Čudné pohyby 14-mesačného syna
Ahojte, joj nechcem sa vystrasit uz velmi, ale chcem sa opatrne opytat, ci je normalne, ze syn ma 14 mesiacov, a zacal mi kyvat hlavou akoby nie (ako keby sa mu to pacilo) z nicoho nic, a este aj dopredu ako keby imitoval ano. Ale z nicoho nic napriklad aj zatlieska, zamava alebo napodobnuje indiana, proste robi take veci zo srandy.
Tie imitovania ano a nie mu robim inak strasne velakrat, aby sa naucil ich imitovat. Vidite aka som sprosta? A ked ich nespoji presne s tymto slovom, ale robi ako sa mu zachce, tak som vystrasena. 🥶
Raz ja sprosta som videla u auti chlapceka to kyvanie hlavou - nie kyvanie a teraz sa bojim. 😪
neviem či to robia všetky deti, ale môj syn to tiež v tomto veku robil. Má dnes 21 rokov, pracuje, má frajerku a je ok. Nestrachuj sa zbytočne.
pre deti je typicka hravost. preco by toto nemohli robit pre zabavu? nemusi hned za tym byt priznak
Jej diky kocky, 🙏🏼 no, som sprosta proste. A bodka.

Syn je auti a nikdy sa nijako nekyval ci nicim nejako vyrazne netocil prosim ta... autizmus je celkovo velmi siroky zaber a spektrum diagnoza a to, co popisujes na tom (inak velmi dlhom) zozname moznych "priznakov" ani nie je... A aj keby vezmes zoznam auti priznakov, tak aj kazde jedno zdrave dieta tam budes vediet urcitym typom spravnia zaradit...to neznamena, ze autizmus ma...a aj keby ma... v tomto veku sa diagnostikovat neda... a aj keby mu ho neskor diagnostikovali, no a? Syn je dieta ako kazde ine, narocnejsi na vychovu, pravidla, ale to su aj jeho zdravi surodenci, ja v tom nevidim rozdiel, proste individualny pristup ku kazdemu dietatu a fungujeme...