Ako vyzerá váš deň s novorodencom?
Ahojte,
som čerstvá mamička - prvorodička, mam doma 3,5 tzydnovu dcérku. Velmi by ma zaujimalo, ako vyzera u mamičiek s malými babatkami v sestonedeli ich den. Totiz si nie som ista, ci fungujem ako mam, ci robím veci spravne... Takze mala sa budí okolo 7:00 a potom je aj do 12:00-13:00 hore ( s malými mikrospankami po dojčení). Počas týchto hodín v zasade len dojčím, prebalujem a nosím malu na rukách alebo v šatke. Ked ju položím, plače. Nestiham nic, ledva sa najesť a skočiť na toaletu. Je to normalne? Potom popoludní si zdriemneme, 2-3 hodinky a znova ten isty kolotoč. A zase spánok v case 18/19:00- 23:00. Dakujem za pochopenie, nemam sa s kym poradiť a asi len potrebujem počuť, ze aj ine mamičky fungujú podobne...
Na 10000% ti plače preto ze je unavena. Ja som to iste malo pri prvom synovi a doteraz si vravím aká som bola koza ze som mu nerozumela. Cely den mi reval, ja na prášky, ale ani ma nenapadlo ze chce spať. Druhé dieťa som už úplne inak brala a teraz s tretím to už bude celkom iné. Ak vstáva o 7 rano, a ma naozaj 3-4 týždne, bábätko ide spať zasa o hodinu, max dve. Ono nemá co robit a rýchlo sa unaví. Takze skôr musíš riesit nie co s ním robit, ale ako nájsť správnu techniku ako ho uspať. Niekto je za uspavanie na prsníku, resp. S fľašou, niekto kocikuje, niekto dá to postieľky/lehátku, niekto nechá "vyplakať" až kým si nezvykne. Názorov je veľa. Nám pomáhal pustený vysávač 😀😀😀 obe deti sme takmer od narodenia naučili zaspávať samé v postieľke. Dodnes spia najradšej u seba, nikdy nespali s nami v posteli. Takze držím palce, ale skutočne s 1 dieťaťom je to veget, mala by si si prvé týždne užívať a teda pokial nemáš iné problémy ako zápal prsníka a pod, tak by to malo byt pre teba najkrajšie obdobie. Ked začne lozit, behať, potom to bude naháňačka, ale novorodenec skutočne spi 18-20'hodin denne, len mu treba pomôct. Držím palce
@mylittlebiglife nesuhlasim,ze novorodenec spi 18-20hodin.. Moje prve bolo pokojne babatko, cize som.si to naozaj vychutnala,no 18hodin urcite nespalo.. Doteraz ma mensiu potrebu spanku a velmi skoro zacal rusit spanok poobedny.. Ako jej mala moze byt aj unavena,no pokojne moze mat aj reflux ci koliky (to malo moje druhe dieta,sice lepsie spavajuce,ale mimo spanku takmer cely cas prve tri mesiace prerevajuce,takze som si to jej najmini obdobie velmi neuzila,kedze sme len nosili,masirovali a tak a plus dvojrocny stuplik). A sice vedela prepat celu noc,cize 8-11hodin,ak nemala koliku,no zas cez den davala tak 4 20minutovky a k tomu mozno daku hodinku este, alebo spala aj 3-4hodiny vkuse. A tak dlhy poobedny spanok 2-3,5hodiny praktizovala,kym ju jeden debko nezobudil vrtackou.
@mylittlebiglife diky za rady. Ja ju uspavam po 1,5 - 2hod, ale niekedy to samotné uspavanie trvá hodinu.. a stale drzi očká otvorene. Este by ma zaujimalo, ako ste naučili vaše deticky zaspávať same v postieľke?? To vnímam ako mission impossible 😲
To je fakt veľa, že nespí... ale to sú tie matky, čo deti nosia. To je najhoršia možná vec, potom sa ich už nezbavia, lebo deti nevedia ležať v postieľke. Ja mám 5-týždňovho a on veľmi pekne spinká. Prebalím, nakŕmim a ide do kolísky spať, alebo do korytnačky sa hrať, kým ja robím čo potrebujem. Ráno a večer sa s ním socializujem, rozprávam, hrám tak pol hodku a aj to on leží a ja som na dohľad. Nerozumiem ženám, čo dieťa vláčia ako vrece zemiakov hore dole v nejakých debilných nosičoch a podobne. Potom je žena čistý otrok dieťaťa... a tak to vyzerá aj neskôr.
@beatrix85 Jeeej, ale toto nemôžeš takto verejne napísať - hneď sa tu na teba vrhnú. To keď nonstop nenosíš, nedojčíš na požiadanie, neležíš a nenosíš dieťa nahá-koža na kožu a nonstop nie je na tebe "pricucnuté", o zvyšok rodiny sa stará možno kamoška, svokra, matka, suseda....- tak to pozor - to si "krkavčia mater" a tvoje dieťa bude necitlivé, menej inteligentné a nebodaj aj škaredé.....😉😀
Prepáčte, musela som - lebo aj také fanatičky tu nájdeme....
Ahoj. Ja nemám inú radu, len vydržať. Ja som mala takto uplakané dvojičky. Niekedy som bola v pyžame aj do poobedia, čo som sa nedostala k ničomu len kŕmenie, tíšenie, a hlavne prebalovanie, všetko dvojmo... V noci síce pekne spinkali, ale cez deň ťahali hodiny nonstop a samozrejme plače. Nemala som šancu nosiť obidvoch naraz, takže tie závery, čo som tu čítala, že to preto deti nespia a plačú, lebo si matky učia deti na nosenie, je podľa mňa mimo. Jeden reflux, druhý koliky. Keď sa takto spätne na to pozerám, sama nechápem, že sme to prvých 7 mesiacov zvládli. Potom koliky ustali a pomaly to šlo. Rada za mňa, vydržať, bude to určite lepšie..
@beatrix85 keby si mala kolikove nonstop placuce dieta,tak by si rozumela
Pri prvom som nosic nepotrebovala dietatkosice vyzadoval svoje,ale tak normalne,prihovarala som sa mu,ukazovala.
No pri druhom bol nosic nevyhnutnostou prve 4mesiace,inak by som noc nespravila a nemohla sa venovat malemu. Plakala aj tak,ale bolo citit,ze je to ine,ako ked lezala. Ona bola aj zvedava velmi,cize po 2m.okrem kolik obcas plakala aj kvoli tomu (jak moja segra).
Obe deti jedno nosene minimalne,druhe velmi vela casu,uz casom nepotrebovali tolko casu travit na rukach,cize aj to nosene.. A aj sami skumali svet plazenim a pod.
Takze nesuhlasim s tvrdenim,ze za to moze nosenie..
A krpatucky,ked bol vacsi,sam sa vypytal,ked citil tu potrebu k nam,aj v noci,vo veku separacnej uzkosti to totiz obcas v noci potreboval a hned zaspinkal,mala robila to iste..
Mala tiez zaspalaval na prsniku,od urciteho obdobia nie a nie ju poobede uspat. Zufaly napad-dat ju do kocika,zabral. Odvtedy poobede spinkavala sama v kociku,len som jej zzspievala pesnicku,chvilku pockala a vzdialila sa a sla sa hrat s malym.
Preto ja suvislost nevidim..
@beatrix85 a tvoje dietatko tak pokojne cele dni lezkalo od narodenia? Alebo cele dni plakalo a potom si zvyklo?
@leila2015 no ja mam 8 mesačného syna a doteraz poriadne nespikal. Prvé tri mesiace sa.busil ráno o 02:15 a zaspal až o 08:15 na hodinku a potom poobede opäť na hodinku😩😩😩😩. Bola som po sekcii a skoro som si od zúfalstva vlasy vysklbala. Prvé dieťatko spinkalo a spinkalo až som sa nudila. Syn doteraz moc nespí,tak ani neviem,ako sa volám
@marcelatje Od zaciatku som dieta rezimovala, zavinovala aby pokojne spal, lebo mnohe matky netusia co to je ulakovy reflex a tak nenastavenim spanku same dopomozu detom ku kolikam. A potom len nosia a nosia. Moj pokojne spi od porodnice kde som si ho uz na izbe nastavovala.
@beatrix85 takze v podstate tvoje babatko nikdy poriade neplakalo, narodilo sa pokojne. Casto sa tu stretavam s tym ze ak je nieco dobre je to moja zasluha, ak je to zle nemozem za to. No tie deti nejake su. Niektore pozitivne veci v ich spravani skutocne nie su nasou zasluhou.
Mozem to porovnat. Jedno dieta mi plakavalo od porodnice pol roka, nepomahalo nic. Druhe spavalo ukazkovo, nijako som sa o to nepricinila.
Nie som matka co tuzila dieta nosit, no bolo to to jedine co pomahalo tak preco by som to nevyuzila a nechala dieta namiesto toho hodiny plakat? Aby sa ine zeny nado mnou nepozastavovali? Druhe dieta som nosila ovela, ovela menej, bolo spokojne vsade.
Castokrat nevieme objektivne zhodnotit situaciu ktoru sme nezazili.

@leila2015 skus tu swaddle blanket a uvidis lebo zas niektore su radi jak v ulitke a niektpre musia mat ruky volne,len treba vyskusat co plati na tvoju princeznu))