Akú farbu má mať stolica dojčeného dieťatka?
je normálne keď dojčené dieťa kaká zelenej farby?
no kakame len raz denne... aj to hnačkove zelene... a doktorke nechcem volat, lebo ona ma na vsetko svoj nazor!!!
@kaja73 to je v tom, že on už dlhšie papať nechce.. ako nahle dlho papá, tak mi zvracia... tie zelené stolice som teraz čítala, že to môze byť aj z toho, že máme pravidelné večerné koliky už tretí mesiac... už sme všetko vyskusali a nic nepomaha.. aj na stravu si davam pozor... tak ja uz neviem z coho to ma :(
☹
@lufinka46 http://www.kojenie.sk/poradna/farba_stolice tu to mas popisane 😉 nedavaj mu pit z oboch prsnikov,ale len z jedneho a nech vytiahne aj to zadne mlieko. Možno tak kojis -neviem,ak nie tak to skus.
nie nie..ja kojim len z jedneho prsníka..ved on je velky..ma 3 mesiace a ma uz 6900g, takze to značí, že mne sa ani nestíhaju poriadne doplnat prsia.. myslím tým, že nemám hrčky ako ine ženy..
ahoj ja som citala ze preto je ta zelena stolica lebo mliecko chytro prejde crievkami a sa nevstrebe ono nemala by byt zelena
@annaopialova nieeeeeeeeeeee? tak ja uz neviem.. mozno preto máme aj kolky
@lufinka46 koliky sa zminimalizujú ak bábätko papá to zadné tukové mliečko. To pomáha vysteliť črievka a skôr stráviť laktózu. Zelená stolica je normálna ale v kombinácii s hnačkou ako si písala,nie je to dobré. Ja by som išla radšej k lekárke. Môže tam byť alergia na niečo. A čím skôr sa to podchytí, tým skôr bude malému lepšie.
takže to máme z toho, že mu podali rotarix, tak vraj to trvaju hnačky zelenej farby aj desat dni.. tak som zvedavá.
@lufinka46 hmmm, prepáč, ale jedná sa o tvoje dieťatko, tak ako môžeš dávať na reči iných? Pokiaľ máš pocit, že niečo nieje v poriadku, treba ísť k doktorke a ak s ňou nie si spokojná tak vymeniť. Ver, že ako prvorodička som bola u doktorky skoro stále a tá ma iba ukľudňovala, že všetko je v poriadku a brala to úplne normálne, pretože radšej tam ísť 10x zbytočne, ako potom už s veľkým problémom. Možno je iba problém v systéme kojenia...ako ti napísali kočky vyššie... Zelená stolica je z predného mliečka. Ako si písala ty, papá ti krátko, takže vypije hlavne predné mlieko. Skús to robiť tak, ako som to zo začiatku robila aj ja. Prsia som menila až po cca 3 hodinách a bolo jedno koľko x jedla do tých 3 hodín. Takto sa dostala aj k zadnému mliečku. Skús sa aj o tomto porozprávať buď s lekárkou, sestričkou, alebo laktačnou poradkyňou. Laktačná by ti mohla poradiť aj s kolikami. Sú viaceré možnosti a polohy dojčenia.
@mamabiba lenze ked ja mu dam papat skorej ako po troch hodinach..tak on mi potom strasne zvracia.. az pádom.. tak preto ja mu davam kazde tri hodiny.. niekedy aj styri hodiny..to ako kedy.. ako pyta..lebo moja doktorka sa hneva ze velm pribera... to je na dlhe rozpravanie..a to nechcem vsetko tu rozoberat.. :(
lufinka46 ahoj vies kde som to citala v porodnici sme dostali take tasky a tam bola ruzova knizka od mama a ja
@lufinka46 Mne sa zdá, že by to celé- riedke stolice zelenej farby, vracanie aj bolesti bruška mohli byť z toho, že sa mliečko veľmi rýchlo a vo veľkom množstve uvoľňuje. Bábo potom nestíha všetko spracovať tak, ako by malo a z toho tie problémy. Aj rýchle priberania na to ukazuje. Najlepšie by v tom prípade bolo zavolať domov poradkyňu, sú na to postupy, ako to zvládať. Neboli tieto problémy aj pred rotarixom?

vraj vtedy mliecko rychlo prebehne crevami
Ale zalezi ci stale alebo len obcas, ak je to stale radsej by som sa spytala Dr.