icon

Čím staršia, tým rozumnejšia. Je to tak aj u vás?

nika2006
13. jún 2011

mala bola od narodenia hyperaktivne dieta doteraz som neverila, ze dokaze byt aj poslusna , vaznejsia dama...

susik77
13. jún 2011

Aj ja mam ten pocit. Veru je od narodenia narocne dieta, ale cim starsia, tym lahsie zvladnutelna, pred 2 tyzdnami prestala konecne vzdorovat kvoli kazdej malickosti 😎

titkovamiriam
13. jún 2011

Jasne žienky nebojte sa,chvílu bude všetko OK ale tešte sa na pubertu 😀 .

lenka311
13. jún 2011

Aj moja je neskutočne hyperaktívna, na rukách ani za svet, stále behať, vyvádzať, mama ju volá živeľná katastrofa... 🙂 🙂 🙂 🙂 Hlavne že je zdravá.
Neter má ale 14 - tá spomínanaá puberta, začala s ňou metať od 13... A to je iné kafé... Všetko je trápne, rodičia sú sprostý, ničomu sa nerozumejú a minule mi zahlásila, že ktorá je ešte v ich veku panna, nie je in... Či je už aj ona in som sa radšej nepýtala... 😉 😉 😉 😉
Takže ako písala titkovamiriam, buďme radi kým sú ešte malé... 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

titkovamiriam
13. jún 2011

@lenka311 lenka presne tak úplne platí,,male deti malé starosti veľke deti veľke starosti,, 😉

nika2006
autor
13. jún 2011

@susik77 presne ta vzdorovitost bola aj u nas nezvladutelna teraz sa jejda vselico vysvelit a nejeduje sa 🙂

nika2006
autor
13. jún 2011

@titkovamiriam nooo to bude ked bude doba este horsia ako dnes tak uz sa ani netesim.. hehe

nika2006
autor
13. jún 2011

@lenka311 to je silne kafe uz v 13 byt papulnata .. ked si predstavim ze ja som bola v puberte az v 16 a rychlo ma to preslo a teraz su uz deti v 9 rokoch v puberte...a papuluju a nadavaju rodicom...ale asi je to tou dobou

titkovamiriam
13. jún 2011

ja nemam dievčatko 😠 ale co maju kamošky tak okolo 10-11 to boli zlatučke bambulky a potom horoooor 😲 ale samozrejme zaleží od povahy dietatka 😉

lenka311
13. jún 2011

@titkovamiriam Presne aj moja neter.. Tak sa tešila do školy a teraz má problém preliezť.. Ale tie deti akosi dospievajú skôr. Teraz len chalani, disky, chaty.. Nepomôžu ani zákazy, bitky... Proste horor... ☹ ☹ ☹ ☹
Takže som šťastná, že mám ešte len takého malého čertíka ako mám. Je živá, najradšej robí zle - až tak jej svietia očká, keď robí niečo zakázané, ale aspoň mi niekde neotehotnie 🙂 🙂 🙂 🙂 a nepapuľuje - nevie rozprávať 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

renab
13. jún 2011

@titkovamiriam tak moja dcérka bude mať 20 a buď prešla pubertou tak, že sme to nezbadali 🙂 , alebo v puberte ešte nebola a ešte ju to čaká? 😀

Neviem kočky, určite to nie je recept na všetky deti, ale nám sa to už pri dvoch podarilo a pri treťom to skúšam znovu. Nájsť od mala nejaké koníčky, ktoré deti bavia a nemajú čas na flákanie sa po vonku. U nás to vyšlo. Deti behali zo školy na krúžky a nebol čas na odvrávanie, frajerov, frajerky a pod..

tanulka007
2. júl 2011

Ahoj. Naša 7 ročná dcéra je strašný pecivál.Ona nikde nechce chodiť, len sedieť pri telke alebo pri PC.
Na začiatku školského roka som ju prihlásila na jeden krúžok a nebola tam ani raz. Potom som musela ísť za učiteľkou a vysvetľovať jej že čo a ako. Je strašne unudená. Ako ju mám inšpirovať k nejakým aktivitám?

tanulka007
2. júl 2011

@nika2006 Ahoj. Neblázni, to naozaj tak skoro teraz deti dospievajú? Naša má 7, ale zatial rieši iba topánky klopkačky, detské rúže, maľovatká, kabelky a pod. A s tým papuľovaním jej to tiež už celkom dobre ide. Normálne niekedy mám čo robiť aby som ju ubrzdila. V tedy pomôže už iba rázne NIE, lebo keď sa s ňou začnem dohadovať, tak to nemá konca kraja. Bože, čo to bude o také 3-4 roky. Radšej na to nemyslím. Potom si budem na koni pýtať rady asi od rána do večera. 😅

dai
3. júl 2011

ahojte,
no, ja myslim ze vela zalezi od temperamentu - my sme 3 ja surodenci -moj starsi brat pubertu podla mna vobec nemal, mnou to poriadne trieskalo od cca. 11-tich - ale u mna skor islo o taku tu depresivnu formu - z totalneho extroverta do uplneho introverta som sa zmenila - samozrejme mi nikto nerozumel a vsetci boli trapni etc., moj mladsi brat z puberty podla mna este od 10-tich stale nevyliezol ( teraz ma 29 )... vsetci sme boli vychovavany priblizne v tej istej dobe, tymi istymi rodicmi atd. ...

tanulka007, moja mala ma cerstve 4 a klopky riesi od svojich 2-och rokov ( v skolke je to velka tema ), detto lakovanie nechtov, malovanie etc. ... normalne nechapem s cim chodi zo skolky... ( fakt ale je ze na topanky na vysokom podpaetku je zatazena od kedy vie chodit - chodi v nich krajsie ako mnohe moje rovesnicky - chodi ale len v mojich, ja zatial vytrvalo odmietam kupit pre nu oficialne nieco na vysokom podpaetku...)