icon

Čo robia doma mamičky s deťmi, ktoré nechodia von?

mirola
9. aug 2019

Nechcem tu teraz sposobit nejaku diskusiu o tom, co je lepsie pre deti, alebo nie je. Ale ja chodim s mojim malym stale von, teraz v lete sme vonku prakticky cely den az na obedny spanok a obed. Takze tak od 9rano do 11. A potom od druhej do pol osmej. O osmej ide spat. V zime v kazdom necase sme boli vonku (este v kociku) aspon 2 az 3 hodky denne, ci snezilo, prsalo, fucalo, mrzlo. Prestahovala som sa na dedinu, kusok od BA a viem, ze je tu kopec deti. Nemam tu moc kamaratok, ale sledujem mamicky a stretavam stale tie iste tvare. Jedna je pripad ako ja, stretneme sa kazdy den 2x a debatujeme spolu, prisaham ziadna ina mamicka neni vonku len my dve. Samozrejme xy z nich chodi na ine miesta. Ale mam 3 susedky, ktore maju male deti 1rok, 3roky a 3 a pol. S nadejou, ze najdem nejaku partacku s ktorou by sme este mojli ist von som sa spytala, ci niekedy nepojdu von.. dostala som 3x tu istu obdpoved... “oni cez den von nechodia” vidim ich, ze su naozaj doma, pocujem ich deti, ako kricia, placu smeju sa atd.. zrejme bude takych mamiciek viac. Mna by uprimne zaujimalo, tie ktore nechodite tak, ze na cele dni von, co robite doma napriklad s tak 1 az 1,5 rocnymi detmi. Ako ich zabavate aky im robite program? Mne nevadi chodit von, s malym sa rada flakam, ale minule bol chory mal teploty a siestu chorobu a boli sme doma tyzden, uz som myslela, ze zosaliem. Nudil sa, krical, vymyslal, vyhadzoval supliky, behal hore dole ako saso, neobsedel ani sekundu, vytlacal mysla, otvaral kose, umyval si ruky v zachode... hracky 0 bodov. Musela som byt nonstop v strehu. Preto mi poradte co robite vy doma s detmi, ze Vam tam je “lepsie” ako vonku. Dakujem 🙂

xxxkatka
13. aug 2019

@bobricek1979 uprimne? nepoznam taku ani jednu. Dokonca aj zeny v krizovom centre, chodia s detmi von, ci uz na dvor, na prechadzku, na ihrisko....ale von chodia. Ja som vsak reagovala na tvoje jedno konkretne vyjadrenie. Tak neprekrucaj svoje vyjadrenia.

dkethe
13. aug 2019

My chodime von denne, ale rozhodne nie na cely den. Ved teraz ked je hic sme vonku max 2 hodky podvecer. A co doma? Ideme stylom montessori, takze mi maly so vsetkym pomaha takze vsetko trva dlhsie. V 1.5r mi uz napr vykladal pribor z mycky do pribornika(= aktivita triedenie podla tvarov), v kuchyni vsetko pecieme varime spolu.potom hry edukativne, kreativne, proste spolu. Potom sa najeme (spanok uz nema), knizka a ideme vonku. Mali sme par dni ze vonku doobedu aj poobede, a ja som z toho bola nervozna, prislo mi to malo podnetne a nudne a tieto aktivity ahry mi chybali. Samozrejme celodenne vylety su zas nieco ine.

gabriella93
13. aug 2019

Ja bývam tiež na dedine a ideme maximálne na uličku ... Keď som mala jedno dieťa tak sme chodievali na vychádzky tiež na dosť dlho ale keď sme skoro už dokončili dom tak mám čo aj na dvore robiť ... Máme už dve deti a pre tie treba variť upratovať prať žehliť záhradu porobiť momentálne kačice obriadit a veľa iného... Ver tomu že sa doma nenudim a deti robia všetko s nami, či trhajú zelinu košíka somnou trávnik sadia kvety a sú vonku celý deň ale nepotrebujem sa niekam trepať len tak keď mi doma robota stojí

zorkahorka
13. aug 2019

@wieruska1 pre mňa to kočíkovanie bolo super obdobie.maly krásne spal,ja som sa prechadzala,relaxovala,čistila hlavu.super oddych.jasne,robila som to,keď bolo navarené a upratané.ak nebolo,kočík s malym som odstavila v chodbe,kopla do vrtule a ficala...

bobricek1979
13. aug 2019

@xxxkatka preto pisem ze to nechápem pre tie ktoré vobec

anjika44
13. aug 2019

Keď je pekné počasie, radšej idem so synom von.
Lebo je to škoda bgyť vtedy doma a okrem toho
sa poznám a tiež by ma lákalo si sadať za PC.
A vonku sa dieťa aspoň vybehá a nikto nám
zdola nebúcha.

mooonika1975
13. aug 2019

@uhnakova a ešte tie lepené nábytku, plné formaldehydu, hmmm, mňam.

zuzinabila
13. aug 2019

@palomablanca aj ja chodim vonku s detmi rada a casto,ale tiez tych 6 hodin poobede mi nejde do hlavy.vnimam to tak,ze moje dieta je cast mojho zivota,milujem ho,ale nie je stredobod ,okolo ktoreho sa kruti cely vesmir.a byt s nim 6 hodin vonku mi tak trochu pripada akoby cely zivot bol o potrebach mojho dietata.treba najst zlaty stred.aj moja domacnost ma caka,aj moj.muz a potrebujem aj cas pre seba.a mne sa to da,ked som vonku cca 1,5 hodiny rano a tak isto poobede.samozrejme,su vynimky ako celodenne vylety a pod

vanilka83
13. aug 2019

@zuzinabila presne dieta musi mat predsa aj svoj rezim moj maly rano vstane urobim nam jest umyjem sa ja sa sprchujem a vlasy zmyvam rano obleceme sa ak mam uvarene ideme hned aj von sem tam cosi nakupit tu po ruke blizko nasho panelaka potom sa ideme najest a davam maleho spat to je asi 13 hod. Spi mi do 16-16:30 kazdy den vtedy ja relaxujem oddychujem citam ked vstane dame olovrant dam ho na nocnik pustim mu rozpravku nachystame sa von a to je aj pol 6tej tak do 19tej sme vonku a potom zas na veceru domov umyt maleho a uspat to je aj 20:30 potom oddychujeme s muzom a kukame telku domace prace kazdy den nieco mimo toho co som opisala takze kazdy den fofry ja som vecer ustvana jak zver tak vazne nechapem ako sa niekto cuduje ak je to tiez mamicka ze co tie ostatne pre pana ziveho stvaraju ak nie su cely den vonku. Moj muz je cely den v robote na vsetko som sama nik mi nepomaha sem tam vecer ak muz cosi stihne. A to mame psa a druhe babo na ceste. A v tychto hicoch ledva predychavam idem umret doma nieto vonku na tych pekacoch. Vsetky mamky by mali drzat spolu a nie sa urazat osocovat alebo ponizovat za to ze ma ina ine priority alebo iny zivotny styl ja stale varim mojmu 2,5 roc. Zvlast a vsetko zdrave podla projektu CJZD aj vecere teple a to nemyslim parky a hamandeggs to moj maly este v zivote v ustach nemal a ani mat nebude aspon kym nechodí do skolky. Upratujem raz za tyzden vacsinou vysavac roomba vysava piatok sobotu sa zotru len podlahy prach len ked ma chyti amok a mam cas na zvys kupelky raz za tyzden ja mam kazdy den v kuchyni dva krat bombu kedze vsetko varim sice mam mycku ale kym ju vyberem nalozim umyjem drez linku pospratavam to je aj hodina v keli. A je rozdiel ked ma niekto dom a byt. V dome je predsa omnoho viac roboty a stale tam treba nieco je tam zas vyhoda ze je zahrada a nemusi mamicka chodit stale kočíkovat. Ja mam byt a menej roboty ale nemam zahradu tak jasne ze musime chodit von ale do kociara mi moj uz nechce tak jedine na ihrisko kde to uz nebavi ani jeho ani mna stale tie iste deti mamicky tvare nuda vsetky ponorené do svojich problemov a starosti a ja mam ihrisko pred vchodom stretavame sa tam myslim cca kolo 15 mamiciek kazdy den ale len v tych casoch ako chodime aj my von nik tam nie je cez obed ani rano ani podvecer len pred obedom a vecer vsetky musime predsa varit dat deti spat jest oddychovat cosi poprat upratat a to kazdy den 2,5 rocne dieta ma kazdy druhy den dve plne pracky pradla takze niekto to oprat musi.

katrin21
13. aug 2019

@dkethe malo podnetne a nudne...zeny neprehanajte to..dietatu prospieva aj nudit sa... z nudy vznika najviac napadov a kreativity!

katrin21
13. aug 2019

Par inspiracii.. z knihy.. stoja za precitanie..

katrin21
13. aug 2019

Neviem v akom poradi mi to nahra fotky..ale su tam vidno cisla stran...

katrin21
13. aug 2019

Posledne dve fotky su omylom..nevadi.aj tie stoja za precitanie,len k inej teme😂

Fotky nahodilo opacne,takze prve su posledne a tak... zacnite od 3 od konca..

zuzana76
13. aug 2019

@lucinkab a co ked spia a kvasia, niekto si potrebuje pospat, iny nie, ved si pospi aj ty

toto je uz co za dobu, ze kazdy ma potrebu kazdeho riesit? ci matky chodia von a kolko casu vonku s detmi stravia a podobne, ved su to ich deti, ich zodpovednost, co vas ostatne do toho? ake mate pravo niekoho riesit?

lucinkab
13. aug 2019

@zuzana76 ozvala sa ta z tych doma odychujucich....

zuzana76
13. aug 2019

@lucinkab presne tak a tych co si pospi a nema vycitky

pre mna je dolezite si aj uchovat aky taky zdravotny stav a k tomu mi teda spanok pomaha, von staci ist na hodinku denne, vôbec netreba vonku travit 8 hodin denne, aku to niektore zeny prezentuju

leeo
13. aug 2019

Nechapem, naco chodit kazdy den vonku s dietatom matkam, ktore maju zahradu, kde sa ich deti hraju. Ved aj tam su cely den na vzduchu a zeny si aspon mozu nieco porobit, pricom im deti mozu asistovat - aspon sa naucia veci potrebne do zivota. Ale kazda sme ina, nemam nic proti matkam , ktore su najradsej "mimo hniezda" .

lenteraz111
13. aug 2019

Co robia? Hádajú sa na MK 🙂))

maciatkolulu
13. aug 2019

Dievčatá, sme VONKU, ideme VON.... Nie ideme každý deň VONKU😉😉😉 a podobne, keď sa tu už dotahujete dokola a uuuuuplne nezmyselne😉

blackcat8885
13. aug 2019

So starším synom som ako vtedy slob. matka žila u rodičov na dedine a syn bol na záhrade celé dni. Ja som vtedy mala potrebu raz za týždeň ho zobrať do mesta medzi deti na interierove ihrisko. Nevidela som zmysel v tom niekam chodiť keď majú naši veľkú záhradu a zvieratá. Preto každá matka nech robí ako chce. Verte či nie aj keď nie som vonku 5-6hodin nenudim sa doma
Teraz sme v meste preto jediná možnosť je ihrisko a park

lucinka1988
13. aug 2019

@zuzana76 hehe veď práve, a čomu ja teda nejako neholdujem, je výchova typu, aby každá minúta bola naplno vyuzita, aby každá hra cez den niečo dieťaťu dala, každú minútu využiť efektívne a stále niečo robiť🤷‍♀️Ja mám doma aj upratané, aj stíham pracovať z domu, aj sa s malym hrám, aj ideme von, ale nejako ani za svet nemám výčitky, keď si cez den na polhodinu ľahnem pred TV a maly zatial pozerá na tablete rozprávku, pričom je pravda, že by sme mohli ísť namiesto toho von alebo robiť montessori alebo by som mihla študovať jazyky., ale po pravde, nemám záujem😃Život neni len o efektivite, uhanani sa stále za niečim a pretekaní sa, kto čo robí lepšie, ktoré dieta zdravšie papa a pod..Ja davam mojmu aj pribinaciky, aj termixy, aj mu zdravo varím, nic mu nechýba, je zdatný, sikovny..A ja som psychicky vyrovnana 🙏A keď sa minechce, tak ten čas čo cez obed spi, nevyuzijem na svoju odbornú prácu z domu, ale na spánok☺️A sú dni, kedy sme kvoli tomuto vonku len hodinu poobede. Výsledok je ale ten, ze moje dieta aj ja sme spokojní..😉

blackcat8885
13. aug 2019

@lucinka1988 a presne o to ide aby bola matka aj dieťa spokojne. Ja som si to uvedomila už pri prvom synovi keď som mu po 2mesiacoch trápenia dala UM a vyprdla sa na kojenie ktoré bolo trapenim. Moja sestra pracuje má dcéru 5r krúžky a stále aktivity nejake, výlety každý víkend a o 20tej už narieka ak sa je unavená, že nemá kedy oddýchnuť

mirien22
13. aug 2019

No ja mám 3-rocneho syna a skoro 2-rocneho. Teraz cez leto bývajú vonku tak max do 10:30 a večer tak hodinku, keď už nie je vonku 35 stupňov v tieni. Tiež vonku nevidím žiadnu mamičku s deťmi, ktorá by ich do tých horúčav zobrala. Maximálne vonku na záhradu do bazéna, ale tiež až po 3 dávam decká, nech nie sú na priamom slnku v tom najväčšom upeku. Doma máme kopec veci na hranie, čítame si, varíme, upratujeme atď. Jednoducho sa bavíme spoločne a keď sa dá, tak sme vonku. Napriklad teraz sme 2 týždne na Orave, kde je fajn počasie, takže sme doma naozaj len na obed a obedny spánok, často ani to nestihneme. Ale keď vonku prší, tak sa mi naozaj nechce počúvať plačúce dieťa, že mu spadla kvapka na čelo (ano, menší neznáša dážď) a plahočiť sa po mlakach s dáždnikom. Radšej si doma vymyslíme nejaký program alebo ideme do interierovej hernicky.

viktorko4
13. aug 2019

Záleží od vela okolnosti. Ja mam napr rocneho syna a spi mi este 2 krat denne. Spat chce len doma, v koci uz davno nehrozi. Čiže rano vstaneme sme 2 hodiny hore potom 2 spinka obed to iste. 2 hodky hore 2 spi. Von sa ide az potom. Nemam vobec problem zabavit ho doma. Ma doma vsetko. Pocas jeho spankov si ja doma porobim ci treba. Dost dobre si neviem predstaviť, ze by som krúžila ulicami 8 hodin ako bludný holandan. Kedze maly este chodit nevie a bolo by to len o tom, ze by som ho vozila v koci. Uz by mal chudak otlaku na zadku. Naozaj ho nevypustim z koca , aby mi na ulici, ihriskach stvornozkoval. A ked by som ho ja vozila tolko hodin, vecer by som padla ja na hubu od unavy, nie este aby som po nociach varila riadila zehlila a robila vsetko to, co sa da stihnut pocas dna. Ak sa samozrejme cely den nebruzdam po von. Na moj vkus mu uplne hodka dve v tomto veku byt von bohate stačia.

katrin21
13. aug 2019

@maciatkolulu presne!!! Tiez mi to pili usi.. pritom je to jednoduche..pohyb, kam= von
Kde, na mieste = vonku.

zorkahorka
13. aug 2019

@zuzinabila to sa ti zdá,že je to veľa ale doobeda dve hodky, potom ide na 2-4 hodiny spat, takže navarim alebo upracem a keď okolo 16. H vstane, tak čo budeš do cca 20.h robiť dnu, keď je vonku krásne? Idem von.popolievam s ním kvety, pomáha otcovi kosiť trávnik, niekde spolu vyrazíme na biku, na jeho motorke, peso alebo do mesta na zmrzku... a odrazu je večer a ani si neuvedomis,že si bola s dieťaťom 6 hodín von.aj keby som dieťa nemala,tak isto nesedim dnu,takže to nie je o Tom,že je mojím stredom vesmiru

bobricek1979
13. aug 2019

@zorkahorka tak veru

bobricek1979
13. aug 2019

Ani knihy nepomôžu myslím že tu je na mieste a myslíte si čo chcete to, čo chce dieťa ja tomu prispôsobujem 24hodin a budem aj naďalej a teda dieťa musí aj vonku akokoľvek

07022007
14. aug 2019

Trošku na odľahčenie.... Viem bavíte sa tu o malých deťoch, ale nie je všetko len o vonku. Ja som von nechodila, neznášala som byť von. Ak mi naši chceli dať trest, tak ma poslali von 😂 takže teraz sa prezentujete že len von je dobré a môže prísť čas, kedy ho von nedostanete ani za pána. Aj každé dieťa je iné, nie každému sa pobyt von to čo dnu. Treba sa pozerať aj na potrebu dieťaťa. Mňa teda vôbec nebavilo sa liapať po prachéri a hrať schovku. Milovala som knihy, kreslenie a bola som proste šprt 😂

0silvia0
14. aug 2019

@07022007 no ja podobne, len v knihach zahrabana... vsetko by bolo ok, keby som si nedostatkom pohybu nevyrobila slusnu skoliozu😪