Ako zvládať rastový špurt u 3-mesačného bábätka?
Mám 3 mesačné bábätko. Teraz má rastový špurt takže chce papať častejšie. Je mruzité a v posledne dni plače častejšie.
Chce sa mojkať,chce aby sme jej hračky ukazovali atď.
Moja svokra je taká múdra,že mi povedala,to čo robí moje dieťa je len cirkus a prekračuje hranice.
Váš názor ?
Ako môže 3 mesačne dieťa prekračovať hranice? :(
@anonym_autor ty si čo myslis? A prečo o tom pochybujes? Nie, všetci dospely nemajú pravdu a nie vždy vo všetkom. Bude dieťa šťastnejšie, keď sa bude matka riadiť vlastnými pocitmi a logikou? Budeš ty ako matka šťastnejšia, keď sa budeš riadiť vlastnými pocitmi a logikou?
@anonym_autor moj nazor je, ze svokra si uz svoje deti vychovala a nemala by prekracovat hranice. Ale tie jej musis urcit ty. Ak si v pohode s tym, ze ti keca do vychovy tak je vsetko ok. Lenze taketo veci budu casom gradovat.
Ako môže 3 mesačne dieťa prekračovať hranice? :(
@naty_123 no veď to . Aj ja viem že nevie,ani nevie rozmýšmať
@anonym_autor moj nazor je, ze svokra si uz svoje deti vychovala a nemala by prekracovat hranice. Ale tie jej musis urcit ty. Ak si v pohode s tym, ze ti keca do vychovy tak je vsetko ok. Lenze taketo veci budu casom gradovat.
@anonym_a8ad4c nie som v pohode s tým. A aj už som jej to povedala. Ale viete ako to je? Keď niečo poviete tak vy ste zlý
@anonym_autor ty si čo myslis? A prečo o tom pochybujes? Nie, všetci dospely nemajú pravdu a nie vždy vo všetkom. Bude dieťa šťastnejšie, keď sa bude matka riadiť vlastnými pocitmi a logikou? Budeš ty ako matka šťastnejšia, keď sa budeš riadiť vlastnými pocitmi a logikou?
@anonym_13853e Nepochybujem o tom ani trošku! Len mi to padne velmi zle keď mi takéto povedia
@anonym_13853e Nepochybujem o tom ani trošku! Len mi to padne velmi zle keď mi takéto povedia
@anonym_autor musíš sa nad to povzniesť. Mám 9,5- ročného a vo štvrtok som ako verklik opakovala mojej mame, že ma jej reči o výchove nezaujímajú.
Zapamätaj si jedno.
Dieta ,to je jedno ci ma 3mes ,2 roky alebo 5rokov ,nerobi NIC naschval .
Vsetko robi lebo tak bolo vychovane ,resp sa za tym skryva nejaka potreba ,alebo frustracia a pod .
A kto ti opak bude tvrdit , nema ponatia o vyvoji a psychike dietata.
A kedze mas 3 mes dieta , velmi odporucam ,pokupuj knizky a studuj , kedze uz teraz sa pytas na nazor inych ,nemas ani trosku ponatia o vyvoji dietata.
@anonym_autor vieš, možno to bude tvrdé, ale s tým, aby sa niekto k tvojej výchove nevyjadroval, len pramálo niečo urobíš. Môžeš vsak urobit vela s tým, ako si tie reči pripustíš, kde nastavis hranice (ty, nie druhy).
Môžeš povedať napr. Ďakujem za pomoc, ale poradíme si. (Pouzivam na ulici) V poriadku, ďakujem za názor. (A rozhodneš sa podľa seba) Ďakujem, o tomto si už hovorila, zmeňme radšej tému. (Ak pokračuje, vzdialim sa, odídem).
Najhoršie je a nevedie to nikam - obhajovanie, presviedčanie, vysvetľovanie, snaha o zmenu názoru toho druhého, keď on nemá záujem, posudzovanie toho, kto ma pravdu.
Preto sa cítiš zle. Znamená to, že s tým čo sa povedalo, vnútorne nesuhlasis, no zároveň prekracujes svoju vlastnu hranicu - tým, že sa tým ďalej zaoberas/riesis, či máš pravdu ty alebo svokra (alebo hocikto iný).
Stale pride nejaka nevyziadana rada, od hocikoho.. je jedno ci ma 3mes alebo 13r, ludia proste maju potrebu sa vyjadrit, mnohi nevedia si kusnut do jazyka a hlavne starsia generacia byva "najmudrejsia", lebo uz vychovali..
Tak nastavit brnenie a jednym uchom dnu, druhym von a ked je toho ze vela alebo prekrocia tvoju hranicu, jasne dat najavo. Nech si myslia co chcu, oni uz svoje odchovali
@anonym_autor ako už bolo spomenuté nevyžiadané rady ber jedným uchom dnu druhým von, vôbec sa nad tým nezamýšľaj a nereaguj. Dohadovanie a rozčuľovanie berie veľa energie, ľahšie sa to zvláda s magnéziom 🙂
@anonym_a8ad4c nie som v pohode s tým. A aj už som jej to povedala. Ale viete ako to je? Keď niečo poviete tak vy ste zlý
@anonym_autor to mas pravdu. Za pravdu a obhajenie si samej seba budes v ociach tych druhych vacsinou za zlu. Ale potrebujes sa v zivote zapacit vsetkym alebo chces byt stastna s tym ako zijes ty sama?

Prekračuje tvoje dieťa tvoje hranice? Príde ti, že keď je viac mrzuté, tak robí cirkus? Ak nie, tak je všetko v poriadku.
Nauč sa to, že názor druhých nie je dôležitý, ak si s tým okey. Mimo to, 3mes.dieťa ešte nevie byť vychcané, ani robiť naschvály.