icon

Ako vyriešiť uspávanie?

30. okt 2022

Synček od 2r spáva sám v detskej.Nespaval cez deň,tým pádom večer o 19 hneď zaspal.Teraz má 3,5 od septembra chodí do škôlky a spánok sa úplne pokazil.Chodi spávať o 21 to by ani nebol problém.No vymýšľa pred spaním.Kazdy večer v rovnakom čase máme kúpanie,večeru,rozprávku a zhasinam.Lenze synček odbehuje z postele,raz chce hračku,potom napiť sa,potom cikať,potom plyšáka atď.Plus chce aby sme ležali pri ňom počas zaspávania.Ked ja ležím pri ňom pomaly zaspí.Je pravda že som prísnejšia.Nedovolim mu x krát odbiehat z posteľe.Aj si poplace alebo povie mama chod preč chcem tata.Lenze keď leží pri ňom tato on mu všetko dovolí a malý ešte o 23 nespí,behá po dome je unavený,manžel nervózny že ešte nespí.Ako začarovaný kruh.Najlepsie by bolo keby zaspaval sám ako predtým a nevymyslal okolo toho a x krát odbiehat.No je rozumný,vidí že tato dovolí to a to a skúša každý večer.Ked idem ja za ním,ja mu nedovolím a poplace si a zaspí s plačom.Nechcem aby plakal,no tiež nechcem aby nám skákal po hlave.Niekedy sa cítim zle z toho, dúfam že ma nezačne nenávidieť za to ze som ja takáto prísna.S manželom sme sa o tomto bavili,no on nevie byť prísny.Keď malému niečo povie nepočúva ho.Neviem ako toto všetko napraviť?

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
evica17
•
30. okt 2022

Musíte obaja rovnako k tomu pristupovať. Možno pár večerov obaja tam s ním ležať,nech muž vidí a potom to nechať na ňom a nech nepoľaví ?
Alebo to necahj dlhšiu dobu na tatovi,on pochopí,že takto to nepôjde,veď to je strašnqe neskoro a muža to tiež prestane baviť po čase.

autor
•
30. okt 2022

@elizabet173 Nie nepáči,no on není taký rozhodný že by povedal ide sa spať a trvá na tom.Maly po ňom skáče, všetky hračky berie do postele a bol by hore aj do rána.Ked idem za ním ja,poviem upratať hračky a spat.Pozrie na mňa,vidí že to myslím vážne a hneď sa rozplače.Potom zaspáva s plačom.

autor
•
30. okt 2022

@evica17 Synček má posteľ jednolozkovy,obaja nemôžme s ním ležať lebo sa nezmestime.Nechala som manžela pár dní nech sám uspi malého,no vždy to vzdal po 22hodine a volal ma nech ho uspim ja.

ivangeline
•
30. okt 2022

Hranice. Nepovolit. Ani jeden z vas.

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
evica17
•
30. okt 2022

Veď jednej leží,druhý na stoličke. A nie,mužovi by som zadok nezachranovala,nech sa páči, nech ho uspi. Proste pôjdu spat a ty v spalni sa tvár že Spiš o tej 22 keď ťa pôjde hľadať muž že už to nedáva.

mamamasama
•
30. okt 2022

3 ročný skákať po hlave? Chudák dieťa chce mať pri sebe rodičov a ty si myslíš, že a vami manipuluje? 😥Je to ešte drobec. Koľko času spolu trávite? Evidentne si to potrebuje takto neskoro vynahradiť, lebo len vtedy má vašu plnú pozornosť.

saxana000
•
30. okt 2022

Pred ulozenim dat napit poslat vycikat nachystat vsetkych plysakov precitat rozpravku dat pusi pptom odist z izby a uz ho nepustit z postele.nelezat pri nom neskrabkat nevyjednavat..tyzden bude revat skusat vydierat ale prejde ho to.motivuj nalepkou alebo cukrikom k nam chodila postielkova vila ked mala zaspala sama vecer vila jej v noci nalepila nalepku.teraz mas idealnu prilezitost blizia sa vianoce jeziskoikulas sa pozera. Muz tie nesmie povolit lebo to nikdy neskonci

tosomja
•
30. okt 2022

No nechaj ho mužovi, keď mu to vyhovuje takto dlho uspavat, ...raz ho to prestane baviť a skrikne aj on. Ty si zatiaľ rob svoje, alebo choď spať tiež.
Ja o 19tej dám mlieko, ľahnúť a som pri nich, kým nezaspia. Ja by som nemala srdce ich nechať samé v izbe.

autor
•
30. okt 2022

@mamamasama Myslím si že s manželom ako píšeš manipuluje,lebo on mu všetko dovolí a malý to vie a využíva to.Ja som s ním nonstop,ráno vodim do škôlky, poobede preňho,potom sa doma hráme,chodíme na prechádzky.Manzel je s ním cca hodinu večer.
@saxana000 No vyjednávame,často mu aj hovorím nech sa vyspinka na ďalší deň pôjdeme na výlet alebo k babke.Aj to mu hovorím že bude chodit Mikuláš Ježiško a že ho vidía a majú radosť z detí čo poslúchajú.Na to povie že bude posluchat a pekné spinkať.Chvilu je ticho a potom zas toto chce hento chce a chce odbehnúť z postele.
@tosomja Ja ich počúvam zo spálne.Manzela nebavi uspavat ani nemá na to trpezlivosť.

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
zorkahorka
•
30. okt 2022

Syncek skusa a vymysla. Treba razne povedat nie, pripadne dat pusu a ist prec. Tym by som aj vyduerala: ak neprestanes, idem od teba prec a budes spat sam. Alebo ho uspavaj len ty,ak to muz nevie