icon

Chcem naučiť 1,5 ročné dieťa na mlieko

latarina
14. mar 2018
sasesoe
14. mar 2018

@latarina pozri https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/dlho...

Kojim 2,5r a 0,5r, zatial nam to takto vyhovuje, aj ked obcas som za "divnu"

saxana000
14. mar 2018

@latarina ahoj ono dost zalezi aj od dietatka ci je pripravene.nasa mala nikdy nemala flasku okrem prvych par dni v porodnici tak som sa tiez bala ci bude chciet. Nakolko uzpar dni mala takych ze prisla na mlieko iba ked spadla alebo sa buchla a v noci pila len vodu myslela som ze ju odstavim a hotovo ale doktorka mi kazala davat umele lebo mala je drobecze aspon do 2 rokov treba.po poslednom ockovani v 15 mesiaci som zasla do lekarne kupila najlacnejsie a najmensie balenie UM co mali.kulala na mna tetula celkom nepekne ale podala mi.pixlu Francuzskeho mlieka

saxana000
Autor odpoveď zmazal
saxana000
Autor odpoveď zmazal
saxana000
14. mar 2018

Ale kamaratky v centremali dost problem s tym.aj do 3 rokov deti sa nechceli odstavit
Potierali sa octom a vselico mozne skusali.zalezi od dietatka urcite.ale skus mu tesne pred spanim zarabat umele najprv trosku a postupne zvysuj pocet odmeriek a menej ponukaj svoje.je to lahsie kym su mensi a nemaju to stadium ze ta zacne vyzliekat 😀😀

stanislavicenka
14. mar 2018

Preco chces prestat dojcit? Ja som dojcila cez 2 roky, ja to chapem, nie kazdemu to vyhovuje. Uprimne ti poviem, nemusis to nahradzat ziadnym mliekom a davat dietatku fľašu. Naozaj, nepotrebuje to. Ak dobre papa, nedavaj nic. Ziadne umele mlieko, alebo kravske. Aj mne pediatricka povedal, ze to je iba mytus, ze dieta to mlieko potrebuje. Mimochodom, v zahranici vobec nie je taka reklama na umele mlieka vo vyssom veku dietatka. Zbytocny marketing u nas. A pokial dietatko nepozna flasu, zbytocne mu ju nedavaj. Dojcene deti to aj tak nechcu. Nasa dcerka nepoznaani slamku, minule to videla 1x. Vzdy som ju ucila len z pohara, aj vonku.

kkl82
14. mar 2018

ak uz nechces dojcit, 1,5-rocne dieta nepotrebuje pit ine mlieko. takze ho nemusis na nic ucit. staci pestra a vyvazena strava.
ak chces dojcit dalej, dojci aj nadalej. v mojich ociach je 1,5-rocne dietatko este take vacsi babo a dojcenie nie je len strava, ale mu pomaha aj pomaha ukludnit sa, pomojkat sa atd. kedykolvek to potrebuje. a aj pre mamu je to uzasny oxytocin, v momente je po hneve 😀

latarina
autor
14. mar 2018

@kkl82 to mas pravdu. Potom my to bude chybat ten pocit ze sa tulime spolu. Skusam mu davat krabicove mlieko. Ale trosku riedim vodou. A vypil my ho. On od narodenia nechcel cumlik tak mozno preto chce cicu

deti95060810
14. mar 2018

môžeš dať aj mlieko bežné z obchodu, alebo Sunar...

saxana000
14. mar 2018

@kkl82 no moja zje vsetko zachvilu aj mna ale tabulkovo je uplne hranicna vaha preto mi lekarka odporucila aspon do tych dvoch rokov UM davat. Tiez som myslela ze odstavim a hotovo ale tak rasej posluchnem doktorku.malej to chuti ma to skor ako spestrenie.rozhodne jej nezarobim pol litra za den ale deci a pol podla mna je v pohode

didi35
14. mar 2018

@latarina nedavala by som uz ziadne mlieko, cuckat moze aj cistu vodu. Moji boli 2,5 roka kojeni a na ziadne mlieko som ich potom uz neucila. Z pokracovacich mliek sa mu pokazia zubky... A kravske moze zle travit.

mediksk
14. mar 2018

@sasesoe všetky dôležité živiny a látky, ktoré malo dostať polročné dieťa ste rozdelili a dali aj dvojročnému, ktoré má príjmať plnohodnotnú stravu?

sasesoe
14. mar 2018

@mediksk nie, dvojrocne prijimalo vserky dolezite latky a ziviny ako i novorodenec, dostalo ich "duplikovane" a mladsi mal viacej mliecka, ktoru mu rychlejsie tieklo. Nepotrebovala som ziadne bylinky na zvysenie tvorby ani odsavacku, stacilo kojit. Starsie popri kojeni uz prijima aj plnohodnotnu stravu, samozrejme su lepsie a horsie dni, ale to aj u nekojenych deti v tomto veku. Obe deti krasne prospievaju, ziadnemu nic nechyba.

lorela
14. mar 2018

@latarina Kraske mlieko je vhodne az od dvoch rokov.

chrissie_kf
14. mar 2018

@latarina ja sm odstavovala tiez v takom veku a mojmu chuti kravske tak dostaval kravske. Bez problemov vo flaske . On to mliecko na zaspatia chcel a pyta ho doteraz - ked sme doma . Nevidim na tom nic zle. U nas v rodine sa mlieko pije a jemu chuti . Zacala aom postupne ponukat to kravske , skusala som aj uspat bez nlieka ale neslo to a jedneho dna tu flasku zobral a pomocou spievania a hladkania som ho uspala a uz si ani nespomenul na kojenie 🙂 tusim prvu noc asi 3 minuty plakal . 🙂 a tulenia mame dodnes az az - to ze mi necmula uz prsnik neznamena ze ho netulim . Prave naopak cele to tulenie a mojkanienpred spanim je po odstaveni ovela ovela lepsie - aspon u nas . Dnes ma 2 a pol a je taky moj maznacik. Takze odstavenie neznamena strata pekneho fyzickeho kontaktu 🙂

andreakotesova
15. mar 2018

Mne obe deti po ukonceni dojcenia mlieko nechcu. Aj tak nie je az take prospesne, zahlienuje. Kompenzujem mliecnymi vyrobkami, dcera ma rada maslo, syn jogurty. Vapnik maju v maku 🙂

saxana000
15. mar 2018

@mediksk uz neviem najst ten clanok ale bol venovany materskemu mlieku a tandemovemu dojceniu vyskum dokazal ze pokial mamicka dava stale ten isty prsnik tomu istemu dietatku napr.pravy novorodencovi a lavy starsiemu kazde dieta dostava ine zlozenie toho mlieka.priroda je velmi zvlastna.

mediksk
15. mar 2018

@saxana000 si robíte srandu zo mňa? Toto nemyslíte vážne. V oboch prsníkoch su rovnaké žľazy s rovnakou anatomickou a histologickou stavbou. Žľaza produkuje sekréty z buniek, z ktorých je zložená. Sú rôzne typy, v tomto prípade ide o apokrinnú sekréciu, kde sa hromadia látky v bunke a potom sa uvoľnením časti bunky, normálne membrána aj s časťou vnútra sa uvoľní do kanálika, tie spájajú a postupne vysťujú z prsníka. A teraz mi povedzte, rovnaké žľazové bunky v oboch prsníkoch budú tvoriť odlišné látky? "Na ľavej ruke potíte iný pot ako na pravej?"

nevesta1974
15. mar 2018

Syn ma 2r.este kojim, ale vypije plnotucne mlieko normalne z pohara, alebo so slamkou, flasu s cumlom sme nikdy nemali...mam viac deti, vsetky kojene cca 2r., niektore ine mlieko ako moje nechceli a nepili az v skolke zacali...nahradzala som inymi mliecnymi vyrobkami

leeo
15. mar 2018

@mediksk
vsetky tie myty o dojceni do puberty, emocionalne puta, dojcenie ako elixir nesmrtelnosti a kravske mlieko ako demon maju z klubov dojcacich fanaticiek. To o roznom zlozeni mlieka v kazdom prsniku je este nic :D Akoze ja sama som za dojcenie nez za UM (samozrejme nie az po osmu triedu) ale niekedy mi dvihaju niektore nazory tlak, cisto ako sekta. (skor si myslim, ze dojcenie vo vyssom veku je uz o psychike matky) A preco to pisem? preto lebo ja sama a moje okolie su dokazom toho ze vela z toho su fakt len MYTY

saxana000
15. mar 2018

@mediksk prisambohu tak to tam bolo napisane.. V zmysle toho ze v zavislosti od toho akym sposobom dieta saje take sa mu tvori mlieko. Ze ked je smedne ma ho redsie ked je hladne tecie mu hustejsie.ja som to teda nikdy neriesila prilozila malu a bolo ale takto to tam bolo.. Plus nejake ine zaujimavosti ze materske mlieko piju ludia popri chemoterapii lebo ho ako tak udrzia v zaludku a nevyvratia a vela intho lale toto ma tak najviac zaujalo tak som si to zapametala.ci je to pravda to uz je otazne. Ale podla mna moze byt na tom nieco pravdy ved dieta pije stale z tych istych prs a predsa je zlozenie mlieka ine v 2 mesiacoch a v 2 rokoch.v clanku pisali ze je to mozne len v pripade ak bude striktne dodrzane ze kazde z deti bude dostavat rovnaky prsnik..keby som ho nasla poslem link.

saxana000
15. mar 2018

@leeo ja nepatrim medzi sektarky 😀 malu som odstavila len co som videla ze uz to nepotrebuje nikomu nic nevnucujem preboha.normalne to bol clanok s nejakymi top faktami o MM a toto som si zapametala a teraz na to spomenula osobne by som pri dalsom tehotenstve urcite strarsie dieta odstavila a nedojcila sucasne ale je to na kazdej mamicke co si zvoli a ako co komu vyhovuje.kamoska koji este trojrocnu a moja svagrina v nemecku si dala laktaciu zastavit hned po porode obidve su spokojne a maju stastne a zdrave deti.kazda sme ina.. Ja asi trochu prilis doverciva clankom kde sa spominaju vyskumy americkych vedcov ☺☺☺ nerozumiem preco hned ten sarkazmus.. Aj tie dojciace fanaticky su predsa presvedcene ze robia to najlepsie..

zooeynka
15. mar 2018

@saxana000 si zlata ako im to trpezlivo a milo vysvetlujes. Palec hore.

jenny04
15. mar 2018

My sme prešli hneď na kravské.Drobec mal 20 mesiacov a bol a stále je slabý jedak,tak som chcela aby aspoň niečo do seba dostal.Skusala som rôzne umelé mlieka ale odmietal.

stanislavicenka
15. mar 2018

@sasesoe tiez ma caka tandemove dojcenie. Sama som zvedava, co to prinesie. Celkovo, bude to nieco nove, verim, ze aj yym dcerka prijme surodenca lahsie, ze nebude o nic pripravena. Nie je na tom nic divne, je to normalne, a v inyinych kulturach uplne bezne, dokonca aj to, ze sa deti nedojcia ib od svojej matky. Novorodenec nie je o nic pripraveny a dokonca starsie dietatko dostane vela zdraviu prospesnych latok z kolostra, neublizi to ani jednemu. Ked niekto nechape toto, ja zase nerozumiem, ked niekto bezdovodne chce zrusit dietatu materske mlieko a silou mocou ho naucit na flasu a dat mu umele, ine je, ak je v tom nejaky zdravotny problem, ine, ak ide iba o pohodlnost

latarina
autor
15. mar 2018

@jenny04 ty si ho kojila??? Nas tiez malo papa.

kallanchoe
15. mar 2018

Ja som musela ukoncit kojenie v roku a pol., pre moje zdravotne problemy. Prebehlo to celkom fajn. V piatok, sobotu nedelu si s nim lahol Tato. Aj na poobedny aj na vecerny spanok stale len Tato. V utorok uz si ako tak zvykol, ked som s nim isla spat ja ze cici nebude. Trochu bojoval, ale nedalo sa proste. On bol zvyknuty zaspavat na prse, alebo sa nakojit a tak zaspat. Mozno aj fajn ze som musela, lebo neviem ako inac by som ho odnaucila.Rok a pol je podla mna aj dost. Ktovie do kedy by som dojcila....😅. rano som mu dala normalne krabicove mlieko a pil. Ale velmi mu neholduje. Ani mu nechyba. Cez den zje jogurty, syry, krupicu alebo puding uvarim, myslim ze mliecne ma dost. Ale ciste mlieko velmi nechce doteraz (22 mes.). Ja som vedela ze budem musiet prestat dojcit. Snazila som sa ho odnaucil asi mesiac, ale nakoniec som to vzdala a stale som mu dala😒, lebo velmi chcel pred spanim.Bola to katastrofa. Az prisiel den D a musela som..... Za tie 3 dni co som ho neuspavala ja,tak si zvykol nejak ze proste nebude😉.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
jenny04
15. mar 2018

@latarina kojila som ale keďže som bola tehotná a mliečko sa mi stratilo vo 4 mesiaci tak som si nevedela predstaviť žeby nepil žiadne mlieko. Lenže najprv sa mi podarilo ho odnaucit od prsníka a až potom asi po dvoch týždňoch začal piť mlieko z fľaše