Ako vyriešiť bezpečnostné zábrany pre malé deti v byte?
Ahojte,
ako ste prosím riešili zábrany v byte na miesta, lde nevhcete aby sa dostalo malé dieťa? Viem že do dverí existujú zábrany rôzneho druhu, ale potrebujem vyriešiť napr priestor medzi gaučom a pracovným stolom, 30 cm široký priestor za gaučom, 40 cm medzi dvoma skrinkami a také proste malé priestory, do ktorých sa dieťa vie dostať. Už som rozmýšľala olepiť také úseky kartónom, ale akú to bude mať životnosť...a ešte by som chcela radu, či existuje nejaká žiaruvzdorná ochrana na rúru, aby sa dieťa nepopálilo na dvierkach.
Ďakujem.
@anonym_autor Ruru ho nechaj praveze chytit. Nie horucu, ale dost teplu aby sa zlaklo. Viac ju nechyti. Neboj, traumu mat nebude.
A k tym miestam... Na to sa vykasli. Aj tak dieta nedokazes ochranit pred vsetkym. Skrine pripevnit o stenu. A uz len vysvetlovat, pripadne ho nechat sa "bezpecne" poucit.
@anonym_autor Ruru ho nechaj praveze chytit. Nie horucu, ale dost teplu aby sa zlaklo. Viac ju nechyti. Neboj, traumu mat nebude.
A k tym miestam... Na to sa vykasli. Aj tak dieta nedokazes ochranit pred vsetkym. Skrine pripevnit o stenu. A uz len vysvetlovat, pripadne ho nechat sa "bezpecne" poucit.
@beata_k moj jeden sa nepoucil ani na rure 😁🤦♀️
@anonym_autor okrem schodov v dome sme ziadne zabrany nemali. Co nemal mat v ruke, slo z jeho dosahu vyssie. Dieta bude tam, kde bude pre neho nieco zaujimave.
V klasickom byte 3+1 som nemala ziadne zábrany. Ani na nenapadlo skumat či merat medzery mezi nabytkom. Však ako tam dieta vlezie, tak vylezie.
A mam obyčajnu ruru, ktora je na dotyk len tepla, nedá sa o nu popalit.
@anonym_autor Davala som pozor na dieta, predvidala, planovala, rozmyslala som dopredu. A ak vyslovene nemohlo ostat same tak sup na chvilu do ohradky alebo do postielky. My mame dom schodisko jedno hore jedno dole a poviem ti, ani zabranu na schody sme nikdy nemali. My sme nemali fakt nic, ani na rohy stolov, ani nic na sufliky na skrinky a pod. Jednoducho vzdy ockom na dieta a stiahnut ho tam kam chces aby bolo. Sem tam sme zaimprovizovali ked nieco velmi operativne trebalo. Ale teda,my mame 3 deti a ani jednu jedinu original zabranu na nieco sme pri nich nikdy nemali. Takze da sa aj bez zabran. Len sa treba detom venovat a benechat ich uplne bez dozoru tmolit sa kade tade
Nie nemala som nic okrem chranicov rohov stola 😅 dieta ma spoznavat,ucit sa ,objavovat .
Však mu kúp takú ohrádku, čo mávajú šteniatka a vypusti ho, keď bude mať 12 rokov 😱🤣🤣🤣 dieťa má veci skúmať a naučiť sa čo môže a čo nie. A zase tak dlho to nebude trvať,neboj.
Pred tv som dala stohovatelne ulozne krabice na hracky, aby nedociahol na tv, lebo sa za nou natahoval. K zastrcke, ktora ho velmi stale zaujimala som dala mechanicku hracku so zvukom, ktorej sa bal (spievajuca elza, ruciaci dinosaurus).
Máme 4 deti. A okrem jednej "braničky" na schodoch sme nemali nič.

@anonym_autor stačí dieťaťu vysvetľovať od malička, že na tie miesta salsa nechodí a rúra sa nechytá. Aj 9-10mes, dieťa to pochopí.