Ako spevnie dieťa, ktoré je často na rukách?
Ahojte, ak ste mali uplakané dieťa a veľmi často ho nosili na rukách, ako potom spevnelo? Keď na chrbáte a bruchu vydrží málo?
Lahni si na postel na chrbat a dieta si daj na svoju na hrud na brusko a pozerajte si navzajom do tvare. Vtedy je s tebou a zaroven bude mat motivaciu dvihat hlavicku. Staci na par minut 5-6 x denne.
Pozri si Eva Kiedroňová na nete. Mozes nosit v polohe tigrika, klokanka a ine.. ako manipulovat s dietatom
Môj má 15 mesiacov a na rukách prežil tak 70% doterajšieho života 🤭 a vieš čo, začal chodiť ako 9 mesačný, absolútne nechápem, kedy to stihol natrénovať. Neviem, či už má tvoje dieťatko nejaký problém, či sa pediatrovi zdá, že nespĺňa míľniky, ale ak nie a obávaš sa len tak preventívne, podľa mňa nemusíš, oni na tých rukách nie sú až tak pasívni, ako sa môže zdať. Ako maličkého som ho nosila najmä v polohe na tigra na predlaktí, pri tom tak prirodzene nadvihoval hlavičku a vykúkal 🙂
Vďaka moc, polohu tigríka má rada, tak budeme pokračovať 🙂
Správnym držaním na rukách, pri nosení v nosiči sa bábätko tiež posilňuje ono sa postupne naťahuje a svalstvo ma aktívne. Mimo nosenia hraním sa s ním aj v krátkych intervaloch. Ja som mladšiu 9mesiacov v Rischino nosiči odnosila a začala stvornozkovat a aj chodiť skôr ako staršia ktorá bola skôr kočíková

Aj na rukach sa da drzat tak aby silnelo, na tigríka, na klokana…teda toto hlavne na spevnenie krku, chrbatika, na sikme brušné svaly je dobre dvíhať ho z podložky bokom