icon

Ako zvládnuť záchvaty hnevu ročného dieťaťa?

Včera o 15:35

Prosim baby poradte. Som zufala a neviem ako sa spravat v tychto chvilach. Moj syn (aktualne 1 rok a par dni) sa hadze o zem, ked nieco chce a nedostane. Robo to od 10m. Vzdy som ho zobrala na ruky a snaizla sa odviest pozornost. No akurat ma zas zachvat a reve uz 10minut s tym, ze sa hadze o zem. Davam pozor.
Ako reagovat? Nechat ho vyzurit sa alebo odviest pozornost??????

anonym_258bb2
Včera o 15:47

Vzdy som to ignorovala. A potom uplne bez emocii zacala nieco ine robit tj odviedla pozornost a zaujala dieta inymi vecami. Bolo to u nas na dennom poriadku.

marci9
Včera o 16:17

Nevšímaj si ho. Nech si na tej zemi leží a reve, koľko chce. Choď do inej izby a zatvor za sebou dvere, nech vidí, že jeho divadlo nemá žiadne obecenstvo. Hlavne nesmieš povoliť, nesmie si vydupať čo chce.

anonym_1c93d1
Včera o 16:19

zaleží prečo to robí a v akom je stave
ak je unavený a rozhodí ho všetko čo sa práve deje zobrať na ruky , odviesť pozornosť a pod
ak je to truc povedať príklad : vidím že teraz si veľmi nahnevaný lebo si chcel nanuk rozumiem že ta to hnevá , nanuk si môžeš dať ked sa naješ
všetko zaleží od situácie odporúčam ti pozrieť profil elipredeti
hlavne nenechávaj dieťa samé iba mu tým ukažeš je na samo a že kašleš na jeho pocity a to čo chce
treba proste pomenovať situácia, dať najavo že si pri ňom a že ho chápeš trpezlivosť , ak si povedala nie tak na tom trvaj, po plači nedať dietatu čo chcelo

martinka13
Včera o 16:28
@anonym_1c93d1

zaleží prečo to robí a v akom je stave
ak je unavený a rozhodí ho všetko čo sa práve deje zobrať na ruky , odviesť pozornosť a pod
ak je to truc povedať príklad : vidím že teraz si veľmi nahnevaný lebo si chcel nanuk rozumiem že ta to hnevá , nanuk si môžeš dať ked sa naješ
všetko zaleží od situácie odporúčam ti pozrieť profil elipredeti
hlavne nenechávaj dieťa samé iba mu tým ukažeš je na samo a že kašleš na jeho pocity a to čo chce
treba proste pomenovať situácia, dať najavo že si pri ňom a že ho chápeš trpezlivosť , ak si povedala nie tak na tom trvaj, po plači nedať dietatu čo chcelo

@anonym_1c93d1 tak presne takéto "vysvetlovanie" ukludní rozzúrené dieťa. Tak v knihe možno.

a0
Včera o 16:51

Buď pri ňom, ale nič nerozprávaj, daj len pozor, aby si neublížil. Keď sa ukľudní popíš mu emóciu - si naštvaný, že sa teraz nejdeme hrať/ že sme odišli z ihriska,… môžeme to spraviť/sa tam vrátiť nabudúce… neodvádzaj pozornosť - prečo? Predstav si seba, že si nasratá, kričíš na celý byt a tvoj muž príde “aha, tam je veverička” 😅🤷🏼‍♀️. Odveci že? Keď emócie bude môcť naplno prežiť, naučí sa ich regulovať rýchlejšie.

anonym_bf8d83
Včera o 17:54

moje dieťa to tiež robilo. Potom nám diagn. PAS.

anonym_53e779
Včera o 17:55

Hod sa tiez.

anonym_53e779
Včera o 17:57

Ja som to tak robila,opakovala,najskor maly v soku,kukal na mna,revala som ako on,potom zase on reval a zase kukal,co budem robit.Potom ho to prestalo bavit.

majlo1234
Včera o 18:23
@anonym_bf8d83

@anonym_bf8d83 robia to obe moje deti, su zdrave 🙂 je to sucast zdraveho vyvinu dietata

autor
Včera o 18:42
@anonym_bf8d83

@anonym_bf8d83 ale on ukazuje prstom. Mali ste aj ine priznaky?

anonym_f92db8
Včera o 18:51

Záležalo prečo sa o tú zem hodil. Ak preto, lebo so mnou bojoval, čiže príklad chcel kapsičku miesto obeda, tak som len pokojne krátko vysvetlila, že kapsička nebude, že sa najprv zje obed. Ak trucoval naďalej a nezaberalo upriamiť pozornosť na niečo iné tak som len bola pri ňom ale nechala ho, aby dotrucoval sám. Ak to prerástlo do záchvatu, kedy som už videla, že sa nevie z toho sám dostať a potrebuje ma, tak som ho zobrala na ruky a túlila sa s ním. Čiže ozaj podľa potreby, ak sú to čisto jedy a také trucovanie tak som len stála za svojim/ upriamovala pozornosť inde/ neriešila ho. Ale ak z toho bol očividne on sám rozrušený a nevedel to spracovať, vtedy som išla na neho v dobrom.

anonym_bf7427
Včera o 19:32

Naša ma za chvíľu rok a pol. V roku tiež toto skúšala, odviedli sme pozornosť, poprípade nechala som ju vyzuriť, keď inak nešlo a po čase ju to prešlo. Teraz máme obdobie, že začne na celý panelák, alebo ihrisko vrieskať. U mňa jej to neprejde to už zistila, ale pri manželovi skúša stále. Takže za mňa, skúsiť odviesť pozornosť a ak je už moc nahnevaný, tak nechať kým sa neukludní. Samozrejme bezpečnosť na prvom mieste, ja by som neodchádzala nikde, ale pockala pri ňom.

beata_k
Včera o 20:07

@anonym_autor Na toto plati overene: Niet divadla bez obecenstva...

maryetta
Včera o 20:15

Nooo obdobie vzdoru. To este potrva. Zo 4 deti ale tato najmensia to je fakt ukazkovy typ tohto obdobia. Hodi sa. Pozriem ci si nahodou nebuchla hlavu inac neriesim. Uz aj uprostred cesty sa hodila... nastastie byvame v celkom tichej casti kde doobedu prejde len par aut... vie ze nic neporiesi a ideme dalej. Mam iste hranice cez ktore neprejde.... skusat moze to jej nijako zakazat nevieme.