icon

Dojčenie v divadle

bluezienka
9. nov 2017

Ahojte, mame ísť za krátky čas do divadla - momentálne dojčím: ako najlepšie poriešiť túto situáciu čo sa týka pohodového zvládnutia?
Dakujem.

P.

ave17
9. nov 2017

Ale ona chce a chce,keby tam to malé začalo plakať,asi by som ju dala vyviesť.Niektorí ľudia fakt nemajú základy správania.Keď chceš ísť do divadla,choď,ale čo z toho bude mať ročné dieťa??

terezka1947
9. nov 2017

Citujem autorku:...pôjdem hlava, nehlava
Toto nie je o kojenie ako takom,ani o dieťati
To je o sebectve autorky a o jej znalosti bontónu,či minimálnej základnej slušnosti
Pretože milión žien má deti a vedia,kam s nimi ísť,či neísť....keby každá prišla na akékoľvek spoločenské predstavenie s dieťaťom,kde by k tomu tí ostatní prišli?
Už ozaj s tým konjenim niektoré preháňate....neviem,komu a čo dakazujete.

sisy222
9. nov 2017

Bud alebo...ak je kojenie pre teba take dolezite,treba ostať doma s dietatom.neda sa mat vsetko naraz.
Ak silou mocou chceš ísť na predstavenie,bohuzial,kojenie sa konať nebude chvíľočku.

beky1813
9. nov 2017

Baby, nova registracia a hned takato tema, jasne, niekto sa nudi a chce rozduchat vasne

jankalukasova
9. nov 2017

@bluezienka ročné dieťa?? odhliadnuc od všetkého čo tu bolo spomenuté, že nevydrží sedieť, že bude mrnčať a bla bla bla... ak sa jedná o štandardné predstavenie, ktoré začína o 19:00 a trvá cez dve hodiny + prestávka... tak ročné dieťa má byť dávno uložené v postieľke a spinkať a nie tárať sa z plezíru svojich rodičov niekde v divadle.
Osobne si myslím, že sa opäť niekto nudí a potrebuje tu robiť "bordel"...

mircalla
9. nov 2017

Pokial len na chvilu uvazujes o tom (neviem, ci som spravne pochopila prispevok), ze chces tahat tak male dieta, ktore dojcis do divadla, tak bud bez neho alebo na to zabudni
Treba byt trosku empaticky a mysliet aj na ostatnych navstevnikov divadla, co bude vsak asi trosku tvoj problem, ze?

Moja dcera ma 2, roky nebrala by som ju na nic, co tvra nejaky cas - na milion percent nema sancu vydrzat
A ak chces v divadle este vytiahnut prso, tak potom nie si asi v poriadku

bluezienka
autor
9. nov 2017

@terezka1947 : Mila Terezka - existuje nieco ako nadsazka (odlahcenie...) - hlava-nehlava bolo so smajlikom 🙂 - ale tento fakt ti zjavne unikol. Ja som sa už rozhodla: idem do divadla, manželovi nechám zasobu a užijem si večer 🙂 (tento smajlik je bez nadsazky ). Dakujem za vaše nazory.

bluezienka
autor
9. nov 2017

@beky1813 : Vasen odporucam nechat si na manzela 😉

mircalla
9. nov 2017

@bluezienka Evidentne vymysleny prispevok

beky1813
9. nov 2017

@bluezienka chod vymysliet novy nick a uveritelnejsi problem, ak sa aj najdu fanaticky, co tahaju rocne dieta na predstavenie hlava nehlava, tak sa nebudu pytat na internete

katarinamarkova
9. nov 2017

@bluezienka
môžem sa spýtať? Čo ťa primalo uvažovať nad tým, že ročné dieťa zoberieš zo sebou na večerné divadelné predstavenie?

terezka1947
9. nov 2017

@bluezienka ďakujem za vysvetlenie🙂

deltaa
9. nov 2017

@katarinamarkova to su uz tak nauceni ludia ze ked maju dieta tak sa nedokazu na chvilu kym podrastie zriect sa svojich zalub, tradicii a zvykov. Ja poznam takych co s pol rocnym idu na dovolenku do exotickej krajiny ci na turu do hor, pritom si neuvedomuju ze to decko z toho nic nema , nepamata si to, az zhruba od 3 ci 4 roka si clovek pamata nejake utrzky spomienok. Ono to aj tak po case prejde tato "moda" a bude zas nieco uplne ine.

malasandrika
9. nov 2017

@deltaa to, že má žena dieťa, neznamená, že mal sedieť doma na zadku. Treba iba rozmýšlať, kam sa hodí ísť s dieťaťom a kam nie. My sme v lete boli v Turecku, malá mala 7 mesiacov a tento rok chceme ísť do Thajska, prečo by som sa mala niečoho zriekať?

terezka1947
9. nov 2017

@deltaa ej,ej....ty teraz dostanes😉
ja som raz po jednom uraze babatka{ cca1r}kt.vypadlo rodicom z nosica v raji napisala,ci to ozaj take male dieta musi ist do hor s rodicmi,resp.rodicia s nim.....a tooo som dostala.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
malasandrika
9. nov 2017

@terezka1947 prečo by mala dostať, vyjadrila som rovnako ako ona svoj názor. Ja som sa na dovolenku cítila, za to, že sa iné ženy necítili, to už nie je môj problém. Dieťa z nosiča môže vypadnúť aj keď ide matka v dome po schodoch

terezka1947
9. nov 2017

@malasandrika ja som ti nic nepisala....necitala som ani tvoj koment,asi sme ich aj narovnako pisali
a ano,suhlasim...kazda zena to citi inak

mircalla
9. nov 2017

@malasandrika V Turecku ides na plaz, neobtazujes x dalsich ludi. Male dieta do divadla na vecernom prestaveni nepatri.

malasandrika
9. nov 2017

@mircalla veď som napísala, že treba rozmýšlať, kde sa hodí ísť s dieťaťom a kde nie, podľa mňa je to dosť zrozumiteľné, nie?

deltaa
9. nov 2017

@terezka1947 tak nech mi daju, to ze niekto niekoho obtazuje som ani nemyslela som myslela na to dieta, ale budis pre mna za mna si chodte aj na alijasku alebo na sibir ci na pust, pre mna to bude vzdy a len chore ... 😉

deltaa
9. nov 2017

@malasandrika no ved prave, na co by si sa zriekala?

terezka1947
9. nov 2017

@deltaa tiez myslim na to dieta.....a suhlasim s tebou

emi16
9. nov 2017

@maciatkolulu
Bolo to detske vianocne predstavenie
A boli sme ako rodina a este aj cela partia aj s deckami
A ano uzila si to paradne
Aj som bola prekvapena
Najviac sa jej pacili mysi a mysia kralovna

emi16
9. nov 2017

@maciatkolulu niektore deti vnimaju skor, ine neskor
A niektore divadlo nemusia cely zivot
Ona od siestich mesiacov chodi na detske predstavenia a nieje sama

katarinamarkova
9. nov 2017

@deltaa
🙂 ja mám prvé spomienky čo som mala niečo vyše roka 🙂 ale tých je málinko fakt.....škôlku už pamatám skoro celú 🙂
ono človek sa nemusí úplne zriecť všetkých svojich koníčkov.....prečo? .....ale zase áno, určite musí prepnúť na mód - som rodič 🙂 a nezahrňovať svoje deti do úplne všetkých svojich aktivít - exotika, nebezpečná turistika, divadelné predstavenie, ktorému aj rozumieť nebude a navyše je hrané večer....atd.....
ono tak ako aj rodič ako účastník aktivity chce z nej niečo mať, tak aj dieťa pri každej aktivite malo mať radosť zo spoločnej aktivity.

katarinamarkova
9. nov 2017

@terezka1947
môžem sa len spýtať na to dieťatko a ten nosič? Ty si bola účastná, videla si to?
Ako rodiča, čo tiež berie dieťa na ľahké prechádzky lesom do nosiča, ma to skutočne zaujíma.

Ako sa to stalo? Veď ke´d je dieťa v nosiči pripútané správne, tak je to štýlom, že aj keď otočíš nosič dole hlavou,nemá šancu vypadnúť. ( 🙂 nie že by som to skúšala 🙂 )

montemotherone
9. nov 2017

Akože nechápem. Veď divadlo je hádam večer. Dieťa nakrmis, ulozis spat a ideš do divadla. Keď sa aj zobudí, na cajiku prežije. Otázka je, či ho ten, kto ho stráži vie zvládnuť. Moje deti, keď sa zobudili, vždy len mama 🙂

katarinamarkova
9. nov 2017

@terezka1947
@terezka1947
http://www.pluska.sk/regiony/vychodne-slovensko...

aha ja som to už našla
takže ono na vine nebolo ani to, že dieťa niekam brali, ale to kde a ako ho nosili.

terezka1947
9. nov 2017

@katarinamarkova nie,nebola....bolo to v spravach,asi prok dozadu a bratranec je zachranar,cize bol tam,nebol to jediny pripad...vela veci sa do telky nedostane....
bohuzial-asi nie som moderna mama....ale myslim,ze babatko,kt.ma necely rok-myslim,ze nemalo este rok,tak na rebriky do raja nepatri
ano,moze sa stat hocico aj doma-ved jasne,aj sa stava....
nechcem a ani neriesim tych rodicov,lebo staci moment nepozornosti a aj zo schodov s nim v naruci clovek spadne
to vsetko chapem,aj vsetky argumenty...lenze mi pride,ze niekedy zvytocne ideme do rizik a ze ci to nie je o rodicovskej sebeckosti...nic si neodpustim,neodopriem.....
cize....myslim,ze su miesta,kde nemusim byt ten prvy rok,dva....a potom s detmi dobehnem,co som "zameskala".....
a to sme teda doma s detmi tiez nesedeli,ale prisposobili sa ich potrebam...a trosku korigovali tie nase.