Čudné pohyby 14-mesačného syna
Ahojte, joj nechcem sa vystrasit uz velmi, ale chcem sa opatrne opytat, ci je normalne, ze syn ma 14 mesiacov, a zacal mi kyvat hlavou akoby nie (ako keby sa mu to pacilo) z nicoho nic, a este aj dopredu ako keby imitoval ano. Ale z nicoho nic napriklad aj zatlieska, zamava alebo napodobnuje indiana, proste robi take veci zo srandy.
Tie imitovania ano a nie mu robim inak strasne velakrat, aby sa naucil ich imitovat. Vidite aka som sprosta? A ked ich nespoji presne s tymto slovom, ale robi ako sa mu zachce, tak som vystrasena. 🥶
Raz ja sprosta som videla u auti chlapceka to kyvanie hlavou - nie kyvanie a teraz sa bojim. 😪
neviem či to robia všetky deti, ale môj syn to tiež v tomto veku robil. Má dnes 21 rokov, pracuje, má frajerku a je ok. Nestrachuj sa zbytočne.
pre deti je typicka hravost. preco by toto nemohli robit pre zabavu? nemusi hned za tym byt priznak
Aj moje deti to robili pre zabavu.ako prislo tak odide 🙂
V pohode. Objavuje sa 🤷😄
Jej diky kocky, 🙏🏼 no, som sprosta proste. A bodka.
Prosim vas ako ste na tom s odstupom casu?

Syn je auti a nikdy sa nijako nekyval ci nicim nejako vyrazne netocil prosim ta... autizmus je celkovo velmi siroky zaber a spektrum diagnoza a to, co popisujes na tom (inak velmi dlhom) zozname moznych "priznakov" ani nie je... A aj keby vezmes zoznam auti priznakov, tak aj kazde jedno zdrave dieta tam budes vediet urcitym typom spravnia zaradit...to neznamena, ze autizmus ma...a aj keby ma... v tomto veku sa diagnostikovat neda... a aj keby mu ho neskor diagnostikovali, no a? Syn je dieta ako kazde ine, narocnejsi na vychovu, pravidla, ale to su aj jeho zdravi surodenci, ja v tom nevidim rozdiel, proste individualny pristup ku kazdemu dietatu a fungujeme...