icon

Ako vyčistiť odsávačku soplíkov?

emakiki
9. apr 2018

Ahojte, mame odsavacku soplikov na vysavac a neviem za svet ako ju vycistit, aby bola zase ako nová, mate nejaky tip? Na ceskom fore, som sa docitala, ze v umyvacke, v pracke alebo usiatkami, ci drotikom s kuskom handricky.

rakywanda
•
9. apr 2018

@emakiki ja som mala k odsávačke aj takú malú kefičku na čistenie

snehuuulienka
•
9. apr 2018

@rakywanda ale do vnútra tej dlhej hadičky sa s ňou nedostaneš

emakiki
autor
•
9. apr 2018

No tu mam aj ja, ale ako pises, do hadicky sa s nou nedostanem. Napadlo mi, ci neexistuje nejaky roztok, alebo nieco, co aj vydenzifikuje a zaroven vycisti, celkom sa bojim ju dat do umyvacky ci pracky, ale skusim asi...

enka81
•
9. apr 2018

ja som do tej hadičky cvrkla trochu sava s vodou

izabela333
•
9. apr 2018

@emakiki ja som dávala celú do umývačky...haličku prepláchni vodou s octom.

bellabell
•
9. apr 2018

Treba pozrieť v lekárni, ja som mala na to dezinfekciu, ale nespomeniem si aký bol názov.

rakywanda
•
9. apr 2018

@emakiki ahá, to som napustila troška teplejšej vody s octom a tak preplachovala

zuzkamargit
•
9. apr 2018

tu hadicku s rovnakym priemerom kupis, bm stoji par centov. Ja som vzdy kupila 2 m a ked uz bola zanesena, odstrihla som si novu

emakiki
autor
•
9. apr 2018

@zuzkamargit jej vazne? Super, pozriem nabuduce... Uz som ju supla do pracky vo vrecku na pranie, tak uvidim, ci ju neznicim😁

snehuuulienka
•
9. apr 2018

@zuzkamargit kde ju kúpim?

emakiki
autor
•
9. apr 2018

@rakywanda to som uz skusala, ale ostala mi stale taka zanesena....

zuzkamargit
•
9. apr 2018

@snehuuulienka ja som ju kupovala u nas v zeleziarstve, je to vlastne hadicka na stacanie vina. Zober staru a pochod obchody pre domacich majstrov, ze taku hadicku ti treba 😉

zuzkamargit
•
9. apr 2018

a este odbocim, samozrejme pri soplikoch odporucam eukasol sprej. Ked soplik podchytite HNED ako sa ukaze, priesvitny a riedky, staci jeden strek nad postielku a zmizne z vecera do rana. Max. za 3 noci. U nas plati na 8 z 10 soplov. Urcite povinna vybava pri detoch.

emakiki
autor
•
9. apr 2018

Tak som sa s nou trosku pohrala a je skoro ako nova, pracka nepomohla, mozno iba v tom, ze sa lahsie cistila, ale treba kefku, popr. usiatka a nakoniec som hadickou prehnala ocot so sodou bikarbonou, je vidiet, ze je pouzivana, le nevadi, lepsie ako predtym skod ze som ju neodfotila, vyzerala hrozne.

bibistec
•
9. apr 2018

Savo proti plesniam som strekla.do hadicky a to bola uplne cierna a ako nova mozes aj viackrat. Ale napadlo ma.ze v zdravotnickych potrebach sa urcite budw dat kupit nova hadicka a nastrihas na potrebnu velkost

emakiki
autor
•
9. apr 2018

@bibistec skusala som ju dat dole, ale isla iba z jedneho konca, tak by som ju nevymenila, dala som aj trochu sava... 👌

vierkaviera
•
6. máj 2019

Ste super... Savom to ide pekne dolua cisti sa to pomaly 🙂

marekkurinec
•
19. jún 2020
Používateľ marekkurinec je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od marekkurinec.

@emakiki odporúčam Mystik prášok. Mne funguje na úplne všetko a je bez chémie.