Do kedy treba deťom podávať Vitamin D?
Prosim va do akeho veku teraba davat dietatu vitamin D?
moje deti maju 4r a 8 r. -dcerka je alergologicka/ ma slabu imunitu na horne dychacie cesty/-- a kazala dat D vit. kazdy rok v zime cca tych pol roka
Ja tiez este davam hlavne ked su dni bez slnka, v juni bude mat tri roky
No moja bude mat v marci 2r..
V jesennom aj zimnom obdobi, ked je menej slniecka, davam malemu (4r), ale aj nam dospelakom. Vit D je dolezity pre imunitny system, takze v ramci prevencie uzivame cela rodina.
U nas maju vsetci ludoa nedostatok vitaminu D, cize vobec niecje na skodu brat ho celorocne, ci deti, ci dospelaci.
Ja som minule bola na preventivke a dr mi povedala ze taku ukazkovu hladinu vitaminu D uz riadne dlho nevidela. Povedala som jej ze beriem kazdy den (mesiace Okt - Apr), tak ma chvalila. Cize urcite nech berie cela rodina😊
No ja som sa smes stretla este s Dr mojej dcery a medzi recou som sa ho spytala ze do kedy ho treba davat, on ze do 15m..takze kazdy dr inak
synovi do 3 rokou a dcerka ma 1 rok planujem dávat do 3 rokou tak isto ...vitamin D od JAMIESONU
@bociandy v takomto prípade je to super, len bez užívania doplnku, bez dopĺňania toho déčka myslím, že len minimum ľudí by malo ideálne hodnoty 😖 Čo si myslím, že je dosť veľký problém a treba sa nad tým zamyslieť, najmä keď si vezmem, že aké problémy môže nedostatok spôsobiť 🙄
@krystofkal Moze velke, ja napriklad by som neverila, ze nedostatok moze sposobit napriklad aj unavu, niekto nad tym len hodi rukou, ze co je to, ze to sa da prekonat, ale teda nie je to take jednoduche. Mali by sme zabezpecit dostatok decka pre celu rodinu 😀
@zupka33 dokáže veľmi veľa narobiť a kto z nás by chcel so zdravím dobrovoľne hazardovať? Myslím, že teraz vo svete vidíme dosť ľudí, čo hazarduje a ja sa k ním pridať nemienim :/