icon

Čo odkázať matke, ktorá sa riadne nestará o 11 mesačnú dcéru?

smejo123456789
28. okt 2021

Je normálne, keď matka 11.mesacnej dcére nevari teplú stravu, ale radšej ju kŕmi blbostami plných éčok. Pomalí celý deň prespi, aby jej matka mohla byť na mobile a cez noc ju núti taktiež aby spala. Nechodí s ňou ani von cez deň keď slniečko svieti, ale až večer o 18:30.Čo by ste jej odkázali, aby dostala rozum.

winki13
28. okt 2021

@anittka toto aj mna v tychto príspevkoch zaráža....ako tí ĺudia vedia ešte aj interval chodenia na malú a veľkú potrebu 🙂

winki13
28. okt 2021

Takže oni bývajú u vas? Alebo ty tam chodiš? Tvoj syn je vo vsetkom nevinne... za vsetko moze nevesta. Dieta von nezoberes, aby ona nemala cas byt na mobile. Hm ....prepač, ak by dieta nemalo riadnu stravu a starostlivosť....tak to by si hadam vsimla pediatricka....a inak neviem si realne predstavit jest 11mesacne dietatko chipsy....

0silvia0
28. okt 2021

@smejo123456789 otvaraj oci svojmu synovi, snad pochopi... nech privedie vnucku k vam, nabal pre malu uvarene jedlo. Ked je nevesta na mobile, zavolaj syna von s vnuckou na vzduch. Pomalymi krokmi mu ukazuj normalne rodicovstvo, ale neryp do neho ani do nej...

jaskolka
28. okt 2021

Ty si nonstop s nimi, alebo nalepena na okne že vidíš, kedy oni chodia von? Alebo syn ti to všetko tak referuje? A co robí on, aby sa starostlivosť zlepšila? Vykrikuje iba?
Neverím, že dieťa jedáva iba čipsy a nič viac.
Keď mu dáva hotové výživy, tak to aj ja robím, nie vždy varím.
A poznámka, že ty vnučku nevezmes vonku, lebo "nevesta bude ešte viac na mobile" už je trochu cez, nemyslíš? Ja tiež som aj na mobile(práve píšem na ňom) a syn je v izbe a hra sa. A nemyslím, že je zanedbávany.

minimie
28. okt 2021

A ešte, ak im chceš naozaj pomôcť, tak sa skús naozaj objektívne zamyslieť nad celou tou situáciou. My skutočnosti nepoznáme ale z tých pár príspevkov vidieť rezignovanú mladú mamičku malého bábätka, ktorá je bez energie, večne kritizujúcu svokru, ktorej povaha priam svieti z týchto príspevkov a kričiaci manžel neochotný doma pomôcť. Vieš že to takto vyzerá na popôrodnú depresiu ktorú ste si vy dvaja ani nemuseli všimnúť alebo dokonca aj vyvolať? Prejavuje sa aj takto tak aby ste neboli prekvapení, keď raz po vašom výstupe spraví niečo nečakané. Skús sa na nich raz pozrieť sa láskou, či im vieš pomôcť, a nie s kritikou, čo len ubližuje.

kika52621
28. okt 2021

@smejo123456789 tak si každý deň vypýta diét na prechádzku vyvetrať sa a budeš spokojná budete tráviť čas spoločne keď si ho vypýta pred obedom môžeš ho zobrať k vám a dat mu papať aspoň polievočku. A s tým prezliekanie je to smutné ja som môjho a teda aj stále lrezliekam každý deň tak skus malej niečo kúpiť a obleč jej to.... Ako poviem ti najhoršie sa je starať ale jedine co môžeš je dohovoriť synovi a syn si musí stať za svojím a nie sa nechať na druhý deň oblbnut.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
smejo123456789
autor
28. okt 2021

@minimie ona nechce ani pomáhať ani sa učiť radšej bude, ležať na posteli.

jaskolka
28. okt 2021

A nemôže mať depresiu? Keď sa necíti dobre nezaujíma ju nič ani okolie, iba leží...to je normálne diagnóza.

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@lubka261 pomáhame im aj s malou, keď ju prezlecieme nadáva a sťažuje sa synovi, že ona si ju vie prezliecť, ale keď ju neprezlecieme mi ta ona určite nie.

miadi
28. okt 2021

Hmm tak moze byt Nejaky socialny pripad ale tvoj syn nebude uplne ok ked jej to vsetko toleruje este vdaka “ alkoholu” . Mozes mu dat jedlo pre malu nech jej veceru da on . Mozes vnucku brat cez vikendy do parku.. Keby ti na nej ozaj zalezalo mozes byt naj babka na svete a vynahradit ak sa mama nestara. Ale ze ty ju nezoberies von Lebo nevesta by len bola viac na mobile to o skutocnom zaujme o dieta z tvojej strany nesvedci.

dadis
28. okt 2021

@jaskolka Ano, pokojne to moze byt depresia. Len sme tu poculi same zle na nevestu, ale pan syn je dokonalost sama o sebe. Nevieme, ako to tam je. Ale v prvom rade, ak je problem s mamickou, tak to ma riesit otec. Mne sa zda, ze pani neprimerane zasahuje do rodinnej situacie. Ak by ju syn poprosil o pomoc, to by bolo ine...Ale hladat na internete "odkaz" pre nevestu, sa mi nezda velmi primerane. Tieto nevynutene rady a odporucania nikomu nepomozu. Dievcatko nakoniec moze byt velmi spokojne babo, podla vsetkeho dost spinka, chodievaju von. Mne osobne by dost vadilo, ak by mi svokra prezliekala dieta, alebo sa starala do mojho denneho rezimu, ci stravy. Ale naozaj nevieme, ci to je pripad na socialku, ak ano, nech to dotycna hlasi tam..

weronika171717
28. okt 2021

@smejo123456789 smutné 😔 ale podľa mňa dohovaranim nezmeníte nič. Len sa viac starať o malinku, ak máte čas variť jej, brat si ju často k sebe a matka nech si pije. Áno, nie je to dobrý prístup, ale stretla som sa s tým a rodičia si nikdy nedajú povedat.

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@dadis nemôže, lebo mu neplatila odvody, lebo je živnostník. Bavila sa na pani všetky peniaze vrazila len na seba. Kupovala si všetko co nemala. Aj teraz stále len objednáva, len pre seba nové a pre malú, len obnosene zo stránkach darujem sociálne slabším robí na tak hambu.

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@weronika171717 vadí jej aj to, že radšej ide ku nám ako k nej. A keď ju volá aby šla k nej otočí hlavu ako keby ju nepočula.

dadis
28. okt 2021

@smejo123456789 On nemoze ist na matersku lebo mu ONA neplatila odvody? Ze sa vobec pytam 😂😂😂.

winki13
28. okt 2021

@smejo123456789 prečo nevestu takto odsuvate? Viete ze mala rodicov alkoholikov ze nemala ok detstvo....preco jej nepomahate?

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@winki13 lebo ona veskeru pomoc odmieta.

winki13
28. okt 2021

@dadis jaj mamickyn synacik

winki13
28. okt 2021

@smejo123456789 a aku oomoc ste jej ponukli? Ako dlho su manzelia? Kde byvaju? Ako sa stara vas syn o rodinu?

winki13
28. okt 2021

@smejo123456789 ale este stale sa bavime o 11mesacnom dietati....hej? Ktore este len zacina chodit.

saraxyz
28. okt 2021

@smejo123456789 ale ty si si syna tiež zle vychovala. Ak je živnostník, tak odvody si ma platiť sám a nie to nechať na "neschopnú" manželku. Čo ešte nakydáš na nevestu? Ako ste jej pomohli? Ak by ste jej ponúkli pomoc , tak by neodmietla. Ale ty si plná nenávisti. Sa jej nečudujem, že je taká, aká je

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@winki13 nie je môj miláčik, len už nemôžem pozerať ako drie kým ona sa s prepáčením vala po posteli. Je šesť dní v týždni 12 hodín v práci, príde domov musí jej navariť čo si povie dat jej to až pod nos a ešte k tomu musí ísť pustiť práčku aby mohol ísť čistý do práce je to veľmi smutné, alebo keď mu povie, že ma prebalit malú, lebo ona to robila kým on bol v práci. Fakt je to úbohé. Tak som nevychovala ani jedno moje dieta.

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@saraxyz áno chodila stále platiť šeky aj moje. S tým rozdielom, že moje vyplatila a synove nie a pritom synovi povedala, že ide platiť šeky zobrali sme malú, aby sa netrepala aj s malú na poštu a nebolo jej 3 hodiny.

dadis
28. okt 2021

@smejo123456789 Jedno mile slovo si na nu nepovedala. Akceptuj, ze z nejakeho dovodu si ju tvoj syn vybral. Nikto mu so zbranou pri hlave nestal, ked jej robil dieta. Dieta je tu, tak sa muz musi starat. A ze je 12h*6d v praci....no musi sa mlady obracat, aby uzivil rodinu, asi nema dost dobre vzdelanie, aby robil menej. A zabudni, ze dnes muzi nenakladaju pracku, nevaria ci neprebaluju deti. Robia to takmer vsetci dobri otcovia!

ankare
28. okt 2021

@dadis bingo! 👌

selest
28. okt 2021

Neporadim ale poprosim kontakt na pani. Rada by som vedela ako donutit dieta aby spalo

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@dadis len, aby bolo jeho keď som sa jej pýtala akú má krvnú skupinu nechce povedať ani svoju ani malej.....

zuzitko74
28. okt 2021

@smejo123456789 Otcovstvo sa neurčuje podľa krvnej skupiny.

smejo123456789
autor
28. okt 2021

@saraxyz ona ma aj jeho kartu.