icon

Ako zvládať rastový špurt u 3-mesačného bábätka?

Dnes o 05:04

Mám 3 mesačné bábätko. Teraz má rastový špurt takže chce papať častejšie. Je mruzité a v posledne dni plače častejšie.
Chce sa mojkať,chce aby sme jej hračky ukazovali atď.
Moja svokra je taká múdra,že mi povedala,to čo robí moje dieťa je len cirkus a prekračuje hranice.
Váš názor ?

a0
Dnes o 05:53

Prekračuje tvoje dieťa tvoje hranice? Príde ti, že keď je viac mrzuté, tak robí cirkus? Ak nie, tak je všetko v poriadku.
Nauč sa to, že názor druhých nie je dôležitý, ak si s tým okey. Mimo to, 3mes.dieťa ešte nevie byť vychcané, ani robiť naschvály.

naty_123
Dnes o 07:03

Ako môže 3 mesačne dieťa prekračovať hranice? :(

anonym_13853e
Dnes o 07:10

@anonym_autor ty si čo myslis? A prečo o tom pochybujes? Nie, všetci dospely nemajú pravdu a nie vždy vo všetkom. Bude dieťa šťastnejšie, keď sa bude matka riadiť vlastnými pocitmi a logikou? Budeš ty ako matka šťastnejšia, keď sa budeš riadiť vlastnými pocitmi a logikou?

anonym_a8ad4c
Dnes o 07:12

@anonym_autor moj nazor je, ze svokra si uz svoje deti vychovala a nemala by prekracovat hranice. Ale tie jej musis urcit ty. Ak si v pohode s tym, ze ti keca do vychovy tak je vsetko ok. Lenze taketo veci budu casom gradovat.

autor
Dnes o 08:34
@naty_123

Ako môže 3 mesačne dieťa prekračovať hranice? :(

@naty_123 no veď to . Aj ja viem že nevie,ani nevie rozmýšmať

autor
Dnes o 08:35
@anonym_a8ad4c

@anonym_autor moj nazor je, ze svokra si uz svoje deti vychovala a nemala by prekracovat hranice. Ale tie jej musis urcit ty. Ak si v pohode s tym, ze ti keca do vychovy tak je vsetko ok. Lenze taketo veci budu casom gradovat.

@anonym_a8ad4c nie som v pohode s tým. A aj už som jej to povedala. Ale viete ako to je? Keď niečo poviete tak vy ste zlý

autor
Dnes o 08:36
@anonym_13853e

@anonym_autor ty si čo myslis? A prečo o tom pochybujes? Nie, všetci dospely nemajú pravdu a nie vždy vo všetkom. Bude dieťa šťastnejšie, keď sa bude matka riadiť vlastnými pocitmi a logikou? Budeš ty ako matka šťastnejšia, keď sa budeš riadiť vlastnými pocitmi a logikou?

@anonym_13853e Nepochybujem o tom ani trošku! Len mi to padne velmi zle keď mi takéto povedia

letfenixa
Dnes o 08:39
@anonym_autor

@anonym_13853e Nepochybujem o tom ani trošku! Len mi to padne velmi zle keď mi takéto povedia

@anonym_autor musíš sa nad to povzniesť. Mám 9,5- ročného a vo štvrtok som ako verklik opakovala mojej mame, že ma jej reči o výchove nezaujímajú.

anonym_a5b089
Dnes o 08:44

Zapamätaj si jedno.
Dieta ,to je jedno ci ma 3mes ,2 roky alebo 5rokov ,nerobi NIC naschval .
Vsetko robi lebo tak bolo vychovane ,resp sa za tym skryva nejaka potreba ,alebo frustracia a pod .
A kto ti opak bude tvrdit , nema ponatia o vyvoji a psychike dietata.

A kedze mas 3 mes dieta , velmi odporucam ,pokupuj knizky a studuj , kedze uz teraz sa pytas na nazor inych ,nemas ani trosku ponatia o vyvoji dietata.

anonym_13853e
Dnes o 08:49
@anonym_autor

@anonym_autor vieš, možno to bude tvrdé, ale s tým, aby sa niekto k tvojej výchove nevyjadroval, len pramálo niečo urobíš. Môžeš vsak urobit vela s tým, ako si tie reči pripustíš, kde nastavis hranice (ty, nie druhy).
Môžeš povedať napr. Ďakujem za pomoc, ale poradíme si. (Pouzivam na ulici) V poriadku, ďakujem za názor. (A rozhodneš sa podľa seba) Ďakujem, o tomto si už hovorila, zmeňme radšej tému. (Ak pokračuje, vzdialim sa, odídem).

Najhoršie je a nevedie to nikam - obhajovanie, presviedčanie, vysvetľovanie, snaha o zmenu názoru toho druhého, keď on nemá záujem, posudzovanie toho, kto ma pravdu.
Preto sa cítiš zle. Znamená to, že s tým čo sa povedalo, vnútorne nesuhlasis, no zároveň prekracujes svoju vlastnu hranicu - tým, že sa tým ďalej zaoberas/riesis, či máš pravdu ty alebo svokra (alebo hocikto iný).

anonym_0f3c5d
Dnes o 08:50

Stale pride nejaka nevyziadana rada, od hocikoho.. je jedno ci ma 3mes alebo 13r, ludia proste maju potrebu sa vyjadrit, mnohi nevedia si kusnut do jazyka a hlavne starsia generacia byva "najmudrejsia", lebo uz vychovali..
Tak nastavit brnenie a jednym uchom dnu, druhym von a ked je toho ze vela alebo prekrocia tvoju hranicu, jasne dat najavo. Nech si myslia co chcu, oni uz svoje odchovali

anonym_b46ac6
Dnes o 10:43

@anonym_autor ako už bolo spomenuté nevyžiadané rady ber jedným uchom dnu druhým von, vôbec sa nad tým nezamýšľaj a nereaguj. Dohadovanie a rozčuľovanie berie veľa energie, ľahšie sa to zvláda s magnéziom 🙂

anonym_a8ad4c
Dnes o 12:36
@anonym_autor

@anonym_a8ad4c nie som v pohode s tým. A aj už som jej to povedala. Ale viete ako to je? Keď niečo poviete tak vy ste zlý

@anonym_autor to mas pravdu. Za pravdu a obhajenie si samej seba budes v ociach tych druhych vacsinou za zlu. Ale potrebujes sa v zivote zapacit vsetkym alebo chces byt stastna s tym ako zijes ty sama?