Čo má mať trojročné dieťa v izbe?
Mám 3 ročného syna a neviem čo bi tam mal mať okrem hračiek.
Nas maly ma v izbe postel,komodu na oblecko(zatial sa mu tam zmesti vsetko co potrebuje,neskor vymenime za skrinu),kniznicu na hracky(taku z ikey 4okienka,3na hracky,1na knizky),stolik a stolicky na kreslenie..a pri posteli maly stolcek na lampicku,kapesniky...(povodne to bol taburet,ale akosi sa to vyuziva ako nocny stolcek🙂)..a zvysok su traktory,auta,boxy s legom a inym stavebnym materialom..
no zvlastna otazka..ale asi nabytok a priestor na hranie 🙂 Skrina na oblecenie, komoda, police s knihami...boxy/skatule, skrinky na hracky...postel..stolik a stolicku..lampicku...idealne koberec alebo kobercek lebo taky 3 rocny sa este vela hrava na zemi...nas mal este stan s tunelom, obrazkovu tapetu ..
Nasa ma v izbe postel nocny stolik - mini skrinky, skrinu na oblecenie a gauc aby som si aj ja mohla s nou cez obed zdriemnut inak na nom citame knizky a obliekame sa...
@natalushka stavebny material 😅
No...nášmu je úplne jedno co ma v izbe lebo spávame všetci v obrovskej spálni a najradšej sa hrá v telocvični keď tato cvičí alebo pri mne keď niečo robím, alebo je vonku,cez den v škôlke, cez víkend vždy niekde behame...a pod.
V izbe je minimum času naozaj. Ja ani neviem na co mu ta izba je 😂😂
Ale teda...má tam veľkú skrinu Ikea Pax, kde v polovici sú jeho veci a v polovici v krabiciach veci ktoré sú mu veľké /malé.
Ma tam matrac ktorý slúži pre hostí na prespanie a perinak na hosťovske periny. (Časom tam príde poschodová posteľ, keď sa narodí braček, ale zatiaľ sme tam len šupli na zem matrac)
Ma tam ikea kallax regál na hracky/knižky a stolik so stoličkou ktorý absolútne nepoužíva.
Detskú kuchynku. S tou sa zahrá asi najviac.
Koberec kde si skladá lego alebo vlaciky.
Tabuľu s magnetkami a pismenkami z Lidla, s ktorou sa absolútne nehrá (idem ju dat preč).
Ikea detské kreslo. Nikdy v ňom nesedel, celkovo nesedí asi nikde okrem jedla pri stole v kuchyni, ide preč.
Podľa mňa sa vôbec nič nestane keď dieťa do 4-5 rokov nemá ešte svoju izbu. S hračkami sa vyhrá dostatočne v škôlke (pokiaľ chodí), a čas doma by už mal tráviť skor s rodičmi. Stačil by nejaký kút na jeho veci a tiché miesto na spanie.
https://www.modrykonik.sk/group/4168/ daj sa do skupinky, tam sa vela dozvies

@4w15 urcyte bi tam mal mat postel 😎