icon

Dcérka ma ťahá za vlasy pri zaspávaní. Čo mám robiť?

marsi06
20. feb 2008

ahojte dievcata 🙂 .chcem sa opytat,ci nahodou nemate niektora z vas skusenosti s takymto problemom:mam 19-mesacnu dcerku a uz od prvych tyzdnov ma rada taha za vlasy 😒 .vlastne iba pri zaspavani.akoby sa tym nejako ukludnovala.chvilku sa do dalo strpiet,ale trva to uz dost dlho a ja stracam niekedy nervy.niekedy si to vytrpim iba preto aby mi zaspala.neviem ju od toho odnaucit ☹ .ani celenka nezabera.skusim ciapku? 😅 .

rusovcanka
•
20. feb 2008

Ahoj, tie decká majú teda zvláštne "uspávacie" metódy 😀 .Moja malá ma zase škrabká po predlaktí(po tej vrchnej,chlpatej časti,spodná bezchĺpková sa jej neráta).Keď bola menšia, musela som jej každú chvíľu strihať nechtíky,lebo som mala ruku celu doškriabanú ☹ Teraz má tri roky a stále tak zaspáva...zaujímavé, že keď ju dáva spať babka, ani ju nenapadne povedať "babka,daj ruku" 😝 Ja to zatiaľ nijako neriešim, ale je pravda, že mi to nie je nijako nepríjemné.Skús jej dať tak ako ja ruku,možno jej to bude stačiť a aspoň to nebolí 😀

mirka414
•
20. feb 2008

marsi aj moja tak zaspava ale nastastie to trva iba chvilku.zacinam si robit vecerny kurz ja budem moct asi ist,len ked necham hlavu doma dcerke na hranie 😀

mikca
•
20. feb 2008

jéé tohle má moje známa u svého malého, ale tej jí za vlasy tahá pořád když ho chová..nějak ho to uklidnuje...a ona má tak málo vlasů chudák a k tomu její malej ☹ 😀

cairka
•
20. feb 2008

marsi, poznám 😅 ja som jej vždy dala ruku preč, keď zatiahla silno a a chvíľu jej nedovolila ma chytiť za vlasy (1-2 minúty) postupne prestala ťahať. teda tiež asi tak kolo roku a pol som jej to začla vysvetľovať. ale doteraz mi krúti vlasy, keď zaspáva, ale už aspoň neťahá 😀

biccy
•
22. feb 2008

Aj my zaspavame spolu v posteli a Zoinka ma drzi ruckami za tvar,velakrat mi trafi aj do oci. 🙂 Takze mi tak. 😀 😀

eliska7
•
23. feb 2008

budte radi že len vlasy,mne mala pri kojeni kruti druhu bradavku 😀 😀

lucka13
•
Odpoveď bola odstránená
•
malena
•
24. feb 2008

Aj moje srdiečko ma pri zaspávaní ťahá za vlasy a s veľkým pobavením sleduje ako sa krútim od bolesti. Už som jej to však zatrhla, držala som je rúčky a postupne prestala.

melory
•
24. feb 2008

ja detom nezakazujem aby sa mi hrali pri zaspavani s vlasmi, ale vzdy ich upozornim, ze jemnejsie. ja mam dvoj - takze mam duo v hlave a navyse ich ja pri tom musim skrabkat....musi to vyzerat komicky. moja mama hovori, ze som si na seba uplietla byt.
pytala som sa na nazor aj jasnovidky a ta mi povedala, ze deti, co sa chcu hrat s vlasami svojej mamy, mali nenaplnenu lasku. {a ta mala krasne dlhe vlasy}

marorlinko
•
7. mar 2008

marsi6, moj maly je taky isty, ja mam este dost dlhe vlasy,aj ked su zopnute,maleho to neodradi, on mi zaspava na rukach a trha vlasy najprv,ked mu nedam,tak sa natahuje a potm krici a ked ma to boli,tak sa smeje, na chvilu prestane potom zase taha mi vlasy, ciapka nepomoze, mne ju dal maly dole na tvar a potom strhol, aj na posteli,ked pri nom zaspavam,tak vkuse len moje vlasy,ale ked ja ho potiahnem za jeho, zbystri a prestane ma tahat, lebo to boli, ale dalsi den zase len ja atd.

evulik6
•
12. mar 2008

Ahojte, no vidim ze tuto "uchylku" nema len moj syn. Je to hrozne.....Stale mi ich taha....Do roka zaspaval so mnou v posteli, ale uz som to nemohla vydrzat ako mi trhal vlasy, tak som sa rozhodla, ze ho musim naucit zaspavat vo svojej postielke. Mala som k tomu aj ine dovody, no teraz je to uz ok, ale ked ho vezmem k sebe......hruza...tolko mi ich vytrha ☹

tonicka
•
12. mar 2008

mne obchytkava druhu bradavku ☹ ked nedovolim, zobudi sa a krici alebo vobec nezaspi 😒

emate
•
16. mar 2008

Ahojte baby, u nás s tahaním za vlasy je to podobné. akurát teraz sa snažím Terezku (18 m) od toho odnaučiť. 🙂 pokúšame sa už druhý deň. trošku sa na to hnevá, keď jej dávam rúčky preč, ale musí to byť.tiež jej vysvetľujem, že ma to bolí a zdá sa, že to chápe.... výstrahou je moja kamarátka, ktorá má 5 ročného chlapčeka a ten inak nezaspí len ťahaním za vlasy. tak som sa rozhodla, teraz alebo nikdy. 😉

ninka27
•
27. mar 2008

emate: Do 5 rokov??? Dufam, ze sa to nestane mne, moja malicka inak tiez nezaspi, len ked sa mi hra s vlasmi. Inak, neboli ma to, ani mi vlasy moc neskube, ale niekedy mi to tiez lezie na nervy, ked nechce dlhsie zaspat a stale mi len mota vlasy 😖
Ja si myslim, ze ju to prejde ...

sanicatko
•
27. mar 2008

ahoj marci,tvoj drobcek si moze podat ruky s mojim drobcom,ja som rozmyslala nad plaveckou ciapkou,tiez musim vytacat hlavu,len aby ma netahala,niekedy to inak boli,ma 8,5mes,uvidime dokedy ju to bude bavit

wandallka
•
5. nov 2014

som ani netušila, že tak´niečo nájdem ale aj tak som to dala vygoogliť :D malá ma pol roka a teraz mi začala pri zaspávaní ťahať vlasy a najlepšie tie nad čelom, nepomáha ani keď mám vlasy zopnuté. povyťahuje mi ich a potom silno zatiahne a drží... keď jej ich vyberiem alebo zakážem tak sa zlostí ... no mám dosť ... ale vidím že každý má niečo - asi stále lepšie ako tá bradavka :D

qtinka46
•
6. nov 2014

@wandallka Mne moja 15 mesacna chyti ruku a tymi "pidi" prstockami ma stipe kym nezaspi, niekedy mam ruky doskriabane ako od macata, mas pravdu kazdy ma nieco :P

maria200981
•
6. nov 2014

moja dcerka ma tiez tahala pri zasavani a dlho ju to drzalo... tusim 4 roky 🙂 chvalabohu mi nejake ostali

lyzzy
•
6. nov 2014

Každé dieťa má iné ukludnovacie návyky...náš malý mal obdobie keď vedel zaspať jedine tak,že vopchal svoju ruku do úst tomu,kto ho uspaval.

brady1
•
6. nov 2014

@marsi06 čitala si vobec čo si napisala, 19mesiacov si jej to dovolila a zrazu jej to chces zakazat, nemala si jej to vobec dovolit. Ty si urobila zle a aj sebe. A jedine co ti pomože nedovolit jej to, bude plač, problem so zaspanim, ale zaspi ked bude uplne vyčerpana. a bude to trvat pravdepodobne dobrych pár dni. ale prjdde to želám pevné nervy.

arletty
•
6. nov 2014

Moja mi kruti a taha uska pri zaspavani, aj to boli ked poriadne vykruti ci ustipne a ma 19m 🙂

jana_eyre
•
6. nov 2014

@brady1 dcera @marsi06 ma uz 8rokov, tak ju uz urcite ani neuspava neboj :D stara tema..