Čipovanie detí
ahojte. mate s tym niekto skusenost? nezaujima ma, pre a proti, na to ma asi kazdy kto to riesis konkretny dovod. skor by ma zaujimala prakticka stranka, kde ako to funguje atd.
@palomablanca ked som zadala, vyhodilo mi cipovu kartu s udajmi o dietati ... ono doba speje do predu. treba pocitat s tym, ze za X rokov (skor desatroci) doklady naozaj nahradia cipy a citacky ... ale strasit tu cipovanim deti a podobne a zidat skusenosti - navyse ked sa to na SVK NEROBI, je hodne hlavnych sprav a badatela ... btw gugl ti vyhodi vysledky aj pre liecenie rakoviny skoricou ...
@ukulela
Davová panika po oznámení čipovaní detí v Česku: Na Slovensku to ...
https://www.topky.sk/.../Davova-panika-po-oznam......
Čipování dětí má svá pro i proti – Novinky.cz
https://www.novinky.cz/.../deti/216858-cipovani......
15. 11. 2010 - Se zmizením Aničky Janatkové bylo na veřejnosti opět otevřeno téma čipování dětí. Ročně je totiž jenom u nás pohřešováno více než osm a ...
Lenka Eremiášová: Rok 2023: Čipovanie ľudí - Hlavné správy
https://www.hlavnespravy.sk/lenka-eremiasova-ro...
3. 5. 2016 - Najväčšie riziko pre ľudstvo predstavuje čipovanie. Záležitosť, ktorá sa ešte ... V Bruseli už po štvrtýkrát “veľtrh” detí pre gejov. Obchod vynáša ...
Sloobodomurárske čipy - „ program identifikácie detí a mládeže ...
www.chelemendik.sk/Sloobodomurarske_cipy___prog......
Sloobodomurárske čipy - „ program identifikácie detí a mládeže“ sleduje tajné a do ... Tento program sa často označuje aj aj ako čipovanie, pretože skratka ...
@ukulela Hneď na 1. stráke mi vyhodilo tieto výsledky 🙂 doba ide dopredu ale žiaľ nie všetko sa vyvíja dobrým smerom.... verím tomu, že zakladateľka vážne zvažuje tento krok a na fóre hľadá ďalších ľudí, kt majú rovnaké predstavy o stavu bezpečnosti sv detí...je to jej názor, jej pohľad na vec, nemusí chcieť zastrašovať ostatných ľudí.
@palomablanca internetova doba praje magorom a vymyslenym informaciam, sorry, ale veltrh deti pre gayov? hlavne spravy?
citala si tie clanky? to cipovanie v Cesku sa tykalo cipovych kariet, aby monitorovali pohyb deti, nie zavadzaniu cipov pod kozu!
@ukulela veď o to jej ide, nie? monitorovať pohyb detí, vysvetlovala to na 1. stránke. O tých gajoch som nečítala, len som sem hodila názornú ukážku toho, čo mi vyhladaľ google na danú tému, nečítala som všetky.
@palomablanca ale na ten pohyb deti nesluzi cip ako implantat - ale mala to byt cipova karta. presne take, ake mavame v praci napr. (k tomu cipovanieu na ceskych skolach)
mozu napisat milion clankov - realne sa u nas ludia / deti zatial necipuju. raz sa to bude diat, s tym nic neurobime. ale teraz sa to spomina len a len v rovine zastrasovania.
@ukulela no neviem...lebo ja som prednedávnom videla video o tom, že v USA zvažujú zaviesť čipy (podkožné) s inf. o zdravotnom stave ľudí... to je proste jedno s akým účelom ale zvažovali to už nejakú dobu. Ja tiež neverím, že sa to niekde momentálne deje a že sa k tomu dá dostať - o tom by mala napísať zakladateľka, kt už nejakú dobu neodpisuje.... či už chce nejaké informácie od nás alebo chce len zastrašovať, to neviem 🙂 ja som len reagovala, že som o tých čipoch počula ale ďalej ma to nezaujíma.
toto by som ozaj v zivote svojmu decku nespravila... to co je kus majetku?
Čipovanie detí? Nepomýlila si si to so psami?
Neodpisujem lebo beham okolo dietata 😉 ano, realne to zvazujem. Mam na to svoje dovody. Znova opakujem pre a proti ma nezaujima. Iba realne skusenosti. Net mam uz prehladany na tuto temu.
@lianka123 realne cipovanie deti neexistuje.
V zahranici sa to bezne robi aj dospelym. Viem ze vo Svedsku to zavadzaju zamestnancom, aby nemuseli mat pri sebe čipy ked pridu do roboty. Podla mna je len otazkou casu kedy to pride aj ku nam a o takych desat rokov sa tu budu vsetky pozastavovat nad tym akoze si si nedala čipovat dieta. Opytala si sa normalnu otazku, len v zlej dobe. Osobnu skusenost nemam.
Áno v spravach nedavno ukazovali, ako sa dospelí švedi v nejakej firme davaju cipovat na ruku. Vyjadrovali sa ako im to ohromne ulahcuje zivot. Ja si myslim, ze k tomu boli viac-menej donutení.
@pininka to je len jedna spolocnost, podla toho nemozes uvadzat a predpovedat trendy. Ale realne, aby sa dali cipovat deti, musi existovat nejaka spolocnost, ktora cipy vyrobi, dalsia spolocnost, ktora cipy zavedie a dalsia, ktora bude monitorovat ich databazu. Podla vyvoja IT na Slovensku, kde nefunguje ani elektronicky podpis, elektronicky obciansky, online vyplnovanie dani alebo prepojenie zdravotnickych zaznamov medzi zariadeniami, ja by som sa rozhodne nebala, ze nejake cipy pridu na Slovensko. A ak aj pridu, tak sa na tom niekto poriadne nabali a nic nebude fungovat.
Akoze neda mi nereagovat na to ako sa nad tym pohorsujete. Ved skoro kazdy ma zapnute lokalizovanie v telefonoch, ci gps. Na strankach potvrdzujete lokalizovanie poloh. Uz aj hodinky take nosite. Na netoch nechavate fotky svoje osobne aj rodinne s kopcom osobnych udajoch, takze si myslim, ze za chvilu sa budete davat cipovat,ved to bude normalne,ved to robia vsetci...
@angela85 nikto sa nepohorsuje, len si myslime, ze je to blbost. Hlavne hladat "realne" skusenosti ked realne nikto nikde deti necipuje.
Googel vyhodil, ze niejaka firma vo Svedsku to zaviedla a teraz to ma byt akoze realne...vraj im to ulahcuje zivot....nie dost, ze si zamestnanca moze preklepnut na soc.sietiach tak nech ma este aj doma sleduje kedy a s kym co robim....Omg
@angela85 ja teda nepoužívam lokalizovanie ani v telefónoch, ani gps, hodinky nemám, na net dávam minimum info a fotiek, fotiek mám možno do 5... deti vôbec 🙂 ale máš pravdu, trafila si klinec po hlave..... myslím, čo sa ostatných týka.
vesmirni lide o cipovani hovorili uz davno.. cipuju nas zli jasteri 😅😅😅
bez urazky prosim.. pokial viem, na svete sa deti necipuju, vraj len vo svedsku to nejaka firma zaviedla svojim zamestnancom, co ale tiez nemusi byt pravda.. v kazdom pripade u nas take nieco legalne nie je a co bude v buducnosti aj tak netusime.. a mozno my z mk dopadneme ako sluzobnicky.. 😅
@palomablanca od isteho casu som to aj ja vsetko porusila, ale aj tak sa tomu nevyhneme
@warholette o kolkych veciach ktore dennodenne pouzivame si pred rokmi niekto myslel ze je to blbost. Presne to iste budu aj tie cipy.

@lianka123 toto bol super diel black mirror na podobnu temu, akurat ze este o level vyssie https://www.imdb.com/title/tt5709250/
neviem ci cip moze realne ochranit dieta, hlavne ak ide o organizovany zlocin tak vybrat nejaky cip spod koze je to najmenej :-/