icon

Ako sa váš 6 mesačný drobec vysporiadal s vašim nástupom do práce?

ewisam
22. nov 2011

Mamicky, aky je vas nazor, ci skusenost - prospel vas odchod do prace vasmu drobcovi alebo skor nie? Prospel v zmysle zvykol si na babky, osmelil sa a pod. Alebo povazujete navrat do prace v takomto veku dietata skor za "zivotny" omyl?

anicka1981
22. nov 2011

@ewisam, ja mam 5 mesacneho chlapceka, ale si neviem predstavit, ho dat niekam, z okna vidim jasle, rano o 6 im zacinaju nosit drobcov, vidi sa mi to nefer, este ked ostane v domacom prostredi a babkou a tak tak je to menej stresujuce, aj pre babo aj pre mamicku, ale v zasade je to velky zlom pre oboch, aj pre dieta aj pre matku, mozno tazsie je to pre matku,, ja sa budem snazit otat doma cim dlhsie, ako sa bude dat,,, aj ked dnes je tazka doba, tak ked raz do prace musis tak musis, ale dufam, ze to bude cim neskor,,,,aby sme na ten den dospali obaja, 😉

elienka
22. nov 2011

@ewisam kamoška sa musela z fin. dôvodov vrátiť do práce. Jej syn bol na babku zvyknutý odmalička a ešte k tomu ona chodí z práce o pol tretej, takže aj tak s malým trávi veľa času. Nemám pocit, že by jej malý trpel. Ale podla mňa je to životný omyl - ja mám teraz 6 mesačnú dcéru a do práce sa neponáhlam - pracujem totiž doma aj popri materskej. Celý život som si zariadila tak, aby som mohla byť doma s deťmi minimálne než pôjdu do školy.

ajca123
22. nov 2011

Ahoj nebudem ta sudit... Len maly je este drobcek a potrebuje najviac teba 🙂
Mozno vam chybaju v domacnosti korunky,tak aj chapem....
Ale neuvidis tie pokroky co maly spravi ked ty budes v robote...
Moj drahy do teraz lutuje ze nevidel nasho prveho syna ked sme boli u babky 2mesiace ked robil pokroky v capkani a podobne :(
Ale pri druhom si to teraz priam vychutnava vsetko... Aj skoro domov chodi a venuje sa detem 🙂
No uvidime ako zvladne ked aj treti bude na svete🙂 a vseci budu po nom skakat 🙂

nicky182
22. nov 2011

@ewisam ahoj, ak si to Vasa financna situacia vyzaduje, je to pochopitelne, ak mas zaujem o karierny rast je to trosku sebecke....drobec si zvykne rychlo, myslim, ze rychlejsie ako ty 😀 Skus zvazit vsetky moznosti "pre" a "proti" ...mne by bolo luto ist uz do prace ...

lenka311
22. nov 2011

@ewisam moja mama išla do práce keď som mala 4mesiace, vyrastala som s babkou a Ti poviem, že keď sa pozriem do minulosti, všetky zážitky, spomienky, stále si vybavujem len babku... Mamu vôbec nie..
Takisto spolupracovníčka išla do práce, muž ostal na materskej - keď sme spolu robili syn bol už veľký 12rokov - no a ona stále spomínala že prišla o najkrajšie chvíle s dieťaťom, lebo nevidela jeho prvé kroky.. slová... Proste nemala na neho toľko času..
Ak sa to nedá finančne utiahnuť jasné že choď, ono malý si zvykne, deti sú veľmi prispôsobivé, to my matky sme na ne viac fixované..... Je to ťažké rozhodnutie, ale čo sa týka mňa radšej by som sa uskromnila, ale bola s dieťaťom....viem o čom hovorím som slobodná matka...

ewisam
autor
23. nov 2011

@anicka1981
@elienka
@ajca123
@nicky182
@lenka311
Dakujem za vas nazor. Nastastie by mi zamestnavatel vysiel maximalne v ustrety.( Nemozem vsak danu pracu vykonavat doma, hoci az raz budem velka budem pracovat ako elienka doma snad 😀 ) Ale zas ked na to pozriem, zo stany drobca, hrozne sa vsetkeho boji este ani na otca si poriadne nezvykol...preto si myslim, ze by mu to trosku prospelo, osmelil by sa... a kedze v case mojej pracovnej doby, zvykne spat hadam,by az tak neutrpel, uvidime, zvazim

abika26
23. nov 2011

ak nemas financne problemy tak by som na tvojom mieste nesla.praca ti neujde ale detstvo dietata ano....

henulienka
23. nov 2011

Považujem to za svoj najväčší životný omyl ... a to mala dcérka 15 mesiacov. Ona bola v pohode, bola s babkou, ale mne ušlo celé to obdobie jej života... nehovoriac o tom, že som preplakala tri mesiace každé ráno keď som odchádzala z domu a nechávala tam to moje malé voňavé bábätko..... Ale! Keby som nešla do práce, tak nemáme čo jesť, vďaka môjmu "šikovnému a strašne snaživému" ex.
Teraz plánujem byť s mojimi drobcami doma celý čas, a keďže mi aj tak zrušili prac, miesto, tak vlastne ani nie je kam sa ponáhľať.
Ak nemáte existenčné problémy,nerob to! 😔

ewisam
autor
23. nov 2011

@abika26 no urcite to nie je preto, ze by som sa doma nudila a nevedela sa dockat, kedy z domu "vypadnem" Fin. problemy, zatial nie su ale hrozia....
@henulienka existencne nie su, zatial, ale v tejto dobe clovek nevie, ci nas zajtra nezivim vsetkych troch z materskej

elienka
23. nov 2011

@ewisam Ak teda máš tolerantného zamestnávateľa ešte by si mohla uvažovať o čiastočnom úväzku, napr robiť 3 dni do týždňa, alebo 4 hod denne a to v čase keď ti najviac spí napr. moja Sofi spí teraz doobeda 15 min ale poobede potiahne 2,5 až 3hod, takže vtedy jej určite nechýbam.
Inak aj u nás je to všelijaké, manžel uvažuje, že odíde z práce, chce si probiť kurzy a tak, stojím za jeho rozhodnutím, ale čo to si privirobím, takže spolu s rodičákom nám to nejako bude vychádzať

edita84
23. nov 2011

no ja si ani neviem predstaviť odísť od tak malého babatka, možno som zastaralá ale ked sa už niekto rozhodne založiť rodinu tak ten muž má spraviť všetko aby uživil matku aj dieťa nie? tot môj názor ja som bola s dcérkou 3,5 roka dom a s malým budem tiež 3 roky doma 🙂

henulienka
23. nov 2011

@ewisam to bohužiaľ v dnešnej dobe nevieš nikdy, veď sa môže stať hocičo... aj MM ochorieť, aj o prácu prísť ... ja to chápem, veď som si tým prešla, len môj názor je ten, že ak to naozaj nie je vážne hneď teraz, tak nechoď. 😉

asshanti
23. nov 2011

@ewisam je to na tebe, musis si to dobre rozmysliet... ja by som urcite nesla do prace, este pred otehotnenim sme sa s drahym dohodli, ze budem cele 3 roky doma a mne to takto vyhovuje. 😉 nevedela by som drobca niekde nechat, ani s babkou, cely cas by som nanho myslela, co robi, ci spinka, ci neplace... 😀 😝 on aj dost zle spava, je to velmi narocne dieta, nepohra sa sam, myslim si, ze v jasliach by urcite trpel... 😖 a neodpustila by som si, ze som zmeskala vsetky jeho pokroky... ☹

elienka
23. nov 2011

@edita84 napr. u nás je to tak, že ja som si založila rodinu, chlap nechcel o deťoch ani počuť, samozrejme že teraz malú miluje ale to tak na 10 min denne keď sa usmieva. Ja som si vyriešila hypotéku aby som mu nebola na krku počas materskej, počkala som si kým sa chlap ako tak usadí a potom som na neho vybalila, že budem mať 30 a už som sa načakala dosť. Tak mám Sofi. Asi som z moderného sveta. Ale muža by som nevymenila za nič na svete, je moja opora, len treba na neho pomaly. No a teraz sa pomaly začiname rozprávať už o druhom bábätku a vôbec nie je proti

nicky182
23. nov 2011

@ewisam drzim ti palce, zvladnete to 😀

tanika5
23. nov 2011

táto téma mi pripomenula jednu našu doktorku, majú pllllllno penazí, pri prvom synovi isla po 6 mesiacoch do práce, potom mali dvojičky a tiež šla po 6 mesiacoch robiť. Nepochopím to!!! Nikdy by som nedokázala odísť od tak malého bábenka, samozrejme pokial by ma ozaj do toho financie netlačili. Ja budem mať problem zvyknuť si o rok v septembri ked pôjde drobec do škôlky a to už bude mať 3 roky a 3 mesiace 😉 Kamarátka tiež šla skôr, mali opatrovatelku, nechcela prísť o dobrý flek, zarábala viac ako manžel aby vyžili pri hypoteke tak išla, no pri druhom už ju to ani len nenapadlo. Síce mala suprovu opatrovatelku, ktorá malinku naučila velmi vela, odplienkovala ju v 6 mesiacoch, ale jednoducho povedala:,,toto všetko som svoju dcérku mala naučiť ja!" tak teraz si užíva pri druhej naplnooooooo 🙂)

ewisam
autor
23. nov 2011

@elienka no presne tak to planujem navrhnut, polovicny uvazok na 3 dni v tyzdni, v case mojej prace by bol s otcom a jeden den by siel so mnou, alebo by na tie 4h zostal doma s babkou.... a som presne ten isty pripad, chcela som babo tak ho mam 🙂)
@edita84 suhlasim, ale nie vzdy to pri hypotekach a sucasnej tazkej dobe ide aj pri najlepsej voli a keby clovek cakal kym sa zabezpeci k spokojnosti ma 50 r a zostane bez deti...

luciferkax
26. nov 2011

ja by som to považovala za životný omyl... odchádzať od tak malého bábatka... nikdy!

bbtina
26. nov 2011

@ewisam mna pri prvej dcere donutila financna situacia a to som isla ked mala rok,ale teraz som povedala,ze mimimalne do 2rokov ostanem,aj keby som nemala co jest,

ewisam
autor
2. jan 2012

Tak to vyzera, ze dobrovolne-na silu budem musiet ist do prace