravdu ale vidím že si z BB a ja tu bývam tiež 😉

@anonym_310d5f no ty si jednoduchsia ako som si myslela😂😂😂

anonym_310d5f
Včera o 20:05
@really8

@anonym_310d5f no ty si jednoduchsia ako som si myslela😂😂😂

Naozaj ??fakt????počúvaj teba by som chcela za kamošku 🤣🤣🤣

Strana