icon

Akú farbu má mať stolica dojčeného dieťatka?

lufinka46
7. nov 2011

je normálne keď dojčené dieťa kaká zelenej farby?

michaela.g
7. nov 2011

vraj vtedy mliecko rychlo prebehne crevami

Ale zalezi ci stale alebo len obcas, ak je to stale radsej by som sa spytala Dr.

kaja73
7. nov 2011

@lufinka46 Vraj vtedy babo taha hlavne predne mlieko, chudobne na tuk.
Treba dlhsie kojit z jedneho prsnika, aby babo vytiahlo aj zadne-tukove-mlieko.

lufinka46
autor
7. nov 2011

no kakame len raz denne... aj to hnačkove zelene... a doktorke nechcem volat, lebo ona ma na vsetko svoj nazor!!!

lufinka46
autor
7. nov 2011

@kaja73 to je v tom, že on už dlhšie papať nechce.. ako nahle dlho papá, tak mi zvracia... tie zelené stolice som teraz čítala, že to môze byť aj z toho, že máme pravidelné večerné koliky už tretí mesiac... už sme všetko vyskusali a nic nepomaha.. aj na stravu si davam pozor... tak ja uz neviem z coho to ma :(

kaja73
7. nov 2011

@lufinka46 http://www.kojenie.sk/poradna/farba_stolice tu to mas popisane 😉 nedavaj mu pit z oboch prsnikov,ale len z jedneho a nech vytiahne aj to zadne mlieko. Možno tak kojis -neviem,ak nie tak to skus.

lufinka46
autor
7. nov 2011

nie nie..ja kojim len z jedneho prsníka..ved on je velky..ma 3 mesiace a ma uz 6900g, takze to značí, že mne sa ani nestíhaju poriadne doplnat prsia.. myslím tým, že nemám hrčky ako ine ženy..

kaja73
7. nov 2011

@lufinka46 tak sa na to vykasli 😉 ,ved to popisuju ako normalne-tu farbu pri kojenom babene-priberate z laktozy nie z tuku-a co? Spytaj sa na to Dr,ale ja by som si z toho hlavu nerobila.

lufinka46
autor
7. nov 2011

tak si ani nejdem.. čitam kadečo po nete.. a vsade je písané, že je to normálne... hlavne, že priberáme dobre... he he
@kaja73

annaopialova
7. nov 2011

ahoj ja som citala ze preto je ta zelena stolica lebo mliecko chytro prejde crievkami a sa nevstrebe ono nemala by byt zelena

lufinka46
autor
7. nov 2011

@annaopialova nieeeeeeeeeeee? tak ja uz neviem.. mozno preto máme aj kolky

kaja73
7. nov 2011

@lufinka46 Moje obe deti mali koliky-dost zle-a nemali zelenu stolicu 😉
To s tym nesuvisi,toto je to o tom pomere laktozy a tuku v mat. mlieku.
O nic ine nejde-pri plne kojenom babatku-a ak priberate tak nestresuj.

tinki
7. nov 2011

@lufinka46 koliky sa zminimalizujú ak bábätko papá to zadné tukové mliečko. To pomáha vysteliť črievka a skôr stráviť laktózu. Zelená stolica je normálna ale v kombinácii s hnačkou ako si písala,nie je to dobré. Ja by som išla radšej k lekárke. Môže tam byť alergia na niečo. A čím skôr sa to podchytí, tým skôr bude malému lepšie.

lufinka46
autor
7. nov 2011

@kaja73 oki..uvidime..koncom mesiaca idem do poradne..tak sa spýtam aj --dr.. lebo ja nestresujem, ale sa bojím o svoje dieťa, to je normálne.. a som prvorodička, tak neviem.. ja skorej davam na reči druhých...tak preto som sa pýtala či je to normálne ked take kaká dieta

lufinka46
autor
7. nov 2011

@tinki no tak ja radšej idem zavolať sestričke... :(

lufinka46
autor
7. nov 2011

takže to máme z toho, že mu podali rotarix, tak vraj to trvaju hnačky zelenej farby aj desat dni.. tak som zvedavá.

mamabiba
7. nov 2011

@lufinka46 hmmm, prepáč, ale jedná sa o tvoje dieťatko, tak ako môžeš dávať na reči iných? Pokiaľ máš pocit, že niečo nieje v poriadku, treba ísť k doktorke a ak s ňou nie si spokojná tak vymeniť. Ver, že ako prvorodička som bola u doktorky skoro stále a tá ma iba ukľudňovala, že všetko je v poriadku a brala to úplne normálne, pretože radšej tam ísť 10x zbytočne, ako potom už s veľkým problémom. Možno je iba problém v systéme kojenia...ako ti napísali kočky vyššie... Zelená stolica je z predného mliečka. Ako si písala ty, papá ti krátko, takže vypije hlavne predné mlieko. Skús to robiť tak, ako som to zo začiatku robila aj ja. Prsia som menila až po cca 3 hodinách a bolo jedno koľko x jedla do tých 3 hodín. Takto sa dostala aj k zadnému mliečku. Skús sa aj o tomto porozprávať buď s lekárkou, sestričkou, alebo laktačnou poradkyňou. Laktačná by ti mohla poradiť aj s kolikami. Sú viaceré možnosti a polohy dojčenia.

lufinka46
autor
7. nov 2011

@mamabiba lenze ked ja mu dam papat skorej ako po troch hodinach..tak on mi potom strasne zvracia.. az pádom.. tak preto ja mu davam kazde tri hodiny.. niekedy aj styri hodiny..to ako kedy.. ako pyta..lebo moja doktorka sa hneva ze velm pribera... to je na dlhe rozpravanie..a to nechcem vsetko tu rozoberat.. :(

annaopialova
7. nov 2011

lufinka46 ahoj vies kde som to citala v porodnici sme dostali take tasky a tam bola ruzova knizka od mama a ja

nani7278
7. nov 2011

@lufinka46 Mne sa zdá, že by to celé- riedke stolice zelenej farby, vracanie aj bolesti bruška mohli byť z toho, že sa mliečko veľmi rýchlo a vo veľkom množstve uvoľňuje. Bábo potom nestíha všetko spracovať tak, ako by malo a z toho tie problémy. Aj rýchle priberania na to ukazuje. Najlepšie by v tom prípade bolo zavolať domov poradkyňu, sú na to postupy, ako to zvládať. Neboli tieto problémy aj pred rotarixom?

lufinka46
autor
8. nov 2011

@nani7278 no koliky sme mali pred rotarixom, ale hnacky zelenej farby nie.. no budem musiet zavolat nejaku poradkynu, lebo aj vcera to bolo strasne vecer ako plakal a ake slziská mu tiekli.. chudacik... :(