icon

Ako skoncovať s uspávaním na fitlopte?

5. mar 2022

Ahojte.

Viete mi poradiť ako skoncovať s uspavanim na fitlopte? Keby som vedela že ta fitlopta je také zlo nikdy na ňu nesadnem. Malý má 6 mesiacov ale keď bol maličký po narodení mával hrozné koliky a na fitlopte sa vedel upokojiť, ďalej počas laktačnych štrajkov som si ho na nej ukludnila a nakojila a postupne som zisťovala že na nej dokáže aj veľmi rýchlo zaspať tak sme pri tom ostali. Vždy som sa upokojovala tým že aké to mám fajn oproti iným mamám ktoré s deťmi pochodujú po byte a hojdaju na rukách že však ja len sedím. Ale už má 8 kíl a ja už nevládzem mám pocit že ho na nej budem uspávať naveky.
Už nepozná ani iný spôsob zaspania. Ráno Fitlopta, poobede a podvečer kočík a pred nočným spánkom fitlopta a tam je problém ako náhle ho položím spiaceho za 30 minút je hore lebo už ho nič nehojda. Keď ho napríklad vezme muž sadne s ním na loptu on a o minútu už zase spí, mne je pohodlnejšie dať si ho na prso a uspať znovu tak pár krát si cucne a spinka. A o tom že niekedy zaspí len tak že ho položím a zaspí sám len snívam.
Ďakujem za každú radu 🙂

zapalkazapalkova
•
5. mar 2022

Ahoj, v 1.rade je to len obdobie 😁. Mne syn tiez tak casto zaspaval, ale potom z toho vyrastol. Ale napr super vec je Hacka/hojdavak... To mame pri dcere a ked sa trochu zobudi, tak ju tam pohojdam a spi dalej aj hodinku a nemusim ju drzat na rukach, ale sedim na kresle a citam knihu 😂

diamond007
•
5. mar 2022

Prosto.. jeden deň boj a pochopi. Uspavate ho odmalička len za behu tak to pôjde ťažšie.
Najskôr by som začala ho len ukludnovat na fitlopte a takého v miernom spánku dávať do postieľky a uheglat postieľku... Ak mu nechcete robiť sok

carodejka008
•
5. mar 2022

Tiež tvrdím že je to len obdobie, uspavala som tak do 11 mesiacov na všetky spánky..potom prišiel večer kedy som ho na lopte nevedela uspať, stále sa mrvil a plakal, tak som ho zúfalá dala do postieľky a tam zaspal do 5min..máš 2 možnosti, buď ho dáš do postieľky a necháš chvíľu plakať, chvíľu na rukách upokojiť a dokola kým nezaspi alebo to urobíš ako ja a budes čakať kým ti sám nedá najavo že už stačí fitlopty

1gabriela13
•
5. mar 2022

Ahoj,píšem ti ako mama čo má za sebou odskakane 3 roky na fitlopte 🤷🤣...pre mňa to ale bolo pohodlné. Ako sa odnaucila ? V 3 rokoch sama povedala že nie. Odvtedy o fitlopte ani počuť nechce,pritom aký je zlý spáč ja by som ju rada na nej aj uspala. Veľa síl.

proximaa
•
5. mar 2022

My sme dlho uspavali v nosici na kazdy spanok. Postupne sme odnaucali sposobom, ze sme meho ulozili do postielky, nechali ho tam, trochu mrnkal a ked zacal viac, vzdy sme ho zobrali a uspali v nosici. Upozornujem, ze sme ho nikdy nenechali naozaj plakat. Postupne sa cas pre danim do nosica predlzoval, az zaspal sam. Celkovo to trvalo asi tri mesiace, kym sme nosic odlozili uplne

silvike
•
5. mar 2022

Praveze za mna fitlopta super. Ja som sedela, maly na rukach, sme sa pohojdali pospievali, zaspal a nastastie celkom rychlo a sup do postielky. Nezobudil sa. Moj sa odnaucil asi cca v 1r. ked uz bol taky zdatnejsi, vacsi a uz sa mi tam vselijak skladal, vrtel, prehadzoval a dlhsie zaspaval, aj mi bol uz tazky, tak som fitloptu zrusila a zacala ho uspavat v kociari. A to bolo tiez super. Takze u nas na fitlopte cca do 1rocka.

eva233
•
5. mar 2022

Z fit lopty sme prešli na kočík/ nosič a nakoniec do postieľky. Chce to len čas a trpezlivosť. Jednoducho ak si raz povieš, že od dnes tvoje dieťa bude spať v postieľke tak 2-4 týždne si na to bude zvykať aj to dieťa. Bude vymýšľať, mrnčať a to zaspavanie bude trvať určite dlhšie ako na fit lopte. My sme najskôr zrušili večerné zaspavanie na lopte a pri ostatných sme prešli na kočík a nosič. Na to všetko sa treba pripraviť a jednoducho to vydržať. Dobra pomoc je v tomto chlap. Ak je ochotný nech uspava on. Chlapi sa vedia viac odosobnit a aj deti pri nich menej vymýšľajú. Takže aj keď dieťa plače, chlap vydrží väčšinou dlhšie a nevráti sa k starému spôsobu a dieťa postupne pochopí, že fit lopta už nebude.

domka222
•
5. mar 2022

Keď mal 10 mesiacov, už to môj chrbát nezvládal. Tak som si ľahla s ním do postele. Bol to boj asi týždeň. Ale potom som ho dávala už rovno do postieľky a ľahla k nemu, keďže bola pri posteli.

andreadobrocka
•
Odpoveď bola odstránená
•
sakaca
•
6. mar 2022

Nosič, nosič nosič, bez nášho Rischina by som bola stratena. Zlomilo sa to okolo 9 mesiaca kedy postupne začala zaspávať aj po leziacky v posteli ale musela som byť s ňou

autor
•
6. mar 2022

@andreadobrocka
@sakaca myslíte uspať v nosiči a preložiť potom do postieľky? Ako vyskúšať môžem ale mne sa zobudi už len pri tom ako vstavame z lopty a dávam ho dole z rúk 😀

sakaca
•
8. mar 2022

No tak vyklopit nemusíš, mne sa to tiež podarilo minimálne krát, ale par krát vyskúšaj a uvidis

ella_bella
•
11. máj 2022

@sakaca Prosím ťa, a čo robíš, aby ti v tom nosiči dieťa zaspalo? Tiež by som sa chcela výhľadovo zbaviť fitlopty, ale v nosiči mi dieťa zatiaľ nezaspalo nikdy. Skúšala som dlhé prechádzky, zatancovať po byte... Nič 😕

sakaca
•
11. máj 2022

@ella_bella pri staršej stačilo pochodit sú pri mladšej dojčenie v nosici

beata_k
•
11. máj 2022

@sakaca A to sa ako dojci v nosici? Sa obavam, ze ma to caka. Dik

ella_bella
•
12. máj 2022

@beata_k Na facebooku je skupina Nosenie detí s láskou, mne odtiaľ vždy niekto pomohol s nastavením nosiča aj s dojčením:

Popustíš bedrový pás a dáš si ho nižšie, aby dieťa dočiahlo.

beata_k
•
12. máj 2022

@ella_bella Dakujem 🙂

lienka.7
•
12. máj 2022

Tak ze prestaneš. Jednoduché. A nezabudni to vymeniť za nosič šatku alebo dalsiu inu blbosť. Dieta ma spat v postieľke. Ako si ho naučíš, tak budeš mat.

annamariamojsova
•
16. jan 2025

Prosím Vás, ako ste skončili s fitloptou? Mam tŕň istý prípad a som už zúfalá. V noci každí hodinu hore a caka na hojdacie niekedy vstane aj po 30min.

amanda27
•
21. máj 2025
@1gabriela13

Ahoj,píšem ti ako mama čo má za sebou odskakane 3 roky na fitlopte 🤷🤣...pre mňa to ale bolo pohodlné. Ako sa odnaucila ? V 3 rokoch sama povedala že nie. Odvtedy o fitlopte ani počuť nechce,pritom aký je zlý spáč ja by som ju rada na nej aj uspala. Veľa síl.

@1gabriela13
To vaše dievčatko je zdravé ? Nemá následky z trojročného skakania na fitlopte?? Aký blázon také niečo vymyslel na uspávanie? Chorá doba.

mandarinka555
•
21. máj 2025
@amanda27

@1gabriela13
To vaše dievčatko je zdravé ? Nemá následky z trojročného skakania na fitlopte?? Aký blázon také niečo vymyslel na uspávanie? Chorá doba.

@amanda27 Ja si to neviem ani len predstaviť....mala som dve deti do jedného roka a ako by som ich "uspávala" na fit lopte? Kto vôbec takú kravinu vymyslel? Potom milión diskusií o tom, že ako to ukončiť, lebo to nejde, že?

mandarinka555
•
21. máj 2025
@ella_bella

@beata_k Na facebooku je skupina Nosenie detí s láskou, mne odtiaľ vždy niekto pomohol s nastavením nosiča aj s dojčením:

Popustíš bedrový pás a dáš si ho nižšie, aby dieťa dočiahlo.

@ella_bella Netáraj....to nie je nosenie detí s láskou...To je týranie ženy🙈

mandarinka555
•
Autor odpoveď zmazal
•
lienka.7
•
22. máj 2025
@annamariamojsova

Prosím Vás, ako ste skončili s fitloptou? Mam tŕň istý prípad a som už zúfalá. V noci každí hodinu hore a caka na hojdacie niekedy vstane aj po 30min.

@annamariamojsova nemusela som nijako skončiť, lebo s takou kravinou som ani nikdy nezačala. Obe deti mi spávali normalne v postielkach, tak ako sa ma. A žiadny problem