Ako tráviť čas s dvojročným dieťaťom doma?
Dobry den co robite doma s cca 2 rocnymi detmi,ktore nevedia este hovorit, kde travite cas von, kolko casu im venujete naplno (ze nic ine nerobite), co robite ked spia? Ja byvam na dedine, 30km od najblizsieho mesta (kde tiez nic poriadne nie je, len obchody) a sice mam voducak aj auto, ale dieta absolutne netoleruje cestu autom a kazda cesta je utrpenie ako jeho tak aj moje. V dedine ani vedlajsich nie je ani chodnik, len “hlavna cesta” a ihriska kde je smykalka a hojdacka. Ja som bola zvyknuta cestovat hocikde mi bolo treba, kdekolvek ist vyzit a pod ale s dietatom to nejde.. priste nevie si zvyknut na cestovanie.. mame aj viac sedaciek kedze sme skusali ci to nebude tym, skusame aj zabavat, pustat rozpravky, hracky, jedlo… proste nic nezabera, staci povedat ze ideme autom a spusti sa neskutocny krik a rev.. a ja uz nenachadzam vychodisko, doma to je uz o drzku.. byvame v byte..
dakujem za kazdu radu
máte tam les, potok kde sa dá ísť na prechádzku? zobrať vedierko a cestou zbierať kamienky, listy, vetvičky, kvety... do potoka hádzať kamienky, púšťať lodičky, naberať vodu
ak máte v okolí nejaké domáce zvieratká ti chodiť kŕmiť, ku niekomu do záhradky oberať ríbezle, maliny (dohodnúť sa s majiteľmi za poplatok)
ak nie je zákaz zakladania ohňa tak si ísť opekať, prespať niekde v stane
No neviem, asi by som ho predsa len sa snazila naucit na to auto, to akoze teraz 18 rokov nebude nikam chodit, len v 1 dedine bude?
@anonym_autor tiež som si myslela ze sa doma zbláznim s deťmi, a to bývame v dome
@anonym_autor autobus, vlak a vzdialenejsie mesto, kde nieco je.
No neviem, asi by som ho predsa len sa snazila naucit na to auto, to akoze teraz 18 rokov nebude nikam chodit, len v 1 dedine bude?
@anonym_8fd5c4 zas nepreháňaj
Z toho vyrastie. Za pol roka môže byt situácia úplne iná a bude sedieť jak 5 peňazí. Teraz si zober bus, vlak
No robili sme spolu ranajky, potom sme sa nejako vymotali von (tiez dedina v prdeli), najcastejsie prechadzka po dedine, potom na obed domov, obed, spanok, pocas jeho spanku som sa venovala druhemu dietatu alebo proste len oddychovala, potom nejake domace prace a cas doma alebo na dvore, nech sa hra sam, no najvacsia nuda na svete, som rada, ze mam toto za sebou…
Veľa čítame, rozprávam mu, chodíme von pešo aj MHD, má aj svoj priestor
Zvykol si na auto,dokonca sme boli teraz aj na dovolenke 2 hodiny autom
Ale je zvyknutý a nezabavam ho,to bola moja podmienka,nech si zvykne bez saskarin lebo v prvom rade ja musim pozerať na cestu aj ako spolujazdec lebo mi je zle 😅a aby si nezvykol, že musí byt vždy v pozornosti
A vydrží, sleduje cestu,sem tam niečo zaspievam, porozprávam
No je to krok po kroku
Asi velmi neporadim, lebo sme v BA cize stale sa da najst program ale na tvojom mieste skusim ten autobus. Bude sediet na tebe, ziadna autosedacka, tak to by mohol v pohode zvladnut
@anonym_autor skúsila by som autobus alebo vlak, možno to zaujme a budete môcť chodiť aj na výlety
Ja som vdacna prave ze sme v dedine.
Ideme von. Polievat. Pieskovisko. Prechadzka.
Tak si sem-tam kresli. Ma lego. Hovoriace pero.
Cez obed ide spat. Poobede sme znova von. Vecer sa este hrame. Chvilku aj rozpravky.

@anonym_autor skúste ísť autobusom🤷 ja nemám ani vodiča ani auto a chodíme s deťmi len autobusom. Teraz už konečne nemáme kocik🙏 tak je to lahsie