icon

Dojčenie v divadle

bluezienka
9. nov 2017

Ahojte, mame ísť za krátky čas do divadla - momentálne dojčím: ako najlepšie poriešiť túto situáciu čo sa týka pohodového zvládnutia?
Dakujem.

P.

katarinamarkova
9. nov 2017

@terezka1947 my turistikujeme veľmi radi, často, ale túry sa prispôsobia veku a schopnostiam účastníkov 🙂 ročné dieťa do raja by som nebrala ani náhodou. to je jedno v akom nosiči.
Buď volíme ľahké túry, alebo najmladší jednoducho ostane doma.

Len ma to zaujímalo, ako mohlo vypadnúť, lebo viem ako máme deti pripútané my, a tam fakt nehrozí, že by pri normálnych pohyboch a trúfam si povedať aj keby sme ho otočili dole hlavou - čo sa na deťoch skúšať samozrejme nebude, nemá šancu vypadnúť, ak je pripútané správne.

terezka1947
9. nov 2017

@katarinamarkova vies,kazdy sme rodic a kazdy uz musime vediet....
myslim,ze je to uplne jedno,kto na vine bol,ci nosic,ci rodic,ci rebrik,ci pocasie....to je uplne jedno
kazdy musiem vediet,co mame a nakolko si to vazime
este dopisem,aby zase niekto nieco nepochopil zle,ja by som s malym dietatom na niektore miesta nesla,mozno som zbytocne citliva,ale ....to som ja,tak to citim ja
ja som na deti s manzelom sama,no a odiekania bolo dost,no nelutujem nic,dokonca by som to ani nenavala odriekanie....skratka,som rodic...mam aj dieta,co ma rok,dva.....a podla toho sa moj zivot aj prisposobil

montemotherone
9. nov 2017

@terezka1947 veď to. obetovanie deťom a obmedzovanie sa dnes nenosí 😉
My sme boli teraz v kine s mužom po 3,5 roku malého a celkovo asi po 5 rokoch (Starých rodičov máme ďaleko a ozaj starých, takže k nám nemôžu behať kedy si pískneme). V januári sa konečne chystáme asi po 5 rokoch na školský ples dcéry. A neubudlo z nás 🙂

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
9. nov 2017

@montemotherone my s manzelom sme boli asi po 7r.na jednej svadbe a citila som sa ako na prvom rande😀....akurat s detmi,xi
ja som na deti cakala dlho...tazke je to s nimi niekedy,ale nelutujem jediny den

mircalla
9. nov 2017

Preboha - jasne, ze sa treba obmedzovat a prisposobovat detom, ved to je prirodzene. Ked som bola bez deti chodila som na adventure tripy do juznej ameriky ci afriky. S detmi chodim do Talianska ci Chorvatska, hadam sa prisposobim, nie?

Trepat dieta do divadla by ma nikdy nenapadlao - co by z toho malo? Dcera bude mat 2 miluje napriklad Spievankovo, ale ani detske predstavenie by nevydrzala sledovat tak dlho, aby nerusila ostatnych. Pocitam tak o rok mozno.

emi16
9. nov 2017

@maciatkolulu
Akoze vestica, alebo mas patent na vsetky deti ako sa spravaju?
Ale asi vo viacerych diskusiach si uzivas ponizovat, lebo ludia sa nespravaju podla tvojich predstav

montemotherone
9. nov 2017

@terezka1947 ja by som s deťmi kľudne šla aj na ples 🙂 bývajú aj také. Vôbec mi nechýba, že nejdeme niekam sami. Užili sme si to pred deťmi a keď vyrastú, tak ešte bude priestor aby sme si s mužom liezli na nervy 😀

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
9. nov 2017

@maciatkolulu myslim,ze sa neriesil bezny ples....su plesy,kt.zacinaju poobede,su vyslovene pre rodiny s detmi....
v KE take mavame pocas fasiangov
na klasickom plese som este deti nevidela,dokonca aj pubertaci su ojedineli....sice,je pravda,ze na plese som bola pred 8rokmi,ale pochodila som ich dost,xi
a myslim,ze doba sa odvtedy nezmenila
ja osobne ani deti na svadby by som nebrala,pokial by vyslovene nevolali aj deti...a vobec by som sa neurazila,keby deti aj nevolali,pretoze aj to treba respektovat

montemotherone
9. nov 2017

@maciatkolulu ja hovorím o plese kde sa chodí s deťmi. Nebola som ešte ale tu u nás robia taký, kde su akcie, animácie, diskotéka pre deti zvlášť+ detská tombola 🙂 normálne celú noc a vraj je to úžasné

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
montemotherone
9. nov 2017

@terezka1947 tak ale keď vnímame svadbu, ako kultúrnu, spoločenskú udalosť, tradíciu... deti by z nej nemali byť vyňaté ☹ samozrejme, ak niekto šetrí, chce pozvať len základnú rodinu...
My by sme to mali vyriešené, keďže deti by sme nemali kde dať. O nás všetci vedia, že bez detí nejdeme nikam 🙂

montemotherone
9. nov 2017

@maciatkolulu tí, čo boli, hovoria, že museli ráno ťahať deti domov, lebo už nevládali. Tí rodičia myslím 😀

terezka1947
9. nov 2017

@montemotherone hej,jasne....svadba je rodinna udalost,no ale niektori ju beru ako vysostne spolocensku a aj pozyvaju na nu-bez deti....cize,ja to respektujem,nechcu deti,nejdu deti
a peniaze tiez asi hraju ulohu
skratka,kde ma s detmi nevolaju,deti nepretlacam....ved naco aj.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
emi16
9. nov 2017

@maciatkolulu
Nechapem preco by si ho nemohlo uzit
Ved ma oci aj usi
Urcite nie ako 2-3 rocne deti, popripade dospelak
Ma city a vnemi v poriadku
Je tam dost hudby
Aj dospelaci si odnesu z predstavenia kazdy nieco ine

V kazdom veku je ina narocnost
Keby vrestala a bola nespokojna tak ju beriem prec
Ale sledovala javisko tak asi nieco vnimala
Ci podla teba si trojmesacne dieta uziva ken plnenie plienky a mlieko?

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
martini
9. nov 2017

Táto téma nemááá chybu...toto nevymyslíš, toto je žiaľ život...😂

martini
9. nov 2017

na odľahčenie, ale vážne 😉 mám otázočku: na večerné predstavenie do divadla či na ples aký lístok kúpiť jednoročnému dieťaťu? detský so zvýhodnenou cenou nemajú! v cenníku nie je uvedené, že deti do dvoch rokov (alebo do 104 cm výšky) vstup zadarmo! tak ako teda? kúpim mu dospelácky či ho prepašujem v taške alebo pod mojou tutu sukňou? 😂

lorela
9. nov 2017

Ja si myslim, ze na vecerne divadelne predstavenie jednoducho rodica s batolatom dnu ani nevpustia. Marna to diskusia 😉

suzie
10. nov 2017

Žienky nie je smutné sa tu vadiť, ponižovať,či vyvyšovať navzájom? Poďme byť spolu na seba buď milé alebo aspoň neutrálne, v nás ženách je predsa toľko nehy, lásky a pochopenia,darujme si to navzájom,lebo čo si zasejeme, to nám rastie. Kiežby to bol rešpekt, vzájomná úcta a láska. Prečo to píšem? Lebo včera mi udrela do očí táto diskusia a zrovna dnes som zhliadla tento divadelný kultúrny zážitok so 4 mesačným bábätkom. Maminku z videa si vážim a páči sa mi jej postoj k životu. Všetko je možné skúsiť a niekedy sa podaria aj veci, ktorým by sme neverili, že sa podariť môžu. Napríklad aj divadlo s miminkom. Pozrite od 55 sekundy... https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/11867/1398...

mircalla
10. nov 2017

@suzie Nechcem ti brat iluzie, ale tieto videa nie su realne, su vopred pripravene a dohodnute s mamickou v hladisku, ktora ze to dostane honorar. Moj ex pracoval v televizii

mircalla
10. nov 2017

@suzie cize inymi slovami platena komparizstka. ano, vacina ludi na to skoci, ale realita je uplne ina

suzie
10. nov 2017

Zaujímavá info,len mi uniká zmysel, prečo by to práve v relácii trochu inak potrebovali takto riešiť. Ale verím,že sa to takto deje. No pochybujem,že tá mamička je tam s miminkom kôli pár eurám,či?

suzie
10. nov 2017

Asi nie je tá realita až tak veľmi iná, keď aj tu vznikla diskusia v ktorej maminky píšu,že boli s miminkom v divadle.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
jasminet
10. nov 2017

@maciatkolulu to ze svietia reflekt. a odtial nevidis nic je fakt, ale... kym zacne predstavenie je hladisko osvetlene a z javiska a zakulisia je tam vidiet perfektne - cize, kto kde sedi sa da zistit aj pred predstavenim

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená