Dokedy má zmysel sterilizovať fľaše/cumlíky a prevárať vodu?
Dokedy to ma zmysel? Ako ste to robili vy? Viem, ze su tu aj matky, ktore ani jedno z toho neriesili, moja otazka je adresovana preto tym, ktore ano 🙂
Dcera ma 6 mesiacov, zaciname s BLW, kde moze po troskach aj vodu z pohara pit.. kedze to bude voda z vodovodu, uz mi nedava velmi zmysel prevarat vodu na UM.
Tak isto flase a cumliky.. vsetko sterilizujem a potom prideme na nejaky kruzok, kde je oslintana podlozka a hracky od cudzich deti.. Niekedy aj doma sa stane ze na chvilu necham dcerku na podlozke samu a ked som o minutu spat, uz “berie vzorku” z koberca/podlahy 🙂
Ako to mate vy? Kedy ste tieto veci prestali robit?
Dakujem 🙂
vodu z vodovodu az po roku, nie? teda ak nie je rpevarena
Po roku neprevarenu
A sterilizujem fľaše raz za 3 dni ked sú to fľaše na um čaj a pod a to bude mat 2 roky
Po roku neprevarenu
A sterilizujem fľaše raz za 3 dni ked sú to fľaše na um čaj a pod a to bude mat 2 roky
@anonym_4ea5f3 *plastové fľaše
@anonym_autor presne tak, ked uz olizuje hracky a berie si co chce, tak od pol roka staci poriadne umyt s purom a teplou vodou. Tak 1xtyzden by som este davala sterilizovat alebo preliat vriacou vodou, aby sa tam nieco nemnozilo.
@anonym_autor odpovedala si si sama. Dieta uz prichadaza do kontaktu s roznymi bakteriami. Ak bude pit vodu z vodovodu, nema zmysel prevarat vodu do UM. Voda z vodovodu je uplne bezpecna. Pravdupovediac, pri prvom dietati som davala dojcensku vodu do cca roku a sterilizovala par krat do tyzdna. Druhorodeny mal vodu z vodovodu v cca v 5. mesiaci, sterilizovala som sporadicky. Efekt uplne rovnaky pri oboch detoch, cize sa ani jednemu nic nestalo. Len pri druhom to uz tolko neriesis.
Nesterelizujem už dávno pokiaľ to nieje nevyhnutné a vodu na mlieko prevaram aj druhému dieťatu tak ako prvému .Ma rok a pol.Na pitie neprevaram ale dávam dojčenskú
Deti boli od ich cca mesiaca na UM , vysterilizovala som len parkrat, viacmenej som do fliaš len vriacu vodu z kanvice vylievala častejšie. Pri prvom si uz nepamätám s tou vodou z vodovodu presne, ale iste viem, ze pri prvom som az tolko neriesila sterilitu ako pri druhom, aj ked nikdy nemalo prve dieta žiadne zdravotné problémy, pri druhom som kupovala vody dost dlho ,ale uplne zbytočne. Ja som vlastne tiez pila tie vody kym som dojčila. Nemala som na to nejaky podstatný dôvod.
UM som vzdy zarábala s prevarenou vodou,v neskoršom veku uz ale nie kvoli baktériám , len som si vzdy naplnila kanvicu ,prevarila rovno a bolo.
Asi od štyroch? mesiacov len preplachnem fľaše (mám sklenené) vriacou vodou z kanvice, aj cumlíky, ale popravde, v pôrodnici som mala odsávačku a k nej fľašu, ktorú bolo treba denne umývať (aj odsávačku) a keď som sa pýtala, tak mi povedali, že staaaaaaci len umyť a potom že tak nech aspoň do fľaše nech nalejem vriacu vodu z kanvice. A To som tam ešte mala aj nadštandard, teda luxus vlastnej kúpeľne s umývadlom, ale tak sa to nedalo porovnať s podmienkami doma... Čiže keď tam to nevadilo.. 🙈
Ináč, plánujem to takto robiť do cca roku dieťaťa, lebo som.maniak, ale už by sa dalo kľudne zvoľniť tempo (9 mesiacov má mala).
Dakujem za reakcie 🙂 Ako som si aj myslela, neexistuje jedno spravne univerzalne riesenie 🙂
Este mi napadla otazka ak teda zarabate UM a prevaritw vodu - pred kazdym zarobenim UM prevarite potrebne mnozstvo vody, nechate vychladnut na cca 40 stupnov a hned zarabate mlieko? Alebo vacsie mnozstvo prevarenej vody date do termosky a z toho potom zarabate UM?

do prveho ockovania som sterilizovala, potom uz nie