Ako zvládnuť obliekanie 2,5-ročného dieťaťa?
Ahojte urcite niekto bojuje ako ja s obliekanim dietata ked ideme von masaker natiahnut do vrstiev a kombinezy dieta lieta po celom dome robi sa nehybne ked ju aj chytim ...ked jej capnem po zadku povie tuchsie este ....uplne ine dieta o milion percent dakedy si poviem ze nemam energiu ist von skrz tento boj ....je sikovna sama sa vyzlecie z pyzamka oblecie na seba veci ale toto uz neviem co ...chvilku fungovala odmena cukriky ale ani to uz nie....
@alex5896 a jej by nechybalo keby nejdete von? Ja som synovi povedala ze ok neobliekaj sa ale dnes potom nemozeme nikam ist inak by si prechladol len v tričku...takto som mu to asi styri dni po sebe zopakovala a na piaty den sa zlomil, odvtedy nerobi problemy, lebo pochopil ze fakt nikam nejde ak sa neoblecie 😂
Len pevne nervy a vydrzat, o chvíľu je jar 😃. Si predstav 2 deti, ked navyse este jeden druheho nahana, utecu obuti, ci poloobleceni..zdrhat mame je najvacsia sranda
Zas az take mrazy nie su, ze by musela mat na sebe XY vrstiev. Stacia jej pancuchace, tricko a kombineza. Aj tak sa spoti pri behani
Ono vacsinou pomaha ked sa na chvilu clovek zastavi, cupne si na uroven dietata pozrie sa mu do oci a kludnym hlasom vysvetli co ako preco..."prepac viem ze sa ti nechce obliekat, ani mne sa to nechce, ale musime aby sme mohli ist von...pamatas vcera tu hupacku s hrosikom ktora sa ti tak pacila? Nechcela by si na nu aj dnes? No vidis tak to si dame raz dva kombinezu a mozeme ist"
@alex5896 tak sa mam zdrazat komentárov alebo prísť a radou ?
Rada: oznámim dieťaťu, že za chvíľočku pôjdeme von a nachystam veci na oblečenie, prídem za chvíľku a poviem, že chvíľočku sa ideme obliekať a tak sa dohráj
Estw raz pripomeniem aby sa dobrala. Medzimtym komentujem, že aj mamina sa oblieka
Potom zavriem dvere, aby dieťa nebehalo po celom byte, posadim na postel, zablokujem cestu a doeta oblečiem
V tomto veku je to normálne že deti nespolziravuju, majú srandu z toho čo chcw rodič, ale to nie je dôvod dieťa bit (nazvi si to ako chceš, stále je to použitie fyzickej sily voči slabšiemu a to je bitka)
U nás fungovalo obliecť jej overal/ bundu, čiapku, rukavice atď. až vonku, keď reálne videla aká je zima. Potom väčšinou neprotestovala. Ale napríklad minule sme išli zo škôlky, bolo možno 5 stupňov a odmietla bundu, tak proste bola len v svetri možno 15 minút a potom si už bundu sama vypýtala.
@alex5896 u nas bolo dnes 8 stupnov cez obed. Ja som mala tricko, rifle a tenku vetrovku. Dietatu obliekaj presne tolko vrstiev ako sebe. Ono sa na rozdiel od teba aj hybe. Keby som sa mala ja takto babusit, tak tiez ma z toho picne. Vsak je spotena ako mys skor ako dom opustite. Jej stacia leginy, tielko a tenka mikina, na to kombineza, ciapka a ide sa.
@alex5896 a podľa čoho urcujes že to nieje bitka ? A čo to je ? Capnutie ako vravis ? Aj muž tá môže capat keď sa mu niečo nepáči ? Aj kolegyňu capnes keď si neuprace stôl v kancli ? Aj predavačku, keď pomaly blokuje ?
Zdvihnúť ruku a fyzickou silou si dokazovať že si nadradená.. gratulujem. Že to nefunguje vidíš aj sama, ale tak pokračuj no
@dzejny656 😱😱😱😱 len to nie, ved to predsa nemozes, vies kolko chorob bude mat dieta- ty krjavcia matka!🤣(ironia-) casto pocuvas tieto komenty? Lebo ja ano🥶. Autorka- neviem ako je na tom dieta komunikacne, vie rozpravat? Vyjadrovat pocity- teplo- zima. Mozno ti tym dava najavo, ze tych vrstiev je fakt vela. Byvam na severe Oravy a daval len pancuchy, body a kombinezu, ani dalsie ponozky nedavam, ma kvslitne topanky.rukavjce a ciapku( tenku) ked si vypyta, sal a nakrcnik ani nemame. Ma 2 a este nebol chory. Deti sa hybu viac ako dospely je im teplo.
@zuzinka888 je sikovna mudra krasne komunikuje milionove dieta az na tento boj viem nemoze mat vsetky top vlastnosti len nevien ako v tomto smere ju motivovat aby to slo s kludom a bez hadzania sa o zem

@alex5896 prosím tá, nebi ju