icon

Dieťa a detská izba

fantagiro31
28. feb 2012

Dokedy ste mali dieťa v malej postielke? Kedy je riziko, že môže vyskočiť? Zvažujem nad detskou izbou, len je až na poschodí,
to by zase nebola pri mne.

lubina
•
28. feb 2012

Starsiu sme dali do jej izby az ked sme sa prestahovali, mala vtedy 3 roky, nebol s tym ziadny problem az som sa cudovala. Mladsia isla do svojej izbicky skor, ked mala 2 roky a 2 mesiace.Spinka tam krasne, malokedy vola, aby som prisla. Sama ku nam pride ozaj len zriedkavo. ide o to, aby dieta malo v izba pocit bezpecia, mladsia ma este stale baby telefonik a vie, ze ak zavola, tak ju pocujem a pridem, sama si ho aj zapne. A je tam dokonca rada aj sama, hovori, ze je to jej izba a chce sa hrat aj sama 🙂 . Nepises kolko ma tvoja dcera, ale raz ju do vlastnej izbicky budes musiet dat. ZIadny stres, to vystrasi aj malu. Par noci tam s nou budes spat aj ty a potom jej das telefonik. Treba len zabezpecit schody, aby nespadla, ak sa rozhodne ze pride za tebou. MUsi vediet, ze ty prides za nou v noci.

dadica
•
28. feb 2012

My sme malého presťahovali do detskej izby, keď mal 2 roky a 4 mesiace. 2 týždne bol ešte v postieľke a potom sme postieľku zrušili. Spáva vo veľkej posteli asi mesiac, najprv som dávala na zem perinu, ale už netreba. My máme ale spálňu hneď vedľa detskej izby. V noci mladšiu dcéru kojím asi 4 x, tak vždy idem aj jeho skontrolovať. Ja som sa tiež už bála, že vylezie nejako nebezpečne z postieľky.

dadica
•
28. feb 2012

Ale tiež si myslím, že keď dieťatko vie, že keď bude potrebovať, že mama alebo oco prifrčí, tak nie je problém, že je samé v izbe.

jasminet
•
28. feb 2012

nasa bola vo svojej izbe a v postielke odo dna co sme si ju doniesli domov z porodnice. do velkej postele isla v cca 2 rokoch, to uz som sa bala, ze vylezie z postielky, vypadne, skusala ponad zabradlie preliezat. teraz si sama k nam pride ked v noci potrebuje, dotiahne aj perinku a zalahne 😀

mimi21mimi
•
1. mar 2012

Naša spávala v postielke od narodenia, cca od pol roka úplne sama v izbe, niekedy aj predtým. Máme v noci zapnutú elektronickú pestúnku, takže keď sa minie voda alebo nemôže nájsť dudel, tak povie a prídem. Tmy sa nebojí.
Zatiaľ nevylieza, tak posteľ za veľkú meniť netreba. Časom to poriešime.

magda89
•
18. jún 2013

Ahojte baby, my sa prave chystame na prechod do velkej postielky. Mala je velka cestovatelka a stale sa vsade bucha lebo sa v noci prehadzuje a cestuje. Chceme to skusit s velkou postielkou a vo vlastnej izbicke... Doteraz sa nam dost casto budi tak dufame ze mozno to zaberie a bude aj lepsie spat. Pocula som, ze aj to kde spi ju moze rusit, mozno ju doteraz rusila nasa spalna alebo ked sme my suchotali. Citala som o tom tu http://www.prosimspinkaj.sk/3/post/2013/06/ako-.... Len si neviem predstavit ako moze dieta zaspat napriklad v cervenej izbe ako tam pisu 🙂

patkaza
•
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

tak od 2-3 rokoch do vlastnej izby .. sice niektoré deti majú vlastnú izbu až od toho ako začnú chodiť do školy .. záleží na možnostiach rodičov http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/