icon

Dcérka má 3,5 roka a váži 25 kg. Máte aj vy silnejšie dieťa?

simkam2912
31. máj 2020

Prosím vás mate niekto takē tlstejsie dieta?? Moja mala ma 3,5 roka a 25kg,treba s tym ist k lekarovi?

Strana
z5
evka_s
1. jún 2020

@acrobaleno to nebudou jogurty a teplé večeře. Naše děti jedí jen sladké jogurty (nebo spíš Lipánky) a teplé večeře tak 5 dní v týdnu. Starší má 6 a půl a váží 16.8 kg (114cm) mladší 4 a půl a váží 17 kg (110cm). Ale kromě běžného jídla nejí pomimo žádné sladkosti (ten Lipánek tak 2 za týden), chipsy apod mají tak jednou za půl roku když máme oslavu. Když mají na něco chuť, chtějí banán nebo pomeranč, nebo nanuk (domácí jahodová dřeň). A hýbou se 🙂

tatapipka
1. jún 2020

Mrknite sa aj na to, či nepije a nezje veľa mliečnych výrobkov...niektorí ľudia a nie je ich málo majú napr. zlé trávenie po mliečnych výrobkoch a ja som až ako kojaca mamička malého alergika na (BKM-mlieko) prišla na to, že som asi aj z toho bola celú pubertu nenormálne nafúknutá a tučná a povyrážkovaná....teraz po vysadení mlieka som schudla, síce ani tak nie na váhe ako na veľkosti oblečenia a vyrážky mám v zásade vždy ked poruším diétu takže u mňa, mlieko = zbytočná kalorická bomba pre telo

acrobaleno
1. jún 2020

@25jesss25 Genetiku myslíš takú, kde mamička ľúbi jesť a aj tatinko a všetci majú nadváhu? 😂 Ale nie, nebudem sa tu navážať do malého decko, je to chyba rodičov a nech si to autorka porieši. Inak malá bude celý život na to doplácať.

acrobaleno
1. jún 2020

@evka_s Autorka nenapísala nič iné iba "normálny" jedálniček, nevieš, či sa dieťa hýbe alebo celý deň sedí s tabletom, či má nejaký snack pomimo. Nevieš aké veľké porcie sú to. Veľmi ľahko sa dieťa rozpapá a potom je ťažko mu niečo vysvetľovať, že to nesmie papať, keď doteraz mohol.

25jesss25
1. jún 2020

@acrobaleno nevravím, že tak nemôže byt, ja som narážala len na na tie jogurty a teple večere.
Ešte stále nevieme čo cely deň pije napr..

simca06022011
1. jún 2020

@acrobaleno no tak to je ina vec, ze u vas to tak nie je.. ja nevidim nic zle na teplej vecery... aky je rozdiel medzi polievkou alebo druhym z obeda a chlebom alebo parkami alebo inou suchou vecerou? Ziadny... a rovnako na jogurtoch. U nas v rodine sa takmer vobec nejedlo a nevarilo (fakt som mamu videla varit raz za uhorsky rok a v nedelu, take ze ranajky a vecere no hahaha) a bolo to normlane, cize by som mala povazovat ludi co doma jedia a varia za divnych.
Ak je to v normalnom mnozstve, tak z toho dieta urcite nepriberie az do obeznosti... Ale ako som opisovala ja priklad z mojho okolia, tiez sa dieta takto normlane stravovalo, ale pomedzi to normalne este vyjedlo vsetko co videlo od sladkeho, ovocie zelenina v jednom kuse daco zula slecna ;) a do dnes rodicia nechapu, ako mohla pribrat, to ma urcite geneticky dane... no...
cize porcie a vsetko pomimo bude hrat rolu :D

eliska13
1. jún 2020

@simkam2912 môj syn bol vždy ocapanejsi, ale nie zase tučný.A to vôbec nejedol a doteraz je málo sladkosti, chipsy a pod...nepamätám si váhu v tomto veku, ale ja som sa pýtala na 10 r prehliadke či ho netreba viac kontrolovať lekárka sa len usmiala ukázala mi rastové tabuľky a povedala, ze ešte by mohol mať 5 kg navyše čo si už fakt neviem predstaviť a,ze bude veľmi rast.On je typ ruky nohy akurát na bruchu má rolku.A to každý druhý deň bicykel 40 km.Ries to u doktorky niekedy nie je 25 kg ako 25 kg.ked si si vedomá, že neje denne sladkosti, sirupove vody a má pohyb vyrastie z toho.Tepla večera je normálna nie každé dieťa zje musli s mliekom.Ale zase, ak jej dáš o 19 hod mäso, ryžu pred spánkom nie je to dobré.
Takže pozri si tabuľky a uvidíš moja susedka má 3,5 r a 18 kg je vysoká a úplne stihla neriad sa váhou.Aj tak doktorka vezme krv, ak má dobrú štítnu žľazu povie Ti len upraviť stravu, pridať pohyb.Mozno Ti dlhšie nenarastla obmedz nejaké pribinaky, sladké jogurty daj jej biely jogurt do toho ovocie trocha medu, alebo brezovy cukor

vilma7
1. jún 2020

@sense zakladateľka témy mi poslala do správy fotku, dieťa je pevné, na každom sa tie kilá ináč uložia, takže všeobecne sa to porovnávať nedá.
Môj syn má od rovesníčky o pol kg menej a vypadá oproti nech ale oveľa chudší.

sense
1. jún 2020

@vilma7 neda ale ty si napisala ze ut 20kg je vela...cize zhodnotit len na zaklade cisla sa neda

eliska13
1. jún 2020

@vilma7 veď to na každom tie kg ináč ukazu.Ja mám rovnako kg ako kamarátka aj výška cca rovnaká a sme akoby bolo medzi nami 5-7 kg rozdiel

vilma7
1. jún 2020

@sense bolo to myslené tak, že sa mala (mohla) zakladateľka spamätať už pri dcerkinych 20 kg a nie až pri 25.

kiwi3
1. jún 2020

je normalne... hm. ale asi normalne ako dospely clovek, ktory uz tiez ma nejake to kilo navyse. najvyssi cas s tym nieco spravit, kym este nevnima tak okolie. nakoniec bude zajedat frustraciu a vysmech a bude v jednom kolotoci. (a tvrdit, ze priberie aj z vody)

egiginka
1. jún 2020

@pleja a pisem obnadzit lepok. Teda pecivka. Kolace atd... a viac zeleniny. Jest vela psenice a lepku nie je zdrave, ale zaroven suhkasim a nikde nepisem zaviest bezlepkovu stravu; nahradit....

elumina
1. jún 2020

@hettinka ved uvidíme. Už občas vymýšľa,hlavne pri polievkach. Ale tie sladkosti ju teda vôbec nelakaju.
Aj tak je dôležité, len nech su deti zdravé.
Vynašiel sa, šikovný je 😉😃

cherry19811
3. jún 2020

No moja ma 8 rokov a 25kg😂😂ale zase nasa je taka spageta tenka.

ajka0207
3. jún 2020

@acrobaleno vies ze sladky jogurt si si domyslela sama? Autorka napisala len jogurt, a tepla vecera je napriklad aj zapekany karfiol co mi nepripada neviem ake nevhodne pre dieta vo vyvine. Uz hladas chyby aj tam.kde nie su.

bublinka1426
3. jún 2020

to je velmi vela, isto nech vas posle na kontrolu hormonov st zlazy. resp krvny obraz. nasa ide mar 3 roky ledva ma 14kg a teda tiez papa uplne normlane. takze ak napises ze tvoja jedava normalne a ma o 10kg viac to je fakt divne. ale ano- aka je vysoka, mozno aj kosti ma tazke, mozno ty ci muz ci niekto v rodine je pevnejsi, tam moze byt aj genetika. ale ja som mala 36kg ked som mala pomaly 12 rokov. takze to je sakra rozdiel.

stanislavicenka
3. jún 2020

@25jesss25 dedicna nie je postava. Ale preberaju sa stravovani navyky

bublinka1426
3. jún 2020

@stanislavicenka neviem, je to o pristupe dietata k jedlu. kebyze nasa papa to co my obcas, tak ma uz 100 kg 🙂)) ale dako zje iba tolko co jej treba. co je fajn

taga
3. jún 2020

Napisala si velmi vseobecny jedalnicek a vacsine je jasne, ze s tym jedalnickom to nebude take ruzove.. pre niekoho je normalne jedlo aj to, ze dieta neje maso a zeleninu ale kazdy den len mucne jedla (ved deti miluju buchty a palacinky) vysmazane jedla (ved len obcas), chipsy (ved len par), sladke vody (ved len pol pohara), pribinaciky a kadejake dezertiky (niekto veri, ze aj to je jogurt) a nakoniec naozaj normalne jedlo nema ziadny priestor. Skus si poctivo zapisovat tyzden, co mala zje, ale naozaj poctivo, kazdy kusok cokolady, kazde lizatko, kazdu sirupovu vodu, kazdu ovocnu kapsicku, chrumku atd... Neverim, ze neprides na chybu

katrin1394
3. jún 2020

Aj môj je taký, je normálne a tiež mame takto. Bola som z tým u doktorky ale povedala mi že : Aký otec taký syn 😂 Otca ma tiež takú korbu 😂😂 že pokial on sa cíti dobre a nemá problém zdravotný tak nemám čo riešiť 🙂 A to sa dosť hýbe, ako keby mal v rici vrtuľu 😃 Neobsedi, furt s ním nabyja bývame na dedine furt je von 😃

zuzkalujza
3. jún 2020

@simkam2912 no je to veľmi veľa, moja má 10 rokov a váži 27,5 pri výške 146 cm. Ja by som zvážila ísť k Dr.môže priberať aj zo zdravotných dôvodov. Za opýtanie nič nedáš.

silviazlat
3. jún 2020

@simkam2912 Pokiaľ nechcete, aby mala ako väčšia problémy s obezitou, zastavte to kým je čas. Doma skúste variť zdravšie. Ako tu píše jedna pani, nezasmažené polievky, žiadne vysmážané jedlá. S mužom sa dohodnite na zdravej strave. Sladkosti vymeňte za ovocie. A určite sa poraďte s detským lekárom.

kristina100
18. aug 2020

To je dost vela vela treba varit zdrave jedla

Strana
z5