icon

Ako zlepšiť spánok bábätka po audiometrii evokovaných potenciálov?

lenka0906
18. nov 2012

Milé mamičky, 14.11. v DFNsP v BA robili môjmu 11 mesačnému synčekovi ASSR, ktoré sa vykonáva v celkovej anestéze. Anestézu mu dávali tak, že mu nevedeli nájsť žilku , dopichali ho a teraz má modriny na zápestiach a nožičkách.Bola som tým pohoršená, že či je to podľa nich normálne aby ani nie ročné bábätko takto dopichali. Či to bolo naozaj nutné. Najprv mi povedali, že malému dajú iba sirupček na uspatie a namiesto toho ho dopichali kde sa len dalo.
Teraz sa mi malý bojí ísť spinkať. Stačí, že ho položím do postieľky a rozplače sa. Stále sa bojí, že mu ide niekto niečo robiť.
Môžete mi prosím poradiť ako ho upokojiť? Ak aj zaspí tak spí iba hodinku a z plačom sa zobudí.

zaneta08
18. nov 2012

odporúčam len trpezlivosť a veľa, veľa lásky. Tvoj synček musí vycítiť, že mu nikto nebude robiť zle, keď zaspinká. Zo začiatku s ním ostaň, kým nezaspí, prípadne si ho vezmi k sebe do postele, aby mal istotu, že keď sa prebudí, budeš pri ňom. On na to postupne príde, upokojí sa a snáď zabudne. A čo ti povedali lekári? Ako to odôvodnili?

barbiska
18. nov 2012

ahoj môj trinásťmesačný syn bol behom dvoch týždňov trikrát v celkovej anestéze. tiež bol hrozne dopichaný a čo ma najviac bolelo, ked som videla, akú ma dopichanú hlavičku lebo mu tiež nemohli nájsť žilku. no niečo hrozné ale chvalabohu my problém s tým nemáme. prajem ti veľa trpezlivosti a ja na tvojom mieste by som si malého asi vzala k sebe do postele pokým nezaspí a potom by som ho preložila. veľa trpezlivosti

saxana123
24. feb 2013

ahoj, nás to čaká v útorok, to ho fakt tak doriadili? tak teraz sa bojím ešte viac ☹ a čo ti na to povedali lekári?