icon

Denný spánok 13 mesačného syna

lucia006
25. nov 2013

Ahojte poradte ako mam synceka (13mesiacov)dat spinkat len raz za den nie este 2krat ,lebo potom mame problem zo zaspavanim a nocou.dakujem

zivika
25. nov 2013

@lucia006 ahoj, skus mu kazdy den po par (15-30) minutach posuvat doobedny spanok a ten poobedny mu skrat...ja som to s malym takto vyriesila a trvalo to tyzden...

lucia006
autor
25. nov 2013

@zivika uz sa o to pokusam ,on chodil spat pred obedom o 10tej spal max,do 12tej a potom siel o 16tej a zobudila som ho po polhodke ked sa nezobudil sam,a napriklad dnes som ho dala az o stvrt na 12 cize mal posunute o vyse hodiny spal do 12:40hod, a nechcel mi spat o 4tej ani 5tej zaspal o pol 6 vstal o 19tej no teraz neviem kedy pojde spat,a este dodam vnoci sa zvykne budit cca 10krat .inokedy ale chodil spat o 20tej vcera o 21 a dnes ani len netusim odkedy mu posuvam spanok,

asocial
25. nov 2013

@lucia006 tak ho nedavaj spat o 5 ci pol 6, ale o 19 ci 19 30.. sice bude trochu nervozny, ale to je normalne...
nase dieta ma tiez 13 mesiacov..spava v podstate len doobeda..ako kedy..od 10 -11.30 zaspi a spi hodinu az tri..ale to sa upravilo az teraz..v noci aj 10 x hore je mi velmi zname, no posledne 4 dni sa budi v noci len trikrat...klop klop...ale aj take uz bolo

lucia006
autor
25. nov 2013

@asocial no chcela som ho dat najskor o 19tej ,ale bol tak zly,ze som ho poobliekaka o 17tej ze idem kukamoske aby sa zabavil a jak som ho obliekla iska sa obut ja,maly mi posediacky zaspal,

zivika
25. nov 2013

@lucia006 musis zaviest nejaky system a dodrziavat ho, drobec si za par dni zvykne...skus ho ukladat aspon tyzden presne o 11tej...nas maly sam od seba takto prestal vyzadovat poobedny spanok...jednoducho som ho jeden den ulozila o 16tej a on uz nezaspal, no a odvtedy uz mu stacil len jeden spanok...netvrdim, ze to 100%ne vyjde, ale za pokus to stoji, nie? 🙂 ... alebo to skus urobit opacne, jednoducho mu zrus doobedny spanok a uvidis, kedy sam od unavy zaspi...a mozno este jednoducho nie je pripraveny na jeden denny spanok a musis jednoducho pockat 🙂

lucia006
autor
25. nov 2013

@zivika no ja by som mu ten poobedny spanok nebrala ,ale kedze uz mi nevie zaspat o 16tej tak zaspi az po 17tej a to som ho nevedela prebudit o pol hodku spal az skoro do 19tej ,a dnes som ho ulozila na doobedny o 11:15

sosanna88
26. nov 2013

@lucia006 to je presne ten pripad ked dva spanky su uz vela ale jeden este malo...momentalne riesim to iste,ibaze mala ma 10mes...a spavala 3krat...teraz ten treti uz nezaspi,aj ked vidim ze aj by chcela...a ked spi dva krat je upistana,akoby jej nestacilo...ale pomaly zo dna na den sa to nejako posuva...ale tiez ak ti nezaspi do 16tej uz by som ho volako podrzala a nech ide aj na noc spat trebars o 18tej...s malou to mam tiez tak,o 18tej odkvicne a spi normalne do rana...mozno sa budes cudovat a maly ti aj lepsie bude v noci spat,tiez sme dosli na to,ze ked mala ide skor spat na noc spi lepsie...

lucia006
autor
26. nov 2013

@sosanna88 tak som vcera skusala ze ho nedat ked ezaspal so pol 5 ,,,,no sam zaspal o pol 6 a poto vstal o 19tej. 😖 dneska som ho chcela dat spat najskor o pol12 no uz spi od 11tej bo nevydrzal za minutu zaspal ani nedopil mlieko,a potom vstane pred jednou a znova mi nevydrzi dovecera uz to vidim 😢

ivancek123
26. nov 2013

ahojte,moja malá má 10 mesiacov,spí dva razy za deň,od 10 do 12,potom od piatej do šiestej a niekedy aj menej,ale potom ide spať až okolo pol dvanástej v noci,ja už som zúfalá z toho,snažím sa jej denný spánok skracovať a posúvať,ale ked sa jej chce spať,tak sa jej chce spať,nič ju vtedy nebaví,je umrnčaná,takže spať ju musím dať a večerný kúpeľ,ten ju neunaví,skôr mám dojem,že jej dodá energiu,neviem čo s ňou.

alexia11
26. nov 2013

My sme mali podobny problem. Teraz uz davam malu spat len raz a je to lepsie. Rano sa budieva ako kedy medzi 7:00-8:00 spat ju ulozim cca o 11:30-11:45 a spi max. dve hodiny. Potom uz ju nedavam spat. Niekedy je vecer uz netvozna, ale tak ked sme s priatelom doma dvaja nanu, tak ju nejako zabavime a o pol osmev do vane, navecerat a o osmej je v postielke. Zaspi vzdy okolo 20:30. Ked spala dva krat za den, prvy spanok mala od cca 10:00-10:30 a potom ten druhy od 15:30 alebo od 16:00 spala sice max. tristvrte hodku, ale vecer bol problem nebola dost unabena a vyvadzala aj do 22:00. Takze sme presli na jeden spanok a je to ovela lepsie. Skus aj ty par dni po sebe davat spat len raz, vcera to mozno nebolo podla tvojich predstav, ale chce to len par dni a navykne si len na jeden spanok, najlepsie pred obedom ulozit....aby potom ani do vecera nebola velmi pridlha pauza bez spanku.

alexia11
26. nov 2013

@ivamcek123 skus pred vecernym spankom poslednu hodinku hry len kludnejsieho charakteru, obzeranie kniziek, ukazovat zvoratka, loptu, auto, proste co je na obrazkoch, ponosit sa na rukach a tak podobne, proste uz nic divokejsie (niekedy priatel s malou robi vecer lietadielka, nahanaju sa po byte, ona pred nim stvornozkuje ako o preteky a smeje sa strasne). Kupel len narychlo, ziadne clapkanie dlhe, len naozaj dat do vody, namydlit, umyt a poutierat, ked budete vo faze obliekania do pyzamka, prihovaraj sa malej kludnym tichsim hlasom, aby sa skludnila a po veceri spinkat. Snad to pomoze. U nas ked priatel salie s malou, tiez je vacsi problem so zaspatim, ale ked je v kludovom rezime poslednu hodku pred spankom, lahsie zaspi.

aadulik2110
26. nov 2013

@lucia006 ahoj, my sme po 12 mesiacov prešli na spanie raz za deň - malý dovtedy spával od 10.00 - 11.30 (prípadne 12.00) a odpoludnia od 14.00 - 15.00 (prípadne do 16.00). Ako to už bolo spomínané - postupne som ho začala dávať spinkať neskôr (o 15 - 30 min).... a odpoludnia už nie. Behom týždňa sme papali okolo pol dvanástej a o dvanástej spinkal - niekedy len do jednej, inokedy do druhej a často krát mi spí až do tretej. večer sa chystáme o 19.00 spinkať a pred 20.00 už spinká. Ako tak čítam, tak píšeš, že ti spinká tak do 13.00 a potom už ti do večera nevydrží.... skús buď večer posunúť večerný spánok, alebo jednoducho ešte nie je ten pravý čas, aby spinkal raz denne... možno skúsiť to takto o mesiac... v každom prípade želám veľa trpezlivosti a aby sa vám to podarilo

lucia006
autor
26. nov 2013

@alexia11 aj dnes opat som ho dala neskormspat o pol 12 miesto 10tej a aj tak o 16tej zaspal do 17tej ,nijak som ho nevedela udrzat,lezal na zemi a mrnkal si az pokym nezaspal,neviem ho nechat hore ked sam ne zaspi 😒

lucia006
autor
26. nov 2013

@aadulik2110 nijak raz ho neviem nechat hore ,lebo od jednej uz nevydrzi az do 19tej napriklad ani do 18tej nevie on si lahne a proste zaspi ked mu nedam reve odusu,ma strasne zly spanok vnoci mozno preto,ete potrebujem2 cez den ,si myslim aspon,

sosanna88
27. nov 2013

@lucia006 ale tak ked si zaumienis ze bude spat len raz,tak to musis par dni robit rovnako...a nieze jeden den skusim tak a druhy onak...ja som to robila a malu som si rozhodila a dva tyzdne sa s nou nedalo existovat. Vyskusaj tyzden robit tak, ze ho ulozis vzdy doobeda v rovnaku hodinu,aj poobede a aj vecer...ak bude vymyslat uspi ho na rukach,vynaloz vsetku namahu aby si ho uspala...ak aj napriek tomu bude vymyslat a nezaspi,tak mu teda fakt daj len ten jeden spanok. On si po par dnoch zvykne...malu davam uz len dva krat asi tri dni a uz sa mi to zda v pohode...dokonca aj v noci spi lepsie...klop klop klop...tie spankove prechody su otrasne, u nas bol najhorsi asi fakt tento...(z troch na dva).zelam pevne nervy

lucia006
autor
27. nov 2013

@sosanna88 no mojho by dom vprvom rade nikdy nesupala na rukach vzovote mi tak nezaspal.asi nieje pripraveny mat len jeden spanok denne ako vecsina deciek poroku.nevadi len nech mi vie zaspat vecer.9hodin vecer nieje az tak neskoro este sa to da .lebo tu citam aj take ze opol noco chodia deticky spat.mozno preto pogrebuje dve spanky este lebo vnoci je hore aj 10krat 😒