Dojčenie v divadle
Ahojte, mame ísť za krátky čas do divadla - momentálne dojčím: ako najlepšie poriešiť túto situáciu čo sa týka pohodového zvládnutia?
Dakujem.
P.
@katarinamarkova vies,kazdy sme rodic a kazdy uz musime vediet....
myslim,ze je to uplne jedno,kto na vine bol,ci nosic,ci rodic,ci rebrik,ci pocasie....to je uplne jedno
kazdy musiem vediet,co mame a nakolko si to vazime
este dopisem,aby zase niekto nieco nepochopil zle,ja by som s malym dietatom na niektore miesta nesla,mozno som zbytocne citliva,ale ....to som ja,tak to citim ja
ja som na deti s manzelom sama,no a odiekania bolo dost,no nelutujem nic,dokonca by som to ani nenavala odriekanie....skratka,som rodic...mam aj dieta,co ma rok,dva.....a podla toho sa moj zivot aj prisposobil
@terezka1947 veď to. obetovanie deťom a obmedzovanie sa dnes nenosí 😉
My sme boli teraz v kine s mužom po 3,5 roku malého a celkovo asi po 5 rokoch (Starých rodičov máme ďaleko a ozaj starých, takže k nám nemôžu behať kedy si pískneme). V januári sa konečne chystáme asi po 5 rokoch na školský ples dcéry. A neubudlo z nás 🙂
@montemotherone my s manzelom sme boli asi po 7r.na jednej svadbe a citila som sa ako na prvom rande😀....akurat s detmi,xi
ja som na deti cakala dlho...tazke je to s nimi niekedy,ale nelutujem jediny den
Preboha - jasne, ze sa treba obmedzovat a prisposobovat detom, ved to je prirodzene. Ked som bola bez deti chodila som na adventure tripy do juznej ameriky ci afriky. S detmi chodim do Talianska ci Chorvatska, hadam sa prisposobim, nie?
Trepat dieta do divadla by ma nikdy nenapadlao - co by z toho malo? Dcera bude mat 2 miluje napriklad Spievankovo, ale ani detske predstavenie by nevydrzala sledovat tak dlho, aby nerusila ostatnych. Pocitam tak o rok mozno.
@maciatkolulu
Akoze vestica, alebo mas patent na vsetky deti ako sa spravaju?
Ale asi vo viacerych diskusiach si uzivas ponizovat, lebo ludia sa nespravaju podla tvojich predstav
@terezka1947 ja by som s deťmi kľudne šla aj na ples 🙂 bývajú aj také. Vôbec mi nechýba, že nejdeme niekam sami. Užili sme si to pred deťmi a keď vyrastú, tak ešte bude priestor aby sme si s mužom liezli na nervy 😀
@maciatkolulu myslim,ze sa neriesil bezny ples....su plesy,kt.zacinaju poobede,su vyslovene pre rodiny s detmi....
v KE take mavame pocas fasiangov
na klasickom plese som este deti nevidela,dokonca aj pubertaci su ojedineli....sice,je pravda,ze na plese som bola pred 8rokmi,ale pochodila som ich dost,xi
a myslim,ze doba sa odvtedy nezmenila
ja osobne ani deti na svadby by som nebrala,pokial by vyslovene nevolali aj deti...a vobec by som sa neurazila,keby deti aj nevolali,pretoze aj to treba respektovat
@maciatkolulu ja hovorím o plese kde sa chodí s deťmi. Nebola som ešte ale tu u nás robia taký, kde su akcie, animácie, diskotéka pre deti zvlášť+ detská tombola 🙂 normálne celú noc a vraj je to úžasné
@terezka1947 tak ale keď vnímame svadbu, ako kultúrnu, spoločenskú udalosť, tradíciu... deti by z nej nemali byť vyňaté ☹ samozrejme, ak niekto šetrí, chce pozvať len základnú rodinu...
My by sme to mali vyriešené, keďže deti by sme nemali kde dať. O nás všetci vedia, že bez detí nejdeme nikam 🙂
@maciatkolulu tí, čo boli, hovoria, že museli ráno ťahať deti domov, lebo už nevládali. Tí rodičia myslím 😀
@montemotherone hej,jasne....svadba je rodinna udalost,no ale niektori ju beru ako vysostne spolocensku a aj pozyvaju na nu-bez deti....cize,ja to respektujem,nechcu deti,nejdu deti
a peniaze tiez asi hraju ulohu
skratka,kde ma s detmi nevolaju,deti nepretlacam....ved naco aj.
@maciatkolulu
Nechapem preco by si ho nemohlo uzit
Ved ma oci aj usi
Urcite nie ako 2-3 rocne deti, popripade dospelak
Ma city a vnemi v poriadku
Je tam dost hudby
Aj dospelaci si odnesu z predstavenia kazdy nieco ine
V kazdom veku je ina narocnost
Keby vrestala a bola nespokojna tak ju beriem prec
Ale sledovala javisko tak asi nieco vnimala
Ci podla teba si trojmesacne dieta uziva ken plnenie plienky a mlieko?
Táto téma nemááá chybu...toto nevymyslíš, toto je žiaľ život...😂
na odľahčenie, ale vážne 😉 mám otázočku: na večerné predstavenie do divadla či na ples aký lístok kúpiť jednoročnému dieťaťu? detský so zvýhodnenou cenou nemajú! v cenníku nie je uvedené, že deti do dvoch rokov (alebo do 104 cm výšky) vstup zadarmo! tak ako teda? kúpim mu dospelácky či ho prepašujem v taške alebo pod mojou tutu sukňou? 😂
Ja si myslim, ze na vecerne divadelne predstavenie jednoducho rodica s batolatom dnu ani nevpustia. Marna to diskusia 😉
Žienky nie je smutné sa tu vadiť, ponižovať,či vyvyšovať navzájom? Poďme byť spolu na seba buď milé alebo aspoň neutrálne, v nás ženách je predsa toľko nehy, lásky a pochopenia,darujme si to navzájom,lebo čo si zasejeme, to nám rastie. Kiežby to bol rešpekt, vzájomná úcta a láska. Prečo to píšem? Lebo včera mi udrela do očí táto diskusia a zrovna dnes som zhliadla tento divadelný kultúrny zážitok so 4 mesačným bábätkom. Maminku z videa si vážim a páči sa mi jej postoj k životu. Všetko je možné skúsiť a niekedy sa podaria aj veci, ktorým by sme neverili, že sa podariť môžu. Napríklad aj divadlo s miminkom. Pozrite od 55 sekundy... https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/11867/1398...
Zaujímavá info,len mi uniká zmysel, prečo by to práve v relácii trochu inak potrebovali takto riešiť. Ale verím,že sa to takto deje. No pochybujem,že tá mamička je tam s miminkom kôli pár eurám,či?
Asi nie je tá realita až tak veľmi iná, keď aj tu vznikla diskusia v ktorej maminky píšu,že boli s miminkom v divadle.
@maciatkolulu to ze svietia reflekt. a odtial nevidis nic je fakt, ale... kym zacne predstavenie je hladisko osvetlene a z javiska a zakulisia je tam vidiet perfektne - cize, kto kde sedi sa da zistit aj pred predstavenim

@terezka1947 my turistikujeme veľmi radi, často, ale túry sa prispôsobia veku a schopnostiam účastníkov 🙂 ročné dieťa do raja by som nebrala ani náhodou. to je jedno v akom nosiči.
Buď volíme ľahké túry, alebo najmladší jednoducho ostane doma.
Len ma to zaujímalo, ako mohlo vypadnúť, lebo viem ako máme deti pripútané my, a tam fakt nehrozí, že by pri normálnych pohyboch a trúfam si povedať aj keby sme ho otočili dole hlavou - čo sa na deťoch skúšať samozrejme nebude, nemá šancu vypadnúť, ak je pripútané správne.