Dieťa v autosedačke plače. Čo robiť?
Ahojte baby, som uz zufala, maly nam strasne rici v autosedacke (mame romer king plus zebra) V aute ma volant co hraje, hracie hracky, natahovacie, svietiacie,vesele slnecne clony, no proste vsetko co sa len da. Aj sa ho snazime my zabavit ale nepomaha a navyse mne je na cestach zle nemozem sa velmi otacat.. Nicim ho nezabavime, ked tak len na max.5min. Dlhsie cesty su katastrofa..Ked ho zo sedacky vyberiem prestane ricat.. Lenze nechcem aby si zvykal, ze je na rukach ved to vobec nie je bezpecne..Ale zase on tak rici az sa mu flaky po tvaricke robia☹ Ako mam docielit aby neplakal a spokojne sedel? V utorok mal rok takze slovam nie, ano, mozes rozumie. Nechcem aby bol rozmaznany resp. v takych veciach ako je napr. bezpecnost aby mal pevne stanovene musis sediet..Vopred dakujem za rady..
@ketrinka17 aj my mame tu autosedacku, a kedze maly zboznuje spievankovo tak to vyriesilo dvd a ani o nom nevieme 🙂 inak to bolo tak ako u vas
@ketrinka17 keby si si sadla za nim dozadu?
@sharlotta Aj mu spievam ale nepomaha, a prehravac je dobry napa len jeho by rozpravky nezaujimali ale ako to rozobrat 🙂 ale vyskusam aj ked tv nepozera...
@eemmaa kupim asi aj spievankovo 🙂 dakujem za rady
@sashabb ked si s nim sadnem dozadu je to horsie, nevydrzi ani sekundu sediet nesmie nikto pri nom tak vydrzi este kusok . on hned vyuzije ze je clovek blizko a moze ho vziat na ruky..
@ketrinka17 nas maly znasa cesty autom celkom dobre, ale skor na kratke vzdialenosti. Na dlhsie funguje spievankovo na tablete, neviem, ci pozeravate. Pripade ked s nim raz za cas ide muz sam, ma ho na prednom sedadle, to sa mu paci, ze dobre pred seba vidi a vacsinou cusi. Nie je to asi uplne top co sa tyka bezpecnosti, ale zakonom zakazane to tiez nie je, takze v nudzovych pripadoch by som to skusila.
@ava11 Maly vobec nepozera tv a ani ho nezaujima ked nejaka rozpravka ide :-/ ale s tatom aj cely hokej vydrzi pozerat 🙂 vo velkej autosedacke moze sediet vpredu ? to by bolo podla mna pre neho lepsie tam by sme dali ten jeho volant a soferoval by s tatom ale zase sediet na najnebezpecnejsom mieste nie je vyhra ...ale dakujem za rady 🙂
My sme mali toto od narodenia. Ked som chodila s malym sama k nasim do nr,1 ruka vzadu na vajicku a hupalǎ som ho a druha na volante. No des. Ale nejako ho to sameho preslo...teraz uz je v pohode,uz vidi von,hlada kamiony,cisterny,mosty a pod. A ked ideme na dlahsiu cestu,vyfasuje tablet a hra sa.
Skuste ho zaujat niecim co je vonku-auta,vlaky,stromy,nech pozera. Prip ten tablet.
@sharlotta Ja mám zas info, že keď je sedadlo spolujazdca posunuté čo najviac vzadu a je vypnutý airbag, tak tam dieťa v autosedačke byť môže...
@kokorunecka vo vajicku ano, ak sa da otocit proti smeru jazdy...Tak mi to bolo vysvetlene, ja len posuvam info.
Kopirujem zo zakona: Osoba mladšia ako 12 rokov a osoba s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa nesmie prepravovať na sedadle (sedadlách) vedľa vodiča. To neplatí, ak také osoby používajú schválený a pre ne určený bezpečnostný systém. (cize autosedacku)
... u nas pomohla zmena autosedacky... mame cybex pallas 2 s pultikom a odkedy sme ju nainstalovali tak mala v pohode prezije aj 8-10 hodinove cesty co pred tym nebolo mozne bez toho aby cloveku po hodine netiekli nervy... takto je vyssie, vidi z okna....
@kokorunecka airbag sa vypina len ak je sedacka v protismere jazdy, co zakladatelka temy nema
@sharlotta, kamaratka trepe. Sedacka moze byt umiestnena kdekolvek v aute (okrem miesta vodica), pri vajicku na mieste spolujazdca musi byt deaktivovany airbag. Neverim, ze taku blbost mohla tresknut dopravna policajtka. Ze sedacka nesmie byt na prednom sedadle uz neplati peknych par rokov.
@ava11 Áno, áno.. Ja som tak vozila malú ešte v čase, keď mala autosedačku 0-18 kg.
A ináč normoš pohoda v autosedačke vpredu, akurát, že mi teda bolo povedané, aby som sedadlo posunula čo najviac dozadu.
Neboj zlepsi sa to. Raz 🙂 my mame tri a uz kratsie trasy vydrzi teda ak ho zrovna nechyti nejaky ten amok. Ale je to stokrat lepsie ako to bolo
Ahojte, nemoze byt problem v tom, ze sa dieta v autosedacke poti? My mame rovnaku autosedacku a podobny problem. Najprv sa mu v nej pacilo no parkrat sa v nej riadne spotil a asi si to zapamatal, lebo od vtedy place hned ako ho do nej dame. Skusili sme mu dat pod chrbatik plienocku a trochu to pomohlo. No rozmyslam nad kupou nejakej podlozky proti poteniu. Neviete mi poradit nejaku dobru?
poznám dieťa,ktoré sa autosedačky bálo,malo tam nejakého panáka či čo...vymenili autosedačku a ok
podobne ako @sharlotta kupili sme dvd prehravac do auta a ficime na Spievankove... Ked vystihneme cestu v spravnom okamihu, tak prespi v aute hodinu a dalsiu hodinu dokaze pozerat Spievankovo a za tie 2 hodky sa teda uz da dostat dost daleko
@vroni jasne v pohode ..aj ked mne (aj ked teda podla pravidiel povolene) pripada mat autosedacku na sedadle spolujazdca velmi nebezpecne ...Viem ze to tu baby navrhovali, ale ked sa matka zacne venovat jaciacemu dietatu, podavat cumel, hrkalku a neviem co tak to odptuava pozornost od diania v premavke...takze tuto moznost by som nedoporucala..
ako neviem si predstavit dat rocnemu dietatu na zadne sedadlo dvd alebo podobne ☹
@katie555, to ti je vec zvyku. Ja som dieta do dvoch rokov zasadne vozila vpredu, prave preto, ze som si nevedela predstavit podavat dozadu cumel, flasu, hracku, stale odkukavat do zrkadla, ci je vzadu vsetko v poriadku. A z predstavy, ze dieta zacne jacat az sa dusi (mala som takeho zurvalca) a ja zacnem s kludom anglicana kruzit po meste a hladat miesto na odstavenie, som mala panicku hrozu (na dialnici este viac). Takze pre mna bolo vozenie dietata vzadu absolutne no go (jazdim skutocne velmi vela), zase taki Nemci krutia makovicami nad "nezodpovednostou" vozit dieta vzadu.
Mame ten isty problem. Mala ma sedem mesiacov zatiel ma vajicko a po 5 minutach je takyyyyy rev az na zblaznenie..
My sme skusili funkcne (resp. tenke termotricko) tricko a nan bud bavlnene tricko alebo ked je teplo plienku pod dieta a pomohlo 🙂 A pri dlhsich cestach pustame detske pesnicky, aby sa nenudil 🙂
Baby nam pomohlo prenosne DVD do auta 🙂 dcerka ma 20 mesiacov a rozpravky samozrejme pozerat este nechce,co je dobre,lebo sa ju ani nesnazim nejako zabavat televizorom ,ale co miluje je spievankovo 🙂 hudba ,spev a tanec,to ju vie uputat uz od pol roka a 100% to funguje 😉 najlepsia investicia 🙂

Ja som spievala, na nasu to zaberalo. Neskor sme kupili CD s detskymi pesnickami a teraz zabera, ked pozera video na laptope. Tazko povedat, kazde dieta je ine. Niekedy som musela kojit pocas jazdy, inak to neslo 😅