icon

Bábätko nevie zaspať

alzbeta222
14. júl 2018

Ahojte, máme skoro trojmesačné bábätko a nechce spávať. Teda zaspať zaspí, ale aj to na rukách pri natrasani a spievaní alebo v nosiči. Keď ho položíme tak sa zobudí do 10 minút alebo aj hneď. Môžem ho mať na rukách aj polhodinu alebo hodiny. Je to jedno akonáhle položím zobudí sa s plačom. A aj keď ho chcem uspať tak plače veľmi plače. Neviem čo mám robiť. Celé dni len na rukách. Kočík, hojdatko, viazanie nic nezaberá. Skúšali sme všeličo už neviem čo ďalej. Aj autom sme vozili, občas to zaberie ale keď vypnem motor tak je hore.ani hladkanie alebo spanie v našej posteli pri mne. Metóda vyplakania neúčinkuje, plače až tak že je fialový. A slzičky tečú :( :( poraďte ak viete niečo čo zaberá. Ďakujem

Strana
z2
lacibo
26. aug 2021

@mada888 aj dnes su este maminy, ktore naucia dieta zaspavat same..a vo svojej postielke..a maju aj tri deti a vyspia sa v noci, aj postihaju vsetko cez den, aj vecery maju na venovanie sa starsim detom a aj manzel je spokojny..da sa to..len teraz je zial taky trend, ze vsetko podriadit dietatu, cely chod domacnosti, vsetok cas a energiu mamicky, aj otecka niekedy,co podla mna nie je spravne..nerobi to dobro ani pre samotne dieta v konecnom dosledku..

mada888
26. aug 2021

@lacibo súhlasim. Fakt neviem ako to robili nase mamy. Keď sa pytam dnesnych mám, tak všetky mi hovoria že ich deti nespia, že skáču na lopte,.šatkuju, 3 hodiny kocikiju. Že im pol vlasov na hlave vypadalo. Že išli po pol roku vyniesť kôš a cítili sa akoby išli do divadla. A že to utrpenie vraj patrí k materstvu a treba to prežiť. Že sa treba zmieriť že sa už nikdy nevyspis. Jedna kamarátka mi napísala že deti ti vypijú krv zo žíl a ohlodaju ťa az na kost. A ako to robili nase staré mamy ktoré sa starali o kravy???

1katus1
26. aug 2021

@alzbeta222 nemá problémy s bruškom? Pravidelne sa vykaka ? Sestra mala dcéru rovnakú a mali problém s trávením lekárka jej potom odporučila kvapky a to pomohlo. Asi by bolo najlepšie zbehnúť k lekárke. Mne na deti pomáhalo aby počuli stále hlasy , zapli sme si s manželom telku tak aby bolo trocha počuť až do spálne. Dcéra veľmi rada spala pri vysávači a syn keď som mala zapnutý digestor inak to bol tiež problém ich premiestniť do postieľky po uspani. Prajem pevné nervy dúfam že čoskoro prídeš na figeľ ako na Vášho drobca

vanda323
26. aug 2021

@alzbeta222 V aute? My sme s mužom našu dcéru tak vozili kým nezaspala okolo bytovky...čisté psycho. Teraz sa tak rada vozí v aute všade chce autom chodiť

meggyinka
27. aug 2021

@mada888 moja babka povedala úplnú pravdu . Dakedy boli bábätka minimálne pól roka v riadnej paperovej perinke . Dieta má Rado mäkké prostredie a nie bez perinky max tie zavinovačky o ničom . A úplne má pravdu . Veď prečo sa deťom spi dobre v rodičovskej posteli , lebo sú na makkom vankúši . Jasne že mamička zle manipuluje s dieťaťom ak je bez perinky . Asi preto teda

lacibo
27. aug 2021

@mada888 ved to ze teraz sa nad tym tolko mudruje, malo by to ist prirodzene, viac naturalne, porodim, kojim, popritom zivot ide dalej, pre mna to nikdy nebola nejaka zasadna zmena, rodina fungovala ako predtym, aj ja v domacnosti, normalne som dalej varila, prala, upratovala, rozvazala starsie deti, chodila von do spolocnosti, s kamoskami, s manzelom sami dvaja, aj 3 dni na vylete sme boli a 2 rocna s babkou, na plesy sme chodili, do prirody, neskor na bicykloch , mala v sedacke, rodinne oslavy, skratka vsetko, aj tutu mutu s manzelom v pohode uz 3 tyzdne po porode, kojila som do 14 mes, v noci ale uz od mesiaca dcerky nie, spala celu noc, cez den rezim, ukladala som do postielky v rovnakom case, dieta musi mat jasne predvidatelne stereotypy, jedlo, kupanie vsetko..a tak ako to vyhovuje rodicom, nie naopak, vecery mam od takmer od porodu v podstate volne, mozem venovat aj inemu, nie uspavaniu babatka..od 3 rokov spi sama vo svojej izbe celu noc..nikdy s nami nespala v posteli, nakojit a prelozit do postielky..to bola vynimka, ked isli zuby a pod. V noci, inak treba od zaciatku zvykat ze je noc, v noci sa neje, nerozprava, netancuje, nesmeje a pod. Ja som ani neprebalovala, ziadne svetlo a dieta sa to nauci...cez den tiez...ak nezaspu v postielke same alebo v kociku, nevadi, dat na zem a nech sa hra..netreba v kuse animacie robit ani nasilu regulovat spanok, dieta nie je babika na hranie..ono pozoruje nas, uci sa od nas, my mane zmysluplne vyuzivat cas a nie ho travit uspavanim dietata cely..

mada888
27. aug 2021

@lacibo krása,.pekne fakt. Ja mam 4 mesačne bábätko,.od 2 mesiacov spí celú noc od cca 20:30 do cca 7. Ale.cez.den spí len 30 minut,.asi 3x. tak hľadám spôsob, plakat ho nenechavam ale keď začne skucat vždy.pridem.a upokojim. Neviem či je to správna technika ale tiež som asi leniva mama... 🙂)) myslím si že dieťatko musí veriť že je mama nablízku ale zároveň si myalim že permanentou prítomnostou pri uspavani dietatu vstupujeme že "počúvaj, ty.nevies.zaspat bez mamy". Ale možno sa fatálne mýlim...

lacibo
27. aug 2021

@mada888 super si to vystihla, absolutne ho tym oslabujeme a to je tak vo vsetkom musime ho krmit nahanat s jedlom alebo davat len co chce, aby aspon trochu jedlo, stat mu stale za chrbtom, riesit socialne interakcie s okolim a pod...to nie je spravny sposob ako vychovat samostatneho sebavedomeho jedinca...mama musi byt vztahovou osobou ale nie sucast dietata, ono je uz individualna osobnost

lacibo
27. aug 2021

@mada888 leniva mama je super, aj ja som taka, moje starsie deti si od detstva sami zarabaju na brigadach, dcera v divadle, dabingu, nepytaju euro, len obcas..su samostatne, sebavedome, obklopeje mnozstvom priatelov, ambiciozne, v zivote sme sa s nimi neucili, studuju same a celkom uspesne..tak isto vychovavam aj 5 rocnu teraz..

mada888
27. aug 2021

@lacibo máš môj hlboky obdiv.

sticker
lacibo
28. aug 2021

@mada888 vdaka, ale to je skor pre inspiraciu, ako pre obdiv..

Strana
z2