icon

Ako zvládate starostlivosť o deti s vekovým rozdielom do 2 rokov?

jankazke
2. jún 2012

Ako zvladate situacie ked placu obe v jeden okamih?Alebo ked sa rozplackavaju navzajom?A vobec ako vyzera vas den? Ja si uz pridem strasne nemozna, den po dni je prec a za mnou nie je ziaden vykon napr.teraz uz mam veci druhy den nevybrane z pracky 😅 😒

k_a_j_k_a
2. jún 2012

Ahoj, takato tema tu uz je, takze Ti ju asi zamknu, skus pouzit vyhladavac 🙂 ake stare mas deticky? My mame rozdiel 18mesiacov a zo zaciatku to bola divocina a improvizacia. Do toho sme sa stahovali (trikrat do dvoch mesiacov od porodu a este raz asi ked mala mladsia 7mesiacov). Starsiu sme vtedy zacali oducat od plienok, takze som latkovala dve deti 😀 no sranda. A mladsia je este k tomu uplakane babatko, od narodenia spavala po 30 tich minutach trikrat, v 4.tom mesiaci presla na dva spanky, inak ako v kociku nechcela cez den spavat. Zial, deti si museli zvyknut, ze sa k nim hned nepriskoci, ked zacnu plakat, cize si aj poplakali. Postupne sa to lepsilo, nasli sme si rezim. Obcas sme mali dni, kedy spavali na striedacku a my sme sa nedostali ani von. Utriaslo sa to asi v 8.mesiaci, kedy mladsia presla na jeden spanok denne a deti zacali mat rovnaky rezim. Hovori sa, ze po roku sa to zlepsi a potom je to uz ok. U nas je to uz pohoda, i ked mladsia je stale dost uplakane dieta, ale postupne sa s tym vyrovnavam a beriem to tak, ze to ma v povahe. Mladsia ma tamer dva, od cca vianoc sa zahraju aj spolu. Mame dni kedy su zalezene v detskej a ja o nich cele dopoludnie neviem 🙂 No su dni, kedy jacia na striedacku a vtedy by som ich najradsej do tej izby zamkla. Ale uz su zohrany tim (vecer si uz dokazu v detskej pred spanim krasne pokecat a nie je toho, kto by ich vtedy dokazal nahnat spat 🙂 ). Ja by som nemenila. Starsia ide v septembri do skolky a ja uz teraz rozmyslam, co budeme s mladsou robit, vsak sa unudime 🙂.
Neboj, zlepsi sa to, aj ja som nemala upratane a prezili sme. Daj prat pracku znova a zober deti k sebe a rozsyp im stipce 🙂 u nas to zabera. Vod ich vsade so sebou, nech Ti pomahaju, aspon to starsie, a babatko maj pri sebe niekde polozene napr. v autosedacke, nech Ta vidi. My sme takto chodili a deti boli spokojne. Nespravila som sice tolko, ako keby som bola sama, ale aspon sa deti naucili, ze aj o domacnost sa treba starat. Ked spia, vyloz si nohy aspon na chvilku, pripadne na chvilku kludne pusti starsiemu rozpravku, ked mladsie spinka. Obcas to nevadi a Ty si bud oddychnes na chvilku alebo porobis to najnutnejsie.