Ako zvládate nedostatok spánku s bábätkom?
Ahojte zeny, matky...ako dohanate chybajuci spanok pocas materskej? A dohanate ho vobec? Je to moje prve dieta a pri xy situaciach mam pocit, ze to dalej nezvladnem. Zazili/zazivate nieco podobne?
Spala som keď malý poobede, do roka som sa dobre nevyslala keďže sa budil aj 10x za noc, teraz rozmýšľam ako som to dala😂
@misickaa4 ak uz mate aspon trosku vytvoreny nejaky rezim, pospi si aspon raz do dna s dietatkom, u nas to funguje napr. doobeda, postaci hodinka dve (podla toho ako spite v noci), ak nie kazdy den tak kazdy druhy, inak budes nonstop bez nalady, uvrcana, vycerpana, treba zapojit rodinu ak je mozne a poziadat o pomoc (partner, manzel, babka, sestra nech idu kocikovat) a ty si mozes trosku pospat....
Ja som spala keď spala aj mala
Dva roky neviem co je spánok prvý syn spaval hrozne ci cez deň alebo v noci. Teraz máme druhý a to je tiež masaker. Počas materskej som začala trpieť silnými migrenami vraj z únavy. Manžel sa mi aj snaží pomôcť no moje telo je už tak mimo že ako náhle si pospi ráno alebo cez deň tak nasledujú noc nespi vôbec.
Vidím že máš len prvé dieťa a to nemá ešte ani dva mesiace, spi vtedy keď aj dieťatko, toto obdobie je este z tých kedy sa nedostatok spánku dá dohnať. ja som sa pri prvom nevyspala niečo vyše roka, potom prišla zmena a začal spávať celé noci.
Moja malá má 5 mesiacov a teraz už chýbajúci spánok nepociťujem lebo prespí v noci 11-12 hodín bez zobudenia, takže spím normálne. Ale keď bola menšia a spala v noci horšie, tak som proste cez deň spala vtedy keď spala ona, podľa mňa iné riešenie ani nie je.
Rada by som spala ked aj on, ale je z tych, ktori cez den vela nepospia...
Rok a pol som spala 4 hodiny čo mala bola každú chvíľu hore potom sa to upravilo na 5 či 6 hodín do nejakých 2 rokov potom sa budila konečne iba raz a nedospávala som to lebo som z tých ktorí nedokážu cez deň zaspať
@misickaa4 ahoj, mám pomaly 7-mesačného syna, od pol roka si vytvoril režim, že spí 1-1,5 hod doobeda a rovnako poobede. Ten doobedný spánok spím aj ja, druhý sa snažím kočíkovať. Keď bol ale menší, bez režimu, zaspala som častokrát s ním pri dojčení. Alebo cez víkend sa ho ráno na hodinu ujal manžel/svokrovci (keď sme boli na návšteve) a ja som spala. Je super ísť na víkend za rodinou. Pospíte si obaja v aute, pomôžu ti s bábom a ani variť nemusíš🙂
Niekedy som spala keď aj malý. Teraz už má skoro 3 roky, ale som si zvykla, že chodím spávať po 2hej v noci, o 7mej vstávam a fungujem normálne. Občas sa stane, že má premôže extrémna únavy, poväčšine pre ms, ale vtedy si pospím so svojím decuľom.

@misickaa4 manzel ked sa da, rano vezme maleho do obyvacky sa hrat a ja mozem pospat