Dieťa málo priberá: Kedy začať s príkrmami?
Ahojte maminky,
Mam 4 mesačnú dcúrka ktorej pôrodná váha bola 3350g a teraz váži 5265g. Je plne dojčená.Má dostatok mokrych plienok cez deň je spokojna dojčim na požiadanie.V noci vstava 1x .
Pediater povedal, že jej mesačný prírastok je na hrane a je potrebné začať s príkrmamy.
Ale toho sa ja bojím, ešte nevie prehltat ani sliny nie to výživu.
Radšej by som šla do UM a samozrejme nadaĺej dojčila.
Zajtra ideme na moju žiadosť na kontrolné váženie.
Za 19 dní pribrala 345 g .
Doma ju vážim.
Neviem čo mám robiť a čo povedať lekarovi.
Viete mi poradiť?
Ďakujem
Pokračovala by som v dojčení. Nie jw to vôbec tragické. Za mesiac začneš dávať obed - zemiak mrkva cuketa brokolica šošovica ….vajecny zltok, masko
@anonym_autor ja by som neriesila, moja v 4m vazila 5.3kg bola len kojena a nikto mi nič nepovedal, aby som začala s príkrmom, akurát, že mám využiť imuno okno.
Dôležité je, že priberá, niekto menej, niekto viac, teraz priberá takto o mesiac môže inacc, nestresujte sa preto doma
umelé by som nedávala , môžte začať skôr s príkrmom keď tak,postupne zelenina atd
Ak inak prosperuje a vyvíja sa dobre, tak by som neprikrmovala. Obe moje dcéry priberali/ priberajú málinko, napriek tomu, že “zjedia aj koňa”… Aj s Dr to vždy uzavrieme tak, že keď prosperujú, sú šikovné, bystré, tak to nebudeme riešiť… Ja sama mám po 3 deťoch 47 kg a môj muž 60, takže veľmi nemajú po kom priberať :D
@anonym_autor ja by som neriesila, moja v 4m vazila 5.3kg bola len kojena a nikto mi nič nepovedal, aby som začala s príkrmom, akurát, že mám využiť imuno okno.
Dôležité je, že priberá, niekto menej, niekto viac, teraz priberá takto o mesiac môže inacc, nestresujte sa preto doma
umelé by som nedávala , môžte začať skôr s príkrmom keď tak,postupne zelenina atd
@gumkac19 prečo by si nedávala Um?
@gumkac19 prečo by si nedávala UM?
Keď si pozrieš vývoj podľa rastových kriviek, tak je tá váha úplne v poriadku.
https://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/r...
Lekárovi môžeš povedať, že začínaš s príkrmami zatiaľ formou ochutnávania. Stačí, keď jej dáš niečo do ruky a ona sa s tým pohrá, nemusí to zjesť.
Moja dcéra (teraz už 19 ročná) pôrodná váha 3150 g, v roku 7800 g, doktorka to nikdy prilis neriesila, ja sama som do cca 35 rokov mala 45 kg a muz do isteho veku bol tiez velmi chudy a vysoky. Teraz ma dcera cca 166 cm ale chuducka je stale, stravuje sa normalne, nie je chudokrvna, vzdy bola na spodnej hranici percentiloveho grafu, proste niektore deti su take...podla mna ked dcerka prosperuje, je spokojna nie je prilis co riesit a ani dovod prilis skoro zacinat s prikrmami
@anonym_autor mala som toto iste s dcérou, plne dojčené, ale veľmi spinkave bábätko, hodnoty priberania na hrane, pediatrička doporučila UM. Ale ja som si povedala, že kým priberá, tak jej UM nedám. Snáď neumrie od hladu, som si myslela. Začala som ju častejšie budiť na dojčenie, ale aj tak to bolo biedne. Nejak sme to prekonali a keď som začala dokrmovat, už bolo dobre.
@anonym_autor Aj moja malo priberala a mne dr.povedala, ze je dojcena, nemoze priberat podla "sunarovych" deti. A dolezite je, ze pribera.
Tek mojej neskor ani prorkmy nepomohli, aj tie zle jedla, radsej mala mlieko a dlllho bola slizik, az teraz, ako ma 14 rokov nie je taka chuda, ale nirmalne stihla. Rozjedla sa az dakedy po 12tom roku.
@anonym_autor mala som toto iste s dcérou, plne dojčené, ale veľmi spinkave bábätko, hodnoty priberania na hrane, pediatrička doporučila UM. Ale ja som si povedala, že kým priberá, tak jej UM nedám. Snáď neumrie od hladu, som si myslela. Začala som ju častejšie budiť na dojčenie, ale aj tak to bolo biedne. Nejak sme to prekonali a keď som začala dokrmovat, už bolo dobre.
@anonym_1e895a ktory mesiac ste začínali s príkrmamy?
@anonym_autor po dovŕšení 4 mesiaca
@anonym_autor mne kamarátka vravela že keď im bábätko nepriberalo tak museli budiť aj v noci. Asi 1x v noci nestačí dojčiť. Ja mám 3 mesačne bábätko a posledné dva týždne sa mi začal budiť 1x v noci a ja ako ho vážim každý týždeň tak mi za týždeň pribral sotva 100g ale další týždeň už 250g. Zvykne za týždeň pribrať 250g. Už ma cez 6kg.. ale mali sme aj problém s dojčením furt sa odtahoval mrncal rozčuľoval a doteraz neviem prečo, takéto problémy niesu? Nepokojnost pri dojčení?
@anonym_autor mne kamarátka vravela že keď im bábätko nepriberalo tak museli budiť aj v noci. Asi 1x v noci nestačí dojčiť. Ja mám 3 mesačne bábätko a posledné dva týždne sa mi začal budiť 1x v noci a ja ako ho vážim každý týždeň tak mi za týždeň pribral sotva 100g ale další týždeň už 250g. Zvykne za týždeň pribrať 250g. Už ma cez 6kg.. ale mali sme aj problém s dojčením furt sa odtahoval mrncal rozčuľoval a doteraz neviem prečo, takéto problémy niesu? Nepokojnost pri dojčení?
@anonym_271b04 Je nespokojná vždy v tom čase keď mám menzes. Lekar sponinal , že sa vtedy meni chuť mlieka a niekde deti prsnik uplne odmietaju, moja dcerka je pravé tá ktora odmieta prsnim je nespokojna v tom čase.
Žiadala som kontrolné váženie a za 3tyž.pribrala viac ako za 5týž.keď som mala menzes v tom čase.
Takže zatial len dojčim do ukonč.6 mes.
😊🤗
@anonym_271b04 Je nespokojná vždy v tom čase keď mám menzes. Lekar sponinal , že sa vtedy meni chuť mlieka a niekde deti prsnik uplne odmietaju, moja dcerka je pravé tá ktora odmieta prsnim je nespokojna v tom čase.
Žiadala som kontrolné váženie a za 3tyž.pribrala viac ako za 5týž.keď som mala menzes v tom čase.
Takže zatial len dojčim do ukonč.6 mes.
😊🤗
@anonym_autor ja som ešte menzes nemala a ani neviem kedy príde keďže pred tehotenstvom som mala pcos. Maly sa pri dojčení rozčuľuje už asi tri týždne. Hlavne na jednom prsníku sa rozčuľuje najviac. Ja fakt neviem čo za problém.
@anonym_autor ja som ešte menzes nemala a ani neviem kedy príde keďže pred tehotenstvom som mala pcos. Maly sa pri dojčení rozčuľuje už asi tri týždne. Hlavne na jednom prsníku sa rozčuľuje najviac. Ja fakt neviem čo za problém.
@anonym_271b04 možno je pomalí tok mlieka. Vtedy sú tiež deti nespokojné.
Skús nájsť tú správnu polohu
@anonym_271b04 možno je pomalí tok mlieka. Vtedy sú tiež deti nespokojné.
Skús nájsť tú správnu polohu
@anonym_autor áno tiež si myslím že pomaly tok mlieka
@anonym_autor áno tiež si myslím že pomaly tok mlieka
@anonym_271b04 tiež som mala ten problém a začala som uživat Senovku a Benedikt a bolo po probléme.

@anonym_autor a aká je dlha ? To ne tiež dosť dôležitý údaj