icon

Baví vás byť na materskej?

ktochytavzite
17. apr 2019

Ja uz som 2. rok plus sa mi narodili v 32tyz dvojicky a poviem Vam nebavi ma to vobec. Este tak 2 roky kym budu deti ako tak samostatne 😢

Strana
z4
rik01lulaka
17. apr 2019

Keby boli deti kľudne a pekne sa vedeli same zahrať, pekné spali....atď, tak ma to baví 😀
Ja som doma už 6ty rok ani by nevadilo, ale tu kde bývam nemám žiadnu kamošku, nemám s kým von, mám tu len muža a deti, sem tam nejaká mamička a tie sa dajú zrátať na jednej ruke a to sa stretneme občas náhodou :'( v meste je proste inak...keď idem k našim ani neviem ako mi čas ujde

rik01lulaka
17. apr 2019

A to nepíšem ako mi z toho j..e, nemám čas pre seba bo deti len mami, mami, jedna ešte len cickofil, s mužom vydrží mladšia aspoň kým niečo doma porobim, môžem snívať o hodine cvičenia niekde v meste...takže stres a frustráciu zazieram teda priberam kvalitne a zo všetkého tohto od zúfalstva revem do vankúša, nie vždy, ale už keď je toho na mňa dosť...a to ani čas kedy k psychologicke nemám a šla by som veru 😉

lullaby126
17. apr 2019

Ano zatial najkrajsie obdobie ake som "pracovne" zazila, su aj tazke dni to ano ale peknych chvil je viac a su silnejsie 🙂 vobec mi nechyba praca, kariera a podobne

ktochytavzite
autor
17. apr 2019

@rik01lulaka no podobne ,deti zle a tiez tu byvame ze ani tu nemame obchod,nic,rodina daleko ale mna tie babatka ani nebavia,stale revu a take ,v nici stavat,no musim vydrzat,nic ine mi neostava

lilucerullo
17. apr 2019

ano bavi, kazdy je vsak iny. keby kazdeho napr. bavilo sediet za pocitacom vytvarat tabulky, nemal by kto pracovat s detmi. ja mam tri deti, dalsie cakam a rada sa im venujem, beriem to ako prilezitost vychovat deti podla svojho presvedcenia, odovzdavam im ich moj pohlad na zivot a rada ich o svete ucim. su narocne dni, tie su ale vzdy a vsade - nikdy nic nejde hladko.
treba si niekedy aj uvedomit, co ti zivotme obdobie ponuka. to uz je vsak na tebe, zodpovedaj si otazku, co by sa ti pacilo viac?

rik01lulaka
17. apr 2019

@ktochytavzite ja som rada, že deti mám aj ďalšie rozmýšľam keď sa dám dokopy, ani mi nevadí to kojenie a vstavanie a tak, to som si zvykla...len ako píšeš nebaví ma s nimi sa dlho hrať...možno keď budú staršie, muž vraví, že to je možno aj tým, že som tučná a nemám energiu na hranie...a dosť mi chýba aj ten sociálny kontakt :-\

silesias
17. apr 2019

Áno baví. Už som doma 4,5roka a teraz si idem ešte predĺžiť nakoľko syn má diagnózy a treba sa mu individuálne venovať. Keď som mala 23a prvú dcéru po dvoch rokoch som šla do prace, teraz po 14tich rokoch si to užívam.

lilucerullo
17. apr 2019

ked su to este babatka a ty pocitujes nestastne pocity, skus si precitat nieco o poporodnej depresii ci to na teba nesedi. ak ano, treba s tym pracovat a hlavne sa za to nehanbit.

nika898
17. apr 2019

@ktochytavzite ja taham uz 5 rok doma. S prvym syncekom uz pocas tehu na PN vtedy som si vravela ake je tu super byt doma a teraz s dvoma detmi sa neviem dockat ist do roboty medzi ludi 😊

candii
17. apr 2019

Samozrejme. Veď sa starám o svoje deti. Ten čas mi nikto nevráti

laska201
17. apr 2019

Ja som bola 10rokov doma a dnes sa tesim na prazdniny hadam viac ako deti.Ziadne ulohy po robote,ziadny ranny chaus a rychlo rychlo do skoly ,skolky.no tesim sa velmi.

homolca
17. apr 2019

Skus to riesit...deti manzelovi abábiky fakt psycholog..lebo ak ta nebavia babatka, uz to bude len horsie..mam dvoch chalanov, som na nich na 90% sama, viem o com pisem...ano, krasne ze zacnu lozit, ale su dvaja..kym jeden prevratil na seba kvetinac, druhy si otvoril zasuvku a zjedol svoju kartu k lekarke...a potom zacnu hadzat hracky a, vsetko je "moje", ale oni su dvaja, potom je vsetko "nie" (obliect, prebalit, vana, vonku)

diewcatqoo
17. apr 2019

Ked bol syn este babatko, tak ma to vobec nebavilo. Syn vkuse plakal, bol neodlozitelny, ani v kociku, ano v nositku, ani na posteli, ani na rukach.. v noci kazdu hodinu hore, cez den spal max 20 min. Sme v zahranici, nemame tu nikoho blizkeho. Ja som bola uplne zufala a chcela som ist hned do prace a odlozit dieta do jasiel, lebo mi z toho hrabalo.
Ale po jeho druhych narodeninach sa to zmenilo - syn je partak, dokazeme sa spolu zahrat, v ramci moznosti porozpravat. Ked sa na neho pozriem, tak rozmyslam, ze kedy sa to stalo, ze tak rychlo vyrastol. Viem, ze ked pojde do skolky a ja do prace, budem strasne plakat. A je mi to velmi luto, ze ked bol male babo, nedokazala som si uzivat matersku a jeho tak ako teraz.

petruska222
17. apr 2019

Mna to bavi najviac na svete 🙂 najkrajsie obdobie v mojom zivote. Doma som uz 6 rokov, mam dve deti, teraz v septembri by som mala nastúpiť do prace, ale pravdupovediac, vobec sa na to netesim...este by som chcela tretie dieta

thoughtfulweirdo
17. apr 2019

Ja mám len jednu, akurát má 14 mesiacov a od cca toho roka ma to veľmi baví. Najmä teraz, keď už je vonku teplejšie a dá sa chodiť všade 🙂 veď už mi nikdy v živote nebude tak dobre. Mám v podstate 24 hodín voľného času každý deň, môžem ísť kam chcem, len si proste musím zobrať aj malú slintajucu spoločnosť 🙂 ráno sa zobudím a môžem si vymyslieť, kam chcem ísť, čo chcem robiť, kedy prísť domov... Viac-menej jedinou neodkladnou povinnosťou je postarať sa o dieťa a keďže je len jedno, nie je to nič náročné 🙂 aj ja sa teším, keď bude samostatnejsia, lebo plienky, cumle, fľaše, pišťanie, záchvaty revu, to zas nie je taká zábava, ale človeče, tento voľný čas mi už nikdy nikto nevráti :D

dai
17. apr 2019

@ktochytavzite ahoj. Áno, baví...mam 3tie dieťa a užívam si aktuálne asi najviac. On asi základ je nespustít sa na materskej, ďalej žiť život, stretávať sa s ľuďmi, chodiť na večeru, vychádzky, spoločný obed vonku s mužom, dovolenky... Proste ďalej fungovať ako žena, manželka, nielen matka...
@lilucerullo tak mňa baví aj pracovať, aj byť s deťmi - jedno vôbec nevylučuje druhé...

kikulienkadd
17. apr 2019

Mám 2 deti 7r a 9mes,som na MD a mám pocit,že to čo pre ne robím má zmysel,našla som sa v tom a mám z toho radosť. Samozrejme, že bývam unavená,vyčerpaná,bez energie,ale prevláda radosť! Zažila som aj zlé,náš 2. syn sa mi narodil v 35tt mŕtvy,lebo sa omotal pupočnou šnúrou a udusil sa. Koľkokrát mi napadlo,že radšej nech by ma hneval ako čertík, len aby tu bol a nemusela som chodiť sadiť kvietky na jeho hrob. Veľa vecí je v našej hlave, deti majú svoje obdobia,ale nič netrvá večne,raz sa vyspíme aj celú noc a budeme sa môcť starať len o seba 😉 prajem vám pekný deň a veľa síl 🙏

nika3136
17. apr 2019

Keď sa narodila malá, tiež som prežívala tieto pocity. Dokonca ešte aj teraz spomínam štýlom: "Chvalabohu, máme to za sebou". Pozriem si fotky, videá toho malého novorodenca, ale späť by som to nebrala. Odkedy je bystrejšia, aj dni sú lepšie. Je mi ľúto, že som nedokázala prežívať pocity šťastia, ale pri jej povahe a tom, aká je náročná, sa to nedalo. Vkuse zarevaná 🤦Tiež som sama, v cudzom meste, ja, partner a malá. Nepoznám tu nikoho, nemám tú jedinú kamarátku.

lenka1208
17. apr 2019

nooo bavi ako bavi, som druhykrat na materskej a s prvym synom som hned po materskej nastupila do prace, mohla som robit z domu takze sa to dalo. Nevedela by som byt x rokov iba doma. Teraz mam este 2 mesiace pred sebou, je prijemne si trochu oddychnut od prace, ale ked sa mi skonci materska tak znovu nastupim bud na home office alebo mozno 75% uvazok, nehovoriac o tom ze potrebujeme peniaze :/

mmoni89
17. apr 2019

Ja som doma uz skoro 6 rokov a v auguste sa narodi tretie.A som rada s nimi doma,ajked uz maju skolkarsky vek,som s nimi doma.Uzivam si to,ved tak rychlo vyrastu.Ked pojdu do skoly uz to bude o inom.Ja mam skor depku z toho ako rychlo rastu😆nehovorim ze tiez som si v zaciatkoch nepoplakala,prvy rok bol pre mna v znameni,,len to prezit prvy rok,,🤣 hlavne teda ked uz boli dvaja,ale itak by som nemenila.No a s troma to uz bude ina sranda,ale tesim sa na to.Ale kazda sme ina a inak to prezivame.Mna by zabilo niekde sediet v kancelarii s papiermi napriklad..

ktochytavzite
autor
17. apr 2019

No tak pekne,moja peva bola max narocna,do restiky sme s nou slu at c 9mes,ziaden kocik,nosic nechcela len ruky,spanie horor cesta autom horor .takze bola narocnateraz ma uz 2rojy a az teraz je to s nou ako tak zabava ake do toho dvojicky, a nie su koc dobre babatka a ked ove revu otras,do toho odsavanie mlieka a zisrlwnie starsej.Ju este uspavam na ibwd na rukach.Takze tak ako aj ja by som bola spokojna so spikojbym babatkom ale z nas nic rake nieje.Este byvame daleko a v takej oblasti kde do najblizsueho obchidu mame 5km ,cize ani ihrisko tu nemame nic len domy

ktochytavzite
autor
17. apr 2019

@rik01lulaka mna to zasa bavi sa s nou hrat a rozvijat skor to,ze ziadna dovolenka,stale doma zavreta,nijam sa nesa ist a to este potrva dalsie 2roky,kebyze dvojky su menej naricne ale su zas predcasniatka tak to mame bolesti brzska,nespia najleosie,cite stale na rukach mam nejake babatko divtoho este aj starsu riesit a je mi luto ze sa jej tak nemozem venovat.

ktochytavzite
autor
17. apr 2019

@nika3136 tak asi ma chapes,je ine mat kludne babo ako narocne a v kuse nespokojne a urevane.

ktochytavzite
autor
17. apr 2019

@dai ;)len to sa neda kazdemu,;)

07022007
17. apr 2019

Materská je nádherná. Dlhé rána v pyžame, na raňajky lievance,koláčiky a iné dobroty na ktoré mám čas, lebo keď ide človek do práce len rýchlo niečo hodí do seba ( ak vôbec )...Tá vôňa bábätká, ktorá sa už nikdy v našom dome nezopakuje... Sú dní keď plače a ja plačem sním. Boli dni keď som behala po gastre čo sa mi starší syn dusil bolesťou, čo ho bolelo bruško.... Boli dni a noci kedy som spala hodinu..... ALE bolo a je to nádherné, jedinečné a neopakujúce a užívam si to. Cvičiť sa dá aj doma, mám auto sadnem idem si do mesta.... Jediné čo frustruje mňa je, že manžel stále preč a zažívame to sami a nie sním

ktochytavzite
autor
17. apr 2019

@07022007 ja som nemala cas niekedy ani varit,nieto lievance nacranajkt;)Esteze muz je neharicnyva staci mu chlieb a to niesom daka neschopacka ale napr prva bola aj cely den so mnou na fitlopte,ako 6tyzdnova soala cez den hodinu.

07022007
17. apr 2019

@ktochytavzite ja to poznám. Fitlopte verná kamoška a to bude mať už 4 roky starší

katyd
17. apr 2019

@ktochytavzite myslím, že deti, ak si nájdu niekedy tvoje príspevky, budú "hrdé" na svoju mamu, ako ju to s nimi nebavilo....načo ti potom boli deti? to nie sú hračky, že by ťa mali baviť...niekto veľmi chce dieťa a nemôže ho mať a ty tu máš takéto vyjadrenia...zamysli sa nad tým, čo by ťa malo v živote baviť, asi by to malo byť niečo iné ako deti, ich máš niečo naučiť, dať im lásku, ukázať smer v živote...ale to je môj názor, ty to môžeš brať ako chceš, len ľutujem deti, že sa asi narodili nesprávnej matke...kľudne sa teraz uraz alebo ti možno dôjde, že si dostala trojnásobný dar, o ktorý sa máš s láskou starať a asi by si mala byť aj vďačná, môj skromný názor 🙂

primadonagirl
17. apr 2019

Pre mňa najkrajšie obdobie v živote.Užila som si každý deň na materskej.

diewcatqoo
17. apr 2019

@katyd to vibec nie je o tom, ze by autorka nemala rada svije deti a brala ich ako vec, ktora ked ma nebavi, tak ju odlozim. Ja dokazem pochopit, ako to autorka mysli a ake to ma narocne. Tiez mam dvojrocneho syna a keby som mala mat teraz nedonosene dvojicky, asi by som si to hned hodila. Moj syn do dvoch rokov bol v noci hore kazdu hodinu, z nedostatku spanku som nedokazala fungovat - na vsetko sama, v zahranici, muz v robote... kto nezazil, nepochopi. Nie kazde babo je kludne, spi a papa na povel.
Materska je sakra tazka, ale zaroven je to najkrajsie obdobie, lebo detstvo nasich deti nam uz nikyo nevrati. Takze to, ze sa zena potrebuje obcas porozpravat, postazovat, pochopit, ake to ma obcas tazke, je ziaduce. Prave my zeny, matky, by sme to mali pochopit a neodsudzovat to. Verim, ze autorka svoje deti lubi najviac na svete a verim jej, ake to ma tazke.

Strana
z4