icon

Ako zlepšiť držanie hlavičky u päťmesačnej dcéry?

1. jún 2025

Ahojte dcerka ma coskoro 5. mesiacov slabo drzi, rehabilitujeme, cvicime. Ale ako sme dostali helmicku tak je to horsie, jeduje sa certi sa. Polozi hlavu a len vrieska, neviem uz co robit. Podla Dr. sija, svaly vsetko OK aj podla neurochirurgicky. Niekedy ju prosto necham az sa stazuje a trapi dviha ju ale max 3 minutky potom h
ju polozi a place 😢

pribinak
1. jún 2025

Ukazovať hračky a zaujímavé veci aby mala motiváciu dvíhať hlavičku

michaela329
1. jún 2025

Pokladaj aj na seba, nos na tigrika, lietadlo. Nám fyzioterapeutka povedala, že aj to sa počíta. Plus máme cviky. Ak ešte nechodíte, skús aj fyzioterapiu.

anavixy
1. jún 2025

Jedno suvisi s druhym, slabe svalstvo, zle drzanie, predilekcia, zlezana hlavicka/helmicka… hlavne najst dobreho detskeho fyzioterapeuta (dobreho detskeho!) a poctivym cvicenim posilnovat svalstvo, drzat hlavicku sa nenauci, to pride samo ak budu fungovat a budu silne spravne svaly. Ak je to len helmickou (predtym drzala dobre?), tak sa problem odstani, ked uz nebude musiet mat helmicku, v tom pripade asi nic specialne robit netreba.

autor
2. jún 2025
@pribinak

Ukazovať hračky a zaujímavé veci aby mala motiváciu dvíhať hlavičku

@pribinak robime ale ako je helmicka, je to este horsie 😒🙈

autor
2. jún 2025
@michaela329

Pokladaj aj na seba, nos na tigrika, lietadlo. Nám fyzioterapeutka povedala, že aj to sa počíta. Plus máme cviky. Ak ešte nechodíte, skús aj fyzioterapiu.

@michaela329 chodime 😒

autor
2. jún 2025
@anavixy

Jedno suvisi s druhym, slabe svalstvo, zle drzanie, predilekcia, zlezana hlavicka/helmicka… hlavne najst dobreho detskeho fyzioterapeuta (dobreho detskeho!) a poctivym cvicenim posilnovat svalstvo, drzat hlavicku sa nenauci, to pride samo ak budu fungovat a budu silne spravne svaly. Ak je to len helmickou (predtym drzala dobre?), tak sa problem odstani, ked uz nebude musiet mat helmicku, v tom pripade asi nic specialne robit netreba.

@anavixy ona helmicku uz ma ale ta riesi lebku nie drzanie hlavicky 😒

michaela329
2. jún 2025

Tak to chce len čas a vydržať, bude lepšie, my sme mali tiež ťažké časy - a občas sú dni, keď strajkuje. Ale bude lepšie.

anavixy
2. jún 2025

Ja chapem ze ma helmicku aj co riesi, preto pisem, ze jedno suvisi s druhym.. a preto som sa pytala ci pred helmickou to bolo lepsie, ze ci to drzanie ta helmicka zhorsuje, napr vahou, celkovou nepohodou. Ak je to len helmickou, tak sa to snad zlepsi, ked ju uz nebude potrebovat.

autor
2. jún 2025
@michaela329

Tak to chce len čas a vydržať, bude lepšie, my sme mali tiež ťažké časy - a občas sú dni, keď strajkuje. Ale bude lepšie.

@michaela329 ❤️

autor
2. jún 2025
@anavixy

Ja chapem ze ma helmicku aj co riesi, preto pisem, ze jedno suvisi s druhym.. a preto som sa pytala ci pred helmickou to bolo lepsie, ze ci to drzanie ta helmicka zhorsuje, napr vahou, celkovou nepohodou. Ak je to len helmickou, tak sa to snad zlepsi, ked ju uz nebude potrebovat.

@anavixy mam pocit ze pred sa viac snazila

veronikavaneska
4. jún 2025

Ahoj neskúšali ste s fit loptou cvičiť? Ja keď som mala dvojičky malé tak tiež slabo dvíhali hlavičku odporučili nám vojtovku cvičili sme ju len párkrát chlapci plakali veľmi pritom... Bolo mi to nepríjemné ... Tak sme začali po svojom a fit loptou sme sa gulali hrali a smiali sa pritom a trénovali svaly a o chvíľu boli v poriadku ❤️