Čo mám robiť ak malá stále spí?
dobry den mam rocnu dcerku.tyzden mala nadchu,vcera sa jej to polepsilo no dnes uz jej bolo zasa horsie.ku soplikom sa pridruzela aj teplota a cely den spinka.mam o nu strach a potrebujem poradit co s nou moze byt.vopred dakujem
ked je moje inak veeelmi zive dieta chore, tak takmer stale spi.... a tiez sa o nu vzdy bojim. chod k lekarovi, radsej o jeden krat viac ako o jedenkat menj 🙂
ja by som urcite volala pediatra a sa poradila s nim. a to ti spinka uplne cely den, alebo bola aj hore a sa hrala? a papala ti nieco? dolezite je aby vela pila ked ma aj teplotu. a ak je po zobudeni apaticka, nepapa a nechce ani pit tak isto ist k lekarovi.
ak je dieťa choré, tak nemusí papať , to je normálne lebo svoju energiu
potrebuje využiť na boj s chorobou, tak mi to vysvetlila pediatrička. Ale musí príjmať velmi vela tekutin... Treba sledovať, či nemá hnačku, nezvracia, flaky na teličku. Ale určite kontaktuj pediatra... 🙂
Ak pije dosť tekutín, tak ju nechaj kľudne spať. Ak nepije, môže byť dehydratovaná, moja malá spala celý deň, keď bola mierne dehydratovaná a nakoniec sme skončili na infúziách.
Pokud je dite velmi spave, ma nechut k jidlu i nezajem o veci, ktere ji drive zajimaly, neni to dobra znamka...
Ja bych se poradila u lekare...i bych vyhledala Prvni pomoc...a poprosila aspon o radu..
Spanek je pry "lekar", ale ne vzdy je to zdravy spanek... 😉
p.s. Nezda se mi to, ze se ji prihorsilo...nepodcenuj prilisny spanek a kontroluj telicko...jestli nema zmeny na telicku...nezapomen i na nozicky...
Jakou ma teplotu??
Neber to jako straseni, ja se priznam, ze nejsem zivotni optimista, proto je ma reakce "negativni a opatrna"...tady ve skolce jsme zazily osklive prihody a zacalo vse nevinne... 😉
Dej vedet...ale mas tu otazku..takze mi tezko odpovis na otazky...muzes do IP 🙂
Keď mala naša ako polročná vysoké teploty (40tky) ,tak veeeeľmi veľa spala, čo je u nej úplný nezvyk. možno je tvoja slabučká z teploty a nevládze byť aktívna, ak sa ti to nepozdáva,určite choď k lekárke. meraj jej teplotu, neprikrývaj ju veľmi,aby sa neprehriala, a veru kontroluj. pozor na febrilné krče (tak sa to volá?)

telíčko bojuje s bacilom, potrebuje vela sily, ja by som ju nechala odpočívat.