icon

Denné uspávanie

tisa82
23. jan 2013

Ahojte mamičky. Chcela by som sa s Vami poradiť o tom ako uspávate cez deň svoje deti. Mám šesťmesačného syna Samka, v nocí spí priam ukážkovo, zaspí sám v postieľke a budí sa len raz na kŕmenie a sám naspäť zaspinká. Problém je ale s denným spaním. Musím si ho zobrať na hruď , ľahnúť si a ukolísať ho, samozrejme musí tak spať celý čas, nemôžem sa od neho pohnúť a ak sa mi ho aj podarí preniesť do postieľky za 15 minút je hore. Dosť ma to vyčerpáva lebo mám ešte aj staršieho syna a keď drobec chce čas by som chcela venovať jemu. Skúste mi poradiť ako by ste riešili danú situáciu. Ďakujem

lea641981
•
23. jan 2013

moja mala zacne mrnkat a viem ze chce spinkat a ked je hodinu a pol hore 🙂
polozim ju do tasky od kocika na postel a chvilku si blaboce a bojuje s palonikom a zaspinka 🙂
alebo si ju necham pri sebe a hra sa s hrkalkami a ked zamrnka dam dudlik a zaspinka a neprenasam ju viem ze ju to budi 🙂
aj ked vonku spinka a kocikujem hodinku spinka a pridem hned domov otvori ocka ona v kociku nespi,spi len ked je kocik v pohybe vonku 🙂
aj ja by som sa zobudila keby ma chcel chlap preniest 🙂

bacula
•
23. jan 2013

Moja mala sa naucila cez den zaspavat v kociku, zababusim a akonáhle ju polozim, tak vie že ide spinkat, bolo to zo dňa na den, nijak som to nesilila, ona je celkovo zlý spac, v noci je každú chvíľu hore a spi s nami vo veľkej posteli... Ale toto denne sa sama nejak tak " rozhodla" ... Do siesteho mesiaca to boli boje aj cez den....držím prsty 🙂

rose1988
•
23. jan 2013

Bud v kociku alebo potom nechat trocha poplakat myslim ze inak to nepojde. Bude bojovat za to co je prenho dobre. Zalezi len na tebe

sasikas
•
23. jan 2013

@tisa82 nas cez den iba v kociku ma balkone, alebo na prechadzke...ale nemusi sa nadrndavat, takze vacsinou ho davam na balkon, aby som si stihla porobit, navarit.... 😉

alena0305
•
23. jan 2013

@tisa82 ak kojíš - tak mu daj do postieľky plienku, ktorú používaš pri kojení alebo vrch z tvojho pyžama - vtedy dieťa cíti mamu a spí kľudnejšie. Po akom čase ho uspávaš - ako dlho je hore? Ja keď vidím, že si šúcha oči - tak ju nakojím - niekedy zaspí pri tom alebo ju nechám kotúľať sa po perinách a iba dávam pozor aby nespadla a je zábavné pozorovať tie polohy - ale po preložení do postieľlky niekedy spí 40 minút - niekedy 1,5 hodiny a za 2,5 hodiny ide spať znova. Malým deťom sa striedajú fázy hlbokého a ľahkého spánku - preto sa budia po 20 minútach - čím sú staršie tým je tých ľahkých spánkov menej.

tisa82
autor
•
26. jan 2013

ďakujem za rady, skúšala som ho nechať vyplakať, našťastie neplakal dlho ani nie 10 minút, nebolo to ani plakanie skôr iba taký protest a zabralo. Len neviem, či nie je problém keď manžel si s ním chodieva poobede ľahnúť tak, že mu spí na hrudi ..... je to taký ich čas a ja im to nechcem nejakým spôsobom narušiť. Dnes doobeda ani nezaspal lebo sa začal stavať na nohy (je mi jasné, že nejako rýchlo, má iba 6 mesiacov) a keď som ho už bola dať asi 30 krát ľahnúť a on sa stále postaviť a usmieval sa na mňa tak som to vzdala 🙂