icon

Chodítko a následné problémy

manchester1987
29. apr 2013

Viem ze su tu prispevky o choditkach ale chcem vediet len tie pripady ze ste dali dieta do choditka a neskor ste mali problemy alebo ze ste davali dieta sediet a neskor malo problemy nepotrebujem vediet ze to pediatri zakazuju alebo take prispevky ma nezaujimaju ja by som chcela vediet konkretne ake ste mali problemy a tak.
Moja mala miluje v nom byt lubi sa odrazat a lezat nechce a ani sa este nepretaca a nestvornozkuje tak ked je v choditku alebo ked sama sedi ale to ju do sedu musime dat tak sa jej tak paci

Strana
z2
clari
30. apr 2013

@billam mozno ta prekvapi, ze ja som ziadne choditko nekupovala 🙂 Ale to s USA a Kanadou je super, asi preto je tam tolko zdravych ludi a ziadny biznis 🙂

billam
30. apr 2013

@clari v USA a v Kanade bolo vela smrteľných padov z choditka.

clari
30. apr 2013

@billam ale ved ked uz dieta dam do choditka, snad som pri nom a nenecham ho poletovat v nom po dome bez dohladu, zatial co ja sedim za compom alebo robim inu pre mna dolezitu vec !!! Poznam aj ja take mamicky...Ale myslim ze toto v umysle zakladatelka temy nema.

billam
30. apr 2013

@clari by si sa cudovala koľko mamiciek sa sťažovalo, že si potrebuju oddýchnuť, navarit, osprchovat sa a zatiaľ dieťa dajú do choditka....v skutočnosti je to chodiaca truhla...dieťatko ked padne, napr. dole schodmi, nema sa ako skrcit, zaujat nejakú obrannu pozíciu, lebo choditko mu to nedovolí, ako prve si zrani hlavu ☹

baklik
30. apr 2013

@ivancek123 tak tu je zbytocny akekolvek komentar..........
tiez mam v okoli osobu, ktora skor na nas pretocila, ze sme divni, ked dietatu nedoprajeme choditko a cudovala sa, ze ako to, ze maly sa od 5,5 mes. plazil a od 7 mes. stvornozkoval a sam sa aj v tom veku posadil, nikdy som ho nedavala do pasivneho sedu, pritom ona ho chcela dat uz ked mal 5 mes., tak ako davala aj svoje deti. a nadalej sa cudovala, ked mojmu rocnemu dietatu dala k mikulasovi lizatko chupa chups, ze "chuda, on sa z toho nevie ani tesit, on to nepozna, to este nevidela, preco mu nedoprajeme???" a pritom ma dve deti a povazuje sa za dokonalu matku s nadmieru vyvinutym materinskym citom - jej slova.
no comment....

kvetinka211
30. apr 2013

@baklik mas pravdu, skoda reci .. su to ti isti ludia co si dieta s radostou zavesia do nositka tvarickou smerom von - lebo co ak by chuda nevidelo (co tam po tom ze trpia bedrove klby), krmia ho presladenymi kasickami, leju do neho jupikov a napchavaju lentilkami ... najsmiesnejsie je, ako su presvedceni o svojej pravde a chabymi akoze argumentami typu sloboda prejavu a demokracia idu branit svoju hlupost 😉 ale vsak nejako sa ta prirodzena selekcia musi prejavovat, ako by inak pokracovala evolucia 😀

baklik
30. apr 2013

@kvetinka211 ano, to presne robila dana osoba - par mesacne dieta v nositku tvarou von a prevelice sa cudovala, preco to nase "chuda" nedavame do nositka a ked uz, tak bol tvarou k nam. a tiez oci ako puk, ked som jej povedala, ze pritom trpia bedrove klby. ale hlavne, ze supermatka...
a ano, lentilky a podobne sajrajty, 6-mes. mi chcela nakrmit zmrzlinou a do 9-mes. mi chcela napchat brumika proti mojej voli, nastastie maly po jednom suste uz nechcel. no mudre to dieta. 😉 a, samozrejme, divni sme boli my, ze mu uz nedavame VSETKO jest!!! aha, a este dalsia perlicka - jej 2,5 rocnej davala pit pravidelne mineralky, lebo vsak to je vraj najlepsie pre deti!
a to by si mala vidiet ten styl prednasania tychto nezmyslov, to chodiace sebavedomie. 🙄

zuzanitta1
1. máj 2013

@gaby21 ja nespochybňujem nikoho názor a už vôbec nie lekárov, robila som ako detská sestra na oddelení, takže nemám dôvod spochybňovať akékoľvek názory lekárov či už je to pediater, ortopéd, neurológ, alebo neviem čo, keď ide o to špičkovanie dieťa nemusí byť v chodítku aby začalo takto chodiť poznám min. 3 deti, ktoré začali chodiť a na špičkách, takže to nie je len o chodítku, keď ide o to, že moja malá bola v chodítku ako 7 mesačná tak tam nebola 24 hodín denne, ale max, 10-15 min,, keď ide o to, že mála začala sedieť skôr ako štvornožkovať tak nikto jej k tomu nepomáhal ona bola aj v lehátku, aj v hracej deke, a nechcela ležať sama sa začala dvíhať do sedu, ja viem veľmi dobre aký veľký význam má to ,že dieťa začína sedieť, štvornoťkovať aký máto vplyv pre psychický vývoj dieťaťa, a malo by to isť krok za krokom, ale ako som písala každé dieťa je iné, ja ju jednoducho nepostavím na štyri nasili aby som jej polámala nôžky rúčky, aby chodila po štyroch, a neviem či tým , že dieťa nechodí po štyroch a nemá prebehnuté všetky fázy vývoja nebude zdráve, bude choré, je kopa detí ,ktoré skočilo rovno zo sedu na nohy a sú zdráve nič im nie je, a čo sa týka toho,že malá chodí za rúčky, neviem čo si na tom predýchavala, myslím, že to je normálne,má 11 mesiacov, niektoré deti už chodia ako 9-10 mesačné, ja nechápem niektoré maminky, ktoré spochybňujú druhé mami, len za to,že ich dieťa neprechádza každou vyvojovou fázou ,podľa mňa je toto choré, a toto kritizovanie ma vôbec nebaví, preto sa vôbec nezápajam do týchto tém, pretože je až smiešne a neuveriteľné ako tu vedia niektoré maminky napádať druhé..............

gaby21
1. máj 2013

@zuzanitta1 Ok, napis, cim konkretne som napadla ja teba. Ani moje deti nešli presne krok za krokom, starši vynechal ručkovanie popri nabytku, rovno sa postavil a začal chodit, mladši, ked sa pretočil šiel rovno na štyri, takze sa neplazil, takze ja viem ze kazde je ine a jedinečne, s odlišnym temperamentom, lenivšie, zivsie, ale VZDY ked sa do vyvoja nijako nezasahuje, tak skor ci neskor, dieta začne štvronozkovat, sadat si, postavi a začne chodit. To ze niektore deti neštvornozkuju a ako pišeš ty syu ZDRAVE, to je predsa v poriadku, nestvornozkovanie nie je smrtelna choroba 😀 . Ale ti garantujem ze tie problemy pridu, a som si ista, ze tie uplne prve bolesti chrbtice nastanu, ked dieta nastupi do školy, date mu na chrbat ten obrovsky rupsak nalozeny knihami, zošitmi a pracobnymi doskami a bum, je to tu. A potom sa budete cudovat, ze boze chuda to moje dieta, take malinke a uz musi vlačit taku tazku tašku, ved ho boli cely chrbatik, no sa stavim ze v tej chvili si ani jedna nepomysli, kde moze byt cely problem. A to iba začiatok. Hej to ze ma 11 mesiacov a vodite ju za ručku, no si predstav ze moj mal včera 11 a uz dva tyzdne samostatne chodi a tiez som ho asi tri tyzdne vodila, ale to uz mal pat mesiacov stvronozkovania za sebou, samostatne posadenie sa, aj sa vedel postavi aj popri nabytku uz mesiac chodil, takze preto som to musela predychat, lebo ty hop dietatko na nozky 😕

zuzanitta1
1. máj 2013

@gaby21 ja som si nevšimla, že by som napísala , že ty si ma slovne niečim napadla 🙂 ja som napísala niečo celkom iné......no tak potom tvoj synček je šikovný, keď už chodí, a predstav si, že viem si to predstaviť , že chodí, aj, že prešiel štvornožkovaním a všetkým ostatným, a moja malá prešla tiež všetkým len nechce chodiť po štyroch a teraz sa mi preto svet nezrúti ani jej, a 11 mesiacov bude mať len na týždeň tak možno už bude chodiť tiež samostatne pretože sama stojí, sama sa pohýna, len sa ešte drží za rúčku no a čo teraz 🙂 každe dieťa je presné iné, šikovnejšie, atď. nebudeme sa to predsa predbehovať, ktoré dieťa je lepšie, šikovnejšie, hlavne je , že sú zdravé ..... a čo sa týka toho chrbátika a rupsaku to budeme riešiť potom hm keď to možno príde a možno nie........... dám vedieť ......... ale nevšimla som si u bratrancových detí, ktoré ani jedno neštvornožkovalo, a chodia už do školy, že majú nejaké problémy ohľadom tohto, nemajú žiadne..... takže myslím, že nie všetko treba brať tak strašne...... ale ja rešpektujem tvoj názor tvoje vedomosti ohľadom tohto ....... ja som teba nekritizovala tak poprosím nekritizovať ani mňa a môj názor, ktorý som tu vyjadrila.....ďakujem a prajem pekný deň 🙂

slunce3
25. apr 2022

@manchester1987 áno dcéra bola aj v pavúkovi aj za ruku ju svokra vlacila denne, aj ju dávala sa dat keď nevedela... Hádaj kto ma teraz 13r a hrb na chrbte, slaby core.... A puberta riadna, to ti eln tká už cvičiť nebude 🤦‍♀️
A áno ak si to rokmi dáš do súvisu, stvornozkovanie a chôdza bez pomoci je pre telo nenormálne dôležitá ale na toto všetko práve pripravuje poloha na bruchu a na chrbte kde sie ste malé bábätká cmulaju nohy....
(bývali sme spolu)
Jasne ze sa tomh dá zabrániť, ak tie pohyby vykorigujes neskôr napr. Lezenie po lezeckej stene.... No ale ad 1 nie všade sú krúžky pre deti a ad 2 nie každé dieťa je na pohyb 🤷‍♀️🤦‍♀️

slunce3
25. apr 2022

.. Ale dobrá správa je, zeleň prvé dieťa je pokusný králik, druhé už dáš ľahšie, lebo všetky tie chyby, rady prastarých materi aj svokry v hodíš zo spoločného bývania... (nie ne vyhodila som ju, každý bývame sami) 🤭 a mam ju rada aj keď ma neposlucha

saxana000
25. apr 2022

Paci sa jej tam pretoze je v inej polohe nez na aku je zvyknuta ona bude sediet a zachvilu aj stat ked ju tam ty das ale nebude sa vediet z toho sedu/stoja dostat a tu nastane problem pri stole sa bude drzat a zacne mrncat a bude sa jedovat aby si ju prisla dat dolu alebo spadne a udrie sa pretoze koordinacia nie je na to pripracena...deti ktore neprejdu prirozdenym vyvojom z lahu do sedu a stoja sa to tazsie uz ucia naspat pretoze vyssia poloha je zaujimavejsia nez 20cm nad zemou na brusku.davaj ju tam ak uz velmi chces ale nie na dlho a podporuj ju v tom pretacani hraj sa s nou aj na zemi na deke na brusku a chrbatiku

nykkushka
25. apr 2022

Vážne dá niekto normálny 7 mesačne dieťa, ktoré nevie ani to čo by malo do choditka? Podľa mna toto normálna matka nespraví 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
To dieťa sa nepretaca, čiže stred tela nemá žiadnu silu, nestvornozkuje, čiže nozky, chrbatik, ruky rovnako slabé, do aktívneho pohybu nezapaja žiadne svaly, všetko robí pasívne, čiže skrátené svaly.
Ja tomuto asi nikdy nepochopím, je toľko vierohodny článkov, štúdií kde to zakazujú ale aj tak sa nájdu premudrele matky, ktoré to kúpia a používajú 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ ľutujem tie deti, a áno potrebuješ ju odložiť, radšej sa zameraj, prečo sa ti 7m dieťa neotaca...

Strana
z2