icon

Dieťa pilo z fľaše po odcudzení bezdomovcom

leqo
20. jún 2018

Ahojte maminy. Uz som tu nasiel diskusiu o tom, ako sa mamina pytala, co robit, ked sa dieta napilo z flase ineho dietata. Takato situacia by ma nerozhodilo, avsak mne, obycajne kludnemu otcovi, sa stalo nieco ine. V parku nam par (ona+on) ukradli detsky ruksak. Rozok zjedli, zobrali si flasku s cajom a ruksak zahodili do kosa. Ked som to zistil, zistil som, kade sli, dobehol som ich a flasu mi vratili. Myslel som si, ze je v povodnom stave, no aj tak som nemal v plane dat dietatu pit. Dal som ju nazad do ruksaka s tym, ze ju doma umyjem - idiot som ju vsak nevylial. Stacila chvilka nepozornosti a uz si ju maly vybral z ruksaka a cez slamku sa napil. Prisiel sa postazovat, ze tam je "malinovka" a ze chce caj. Po chrbte mi presiel mraz. Bola to sice len kofola, ale aj tak sa teraz bojim, ci nemoze nieco "chytit". Oni zrejme zistili, ze je to caj, vyliali ho a najpravdepodobnejsie z nej pili. Pri detoch by som sa nebal, ale predsalen, bezdomovci su trochu ina skupina - nechcem odcudzovat, len sa bojim. Viem, ze toto nieje zrovna situacia, ktora sa opakuje niekolkokrat denne, ale mozno sa najde niekto s nejakou podobnou skusenostou, pripadne s vedomostami, ako postupovat. Dik

Strana
z2
beton
22. jún 2018

@leqo nestane sa pravdepodobne nič. možno na výtery by som sa nechala nahovoriť, keď si veľmi citlivý, ale tam mu môžu niečo ďalšie zaniesť, to sa dosť často stáva. Žltačka je choroba špinavých rúk, teda pitím po niekom ju chytiť nemôže. Môže ju chytiť len z toho, že chytal tú fľašu a dal si potom ruky do úst, za predpokladu, že bezdomovci mali ruky od exkrementov. Takže rovnako môžeš mať tú žltačku ty, keďže si fľašu chytal. Rovnako chytíš žltačku, keď sa chytíš čohokoľvek, kľučky, lavičky, preliezačky, nákupného vozíka, bankomatu....keď to niekto so špinavými rukami držal pred tebou a ty si si neumyl potom ruky a dal ku slizniciam...oči, nos, ústa. Treba rozumieť, ako sa žltačka šíri a nestrašiť sa hneď. Fľašu umyť, prípadne dezinfikovať, vyvariť a hotovo. Buďte zdraví.

katie23
22. jún 2018

@leqo Co sa týka prenosnych chorôb akurát hepatitída sa prenáša slinami. HIV a ostatné... väčšinou krvou. Inkubačná doba na hepatitídu je 4-6 tyzdnou takže neostáva nič iné ako čakať... predpokladám, že už tie informácie máte. Čo sa týka prenosu žltačky, tak nič iné nepomôže len hygiena, veď len keď idete na kúpalisko, tak môžete schytat cez hepatitídu, mykozy a chlamýdie... všetko však dá zvládnuť, len základom je kľud a stresom dieťatku nepomôže😉

cecilia68
22. jún 2018

@qwerty81 Akože nad čím konkrétnym mám porozmýšľať? Mohla by si mi to objasniť ?

qwerty81
22. jún 2018

@cecilia68 velmi rada - nad liecbou paranoje ze kazda druha tema je vymysel unudeneho prazdninujuceho decka. on ma nejaky problem a len sa mu vysmievas.

cecilia68
22. jún 2018

@qwerty81 Veď je to komické, keď už "superotecko" nevie, čo so sebou....Netreba deti držať ako v skúmavke, potom deti nemajú vybudovanú žiadnu imunitu a náhodou sa napijú po niekom vodu a hneď ten nešťastník volá záchranku...fakt choré 😀

qwerty81
22. jún 2018

@cecilia68 s tym suhlasim, ale ty si sa mu nevysmievala z jeho problemu, ale ze tema je vymyslena a pisalo to decko. a na to som ja reagovala, ze pri kazdej druhej teme tu vidim vzdychanie nad prazdninami. ako hovorim - paranoja. 😉

cecilia68
23. jún 2018

@qwerty81 Asi si ma s niekým mýliš, ja som totiž o žiadnej vymyslenej téme nepísala🙂

qwerty81
23. jún 2018

@cecilia68 Pravdu mas, som si ta pomylila, takze sa ospravedlnujem 😉

cecilia68
24. jún 2018

@qwerty81 Nič to...len som nechápala, čo mi to píšeš a prečo😉

qwerty81
24. jún 2018

@cecilia68 uz mam tazku alergiu, ked vidim, ze niekto napise: jaaj, prazdniny, decka sa nudia a pod... vela zien hned podozrieva a ma paranoju, pritom si myslim ze je celkom jednoduche odhadnut ci to pisalo dieta, alebo nie. a teba som si pomylila s inou, tiez ma meno na pismeno C 😉

eliska13
25. jún 2018

@leqo chod k pediatrovi, ale verím, že nič zle nechytil.Aj, keď pri takých ľuďoch nikdy nevies
@cecilia68 ja ho chápem zľakol sa.Ti ľudia môžu mať svrab, HIV, žltačku, choroby

Strana
z2