Čo s malou, keď odmieta topánočky?
Nelka bude mat o chvilu rok,uz pekne doma chodi,ale ani za svet si nechce dat obut topanocky,alebo paopucky.A ked sa mi jej ich aj podari obut,o chvilu uz ma zachvaty kriku a strhava si ich dole...Poradte ,ako ju donutit,aby si ich nechala na nozkach?
My sme mali to iste. Nechala som topanky pri hrackach, aby videl, ze to nie je ziadny strasiak a kazdy den sme skusali obuvat, vyzuvat, par krokov v topankach, potom zase vyzut a nechat tak. Ono detom chvilu trva, kym sa v topankach naucia chodit.
ahoj...nasi obaja behaju bez papuciek...dcerka si papucky obuje, len ked ju upozornim, ale syncek nechce ani pocut...ovsem, ak ma ist von, tak si teraz topanky obuva sam 😅 ...ale, ked mal okolo roka, tiez sme zvadzali "urputne boje"- kym som obula druhu, bola prva topanocka dole...v lete som ho velakrat (...aj dcerku v tom veku) obuvala az vonku v kociku...a v zime nie raz sme isli z revom a vzpieranim von...(snaziac sa strhnut cizmicky dolu...)...ale akonahle uz boli vonku...vsetko bolo v poriadku 😉 ...no, asi som moc neporadila...mozno treba aj "do nosenia topanok" dorast 😉
ahoj, ja by som ju nechala v ponozkach, ak mate smyklavy povrch, tak v ponozkach s protismykovou podrazkou 😉
tiez som isla poradit ponozky s protismykovymi spodkami, alebo este lepsie capacky ako od liliputi, fakt v pohode, nesmyka sa netlaci a behaju v nich nas Dominik aj o dva mesiace mladsia sesternicka Baska a v pohodke, inak sme boli tiez indiani, mame doma troje topanocky a dvoje papucky, ktore odmietal nosit... Jo a na von sme kupili ecco tie mu tak sadli, ze ich prvy den co ich mm doniesol nechcel vyzut a to predtym sme aj v mrazoch von chodili len v capackach (samo ze len vo fusaku a kociku 😀 )
Obnovim trosku temu. Moj maly zacina chodit, pekne cupita .Ale ani za svet nechce topanocky ani papucky. Len mu ich idem obut , dam k nozke a reve ako otrhnuty.Ked sa mi aj tu papucku podarilo dat na nozku tak hystericky reval ze som mu ju musela dat hned dole a este ho aj na rukach ukludnovat. Skusam to uz 3. den, ma ich aj pri hrackach , aj sa ja s nimi hram a davam si ich na prsty akoze sa obuvam, aj sa mu to paci, ale ked ich idem dat jemu , zasa ten srdcervuci rev. Neviete mi nieco poradti?
Mija_ja mam taky isty problem s mojou dcerkou..strasne place ked jej chcem obut topanocky..tiez jej ich musim hned vyzut a este aj ukludnit..ako ste to nakoniec vyriesili?
moja robila to iste, jednoducho som jej tie topanky nedavala, v kociku mala 3 ponozky ( v zime) a ja cizmy v kabelke 😖 , nastastie ju to preslo, cca od 1rok 3m uz topanky strpi.
naša tiež nejak neobľubuje domácu obuv..V lete sa naučila chodiť bosá a teraz papuče nechce ani za svet...Dávame jej preto dvojo ponožiek..jedny tenké a na ne ešte druhé hrubé s tými protišmykovými nopkami..Alebo jej dávam letné sandálky, nech ich znosí aspoň na doma, tie si nevyzúva..

Moji chalani maju 2 a3 a doteraz ich nestrpia na nohach, je im v tom teplo a za chvilu sa vyzuvaju, riesim podobny problem, lebo neviem ako budu v skolke...