icon

Ako tráviť deň s dieťaťom 1 rok a viac?

24. mar 2026

Ahojte baby ako travite den s dietatom 1+? Mame vselijake aktivity ale uz mam pocit ze stale je to to iste tak nejake napady by potesili ;) Pripadne ako aj ked mate 2 a viac deti....viete si ukrojit cas aj pre seba?

thirstymonk
24. mar 2026

@anonym_autor Čas pre seba? :D Vtipná... som rád, že sa mám kedy vysrať a to som otec. Tri deti.

hederamonstera
24. mar 2026

Ano, rodicovska je hrozne nudny stereotyp. Jedine, ze budes chodit po vyletoch v okoli, ja som chodila na rozne ihriska v okolitych dedinach/mestach, ale inak to bola hrozna psychicka nuda, ale tak niekto si to vie uzivat. Mam dve deti a casu pre seba mam az teraz, ked chodia do skolky a ja som este doma. Dovtedy nic a pekne sa to podpisalo na mojom psychickom zdravi, takze skus si to vybavit s muzom, nech ti ten volny cas dopraje, lebo sa zblaznis…

a0
24. mar 2026

Našla som si na ihrisku štamgastky a chodili sme spolu potom aj na výlety, aj na ihriská. Síce stereotyp ale nuda aspoň nebola, nasmiali sme sa.

Pri 2 deťoch si vieš rovnako ukrojiť čas, ak nie si na ne 24/7 sama.

anonym_4943fb
24. mar 2026

Deti rok po sebe - hocikde, pointa je ze treba odist z domu, aby si sa nezblaznila 😃 a idealne do spolocnosti, takze kamosky, rodina, nastevy k znamim atd, vsade s kym sa radi vidite. Cas zbehne, deti maju stale nejaky program a necitis sa tak frustrovane ze den je o tom istom...

autor
24. mar 2026
@hederamonstera

Ano, rodicovska je hrozne nudny stereotyp. Jedine, ze budes chodit po vyletoch v okoli, ja som chodila na rozne ihriska v okolitych dedinach/mestach, ale inak to bola hrozna psychicka nuda, ale tak niekto si to vie uzivat. Mam dve deti a casu pre seba mam az teraz, ked chodia do skolky a ja som este doma. Dovtedy nic a pekne sa to podpisalo na mojom psychickom zdravi, takze skus si to vybavit s muzom, nech ti ten volny cas dopraje, lebo sa zblaznis…

@hederamonstera zatial kym mame jedno to ide, vieme sa prestriedat ak chceme ist sportovat pripadne odskocit si niekam....ale pri tych dvoch ked budu sa presne bojim toho ze to bude nonstop kolotoc este aj ked do prace zacnem chodit...mna ten stereotyp vie strasne tiez zozierat ach

autor
24. mar 2026
@a0

Našla som si na ihrisku štamgastky a chodili sme spolu potom aj na výlety, aj na ihriská. Síce stereotyp ale nuda aspoň nebola, nasmiali sme sa.

Pri 2 deťoch si vieš rovnako ukrojiť čas, ak nie si na ne 24/7 sama.

@a0 asi aj mne tu u nas chybaju stamgastky, lebo mam pocit ze vkuse len upratujem periem zehlim a cez vikend idem obcas cvicit ale stale len doma zavreta som s malym a muzom :D

mauduska
24. mar 2026

Tak my chodíme na ihrisko 2x za deň, vždy na cca 2 hodiny. Mám v pešej vzdialenosti 2 lepšie kamarátky s deťmi a na ihrisko chodíme tak veľa, že poznám veľa iných mamičiek, s ktorými sa rozprávame. Niekedy viac, niekedy menej. Ja si so sebou zvyknem nosiť na ihrislo knihu, už som prečítala plno plno kníh vedľa pieskoviska :D každopádne, ak sa dá, rozprávam sa s niekým, nech nie som osamelá. Sem tam ideme do parku v meste, alebo do obchodu, k mojim rodičom. Ale manžel berie syna von každé poobedie, ak je doma vtedy doma. A ja oddychujem hlavne vtedy, keď drobec spí.

michaela329
24. mar 2026

Ja mám asi výhodu, že máme záhradu a pomerne veľký pozemok. Kým sa len potmolime, ujde fajn čas. V pekné dni dám malého na zem a nech objavuje 🤷 Ja si zatiaľ niečo vonku urobím. No a samozrejme vychádzky do okolia, nákup, káva a trikrát do týždňa beh aj s kočíkom - má to rád. Inak chodím cvičiť len keď muž varuje. Mne malý spí len raz a krátko - do hodiny, vtedy pijem kávu a čítam.

anonym_680435
25. mar 2026

mam 2deti, som ma nich sama ich otec nas opustil... mame kazdy den zabavu vela chodime na vylety kolko zvladne prejst dieta ani nie rok a pol stare, a ano mam cas aj na seba ale ten cas chap tak ze ja rada relaxujem pri behu, nalozim deti do cyklovozika a idem behat dostanu kazdy krabicky nakrajeneho jablka jednu hracku a hodinu mam pre seba oni si vystacia alebo sme na zahrade ja chystam policko a deti "pomahaju" cise neviem kde nam co vyrastue lebo rozmetali vsetky semiacka ale ja som mala cas porobit co som chcela a deti sa zabavili a boli spokojne... raz za cas mi k nim na hodinku pride mamka a ja si zajdem na masaz

hederamonstera
25. mar 2026
@anonym_autor

@hederamonstera zatial kym mame jedno to ide, vieme sa prestriedat ak chceme ist sportovat pripadne odskocit si niekam....ale pri tych dvoch ked budu sa presne bojim toho ze to bude nonstop kolotoc este aj ked do prace zacnem chodit...mna ten stereotyp vie strasne tiez zozierat ach

@anonym_autor tak ono sa viete prestriedat aj pri dvoch, v tom nevidim problem