Dokedy prevárať dojčenskú vodu pre bábätká?
Pekný deň prajem.dokedy ste deťom prevárali dojčenskú vodu?pýtam sa tých, čo vodu prevárali,nie tých, čo vodu neprevárali
@anonym_autor dojcensku vodu netreba prevarat, je sterilizovana a vydrzi rok aj viac vo svojom povodnom baleni. Ak ti niekto napise, ze prevaral dojcensku vodu dovtedy a dovtedy, tak ma IQ tykve....
@anonym_autor nikdy som mu vodu nedávala. Ak som prevarala tak kôli sušenému mliečku, max .do 4 mesiacov,potom sa prikrmuje už a pije čajík
@popcorn2myska tak ja dávam na pitie vodu a nie čaj
dojčenskú netreba prevárať, vôbec som to nerobila, úplná zbytočnosť.
Len tak na okraj, nechať vodu zovrieť v konvici, nie je preváranie
Dievčatá...pýtam sa tých čo prevárali aj dojčenskú vodu.nie tých čo tvrdia,že ju netreba prevarat a čo ju ani neprevárali.dakujem za pochopenie
Ani vodu z vodovodu netreba prevarat. Nežijeme v Afrike...
Uz od narodenia davas babätku plasty do telicka 🤮
Nechapem toto kazdy ma doma vodu a toto robi malemu babu🤢
babatku davas vodu? ci mas na mysli batola, alebo vacsie dieta. Babatko pije MM, alebo UM, z prevarenej vody... vacsie deti nepotrebuju dojcensku vodu prevarat, teda neprevarala som ju vobec.
Vďaka za zbytočné komentáre,radšej zavolám lekárke
@anonym_autor určite zavolaj lekárke 🤦🏻♀️lebo žiadna, ktorá ti píše nemá dieťa
@anonym_autor určite zavolaj lekárke 🤦🏻♀️lebo žiadna, ktorá ti píše nemá dieťa
@anonym_2672e1 ale veď dobre,má a čo?ja som chcela odpovede od tých čo vodu prevaraju,nie od tých čo nie.co je na tom nepochopiteľné??!!
@anonym_autor nikto dojčenskú vodu neprevára, fakt nie.Prave preto ju kupujem aby som klasickú z vodovodu nemusela pretvárať, ale zas my mame veeeľmi tvrdú tak aj preto.
@anonym_autor prevarala som do pol roka. Ale beznu vodovodku, dojcensku nie. Potom len normalnu vodu na pitie, dojcensku som velmi nepouzivala.
Dievčatá...pýtam sa tých čo prevárali aj dojčenskú vodu.nie tých čo tvrdia,že ju netreba prevarat a čo ju ani neprevárali.dakujem za pochopenie
@anonym_autor ale to hovorila aj nasa detska...ze naco prevarat dojcensku vodu 🤔 a po pol roku nemusi ani vodovodku prevarat.
Autorka mna by len zaujimalo ze preco? Co si myslis, ze v tej dojcenskej vode je, pred cim chranis svoje dieta? Ked sa nad tymto realne zamyslis, tak prides na odpoved aj sama.
chudak 68 mesacny Matthiass, ak ti tu neodpise nikto, kto prevaral dojcensku vodu. asi do 18-ky mu potom budes prevarat...
@anonym_2672e1 ale veď dobre,má a čo?ja som chcela odpovede od tých čo vodu prevaraju,nie od tých čo nie.co je na tom nepochopiteľné??!!
@anonym_autor pocuvaj... od tych co prevaraju dojcensku vodu nedostanes, lebo ju nikto neprevara, davaju ju casto mamy az vacsim detom a nie babatkam.. preto som sa pytala na vek dietata :D ale ano, zavolaj lekarke.. ja som ju pouzivala aj do UM a preavarala, ale preto, ze z vodovodu sme mali fakt hnusnu vodu :DD ani my sme ju nepili.
Do roka som prevarala vodu z vodovodu, dojcensku nikdy, pouzivala som ju len ked sme nemali pristup k vode z verejneho vodovodu
@anonym_autor Nepochopiteľné je prevárať dojčenskú vodu, kľudne zavolaj lekárke. Povie ti to isté
Nam pediatricka povedala ze mals viac pripadov kedy po dojcenskej vode mali deti crevne problemy, ona odporuca prevarat aj tu. My sme ale neprevarali, tutoinfo nam povedala az ked maly mal rok (menili sme pediatrov) tak uz sme to tak neriesili. Davali sme dojcensku lebo nasa prevarana je hrozne tvrda a mne vadilo ze by pil taku zakalenu vodu vodnym kamenom. Pediatricka odporuca do 1,5 roka, tak to cca chceme dodrzat 🙂 ale uz mu kludne napustim aj z kohutika ked sme niekde, netaham zo sebou plne flase vody.
Dojčenska voda sa predáva preto, aby si nemusela prevarat tú z vodovodu. Akokoľvek sa budeš hnevať a prskat, nezmenis to. Chápem že si možno počula niekde nejaké fámy že je lepšie prevariť dojčenskú, ale je to absolútne zbytočné
Uz od narodenia davas babätku plasty do telicka 🤮
Nechapem toto kazdy ma doma vodu a toto robi malemu babu🤢
@anonym_2c56cf ako to myslíš? Aby nekupovali dojčenskú ale používali kohútikovu? Ja sa len pýtam pretože ja si e pijem kohútikovu mestskú vodu ale deťom som dávala dojčenskú vodu lebo nemá minerály ani nič.
Mne zas pediater kázala,odporucila prevaráť.ked som povedala,že budem dávať dojčenskú,tak povedala,že aj tú,lebo veľa detí má tráviace problémy.inak by som ju neprevárala.teraz sme mali poradňu a zabudla som sa opýtať dokedy to teda odporúča.ja chápem a rešpektujem aj vaše názory ,že to nerobíte,ale na čo mi to tu komentujete?
@anonym_2c56cf ako to myslíš? Aby nekupovali dojčenskú ale používali kohútikovu? Ja sa len pýtam pretože ja si e pijem kohútikovu mestskú vodu ale deťom som dávala dojčenskú vodu lebo nemá minerály ani nič.
@arianna25 ta voda jev plastovych flasiach ktovie ako dlho uz… kohutikova prevarena je isto zdravsia -a to nie som nejaka eko bio ..Ale sa to hnusilo babu davat .uz tak davame dost plastov do seba ….
Mne zas pediater kázala,odporucila prevaráť.ked som povedala,že budem dávať dojčenskú,tak povedala,že aj tú,lebo veľa detí má tráviace problémy.inak by som ju neprevárala.teraz sme mali poradňu a zabudla som sa opýtať dokedy to teda odporúča.ja chápem a rešpektujem aj vaše názory ,že to nerobíte,ale na čo mi to tu komentujete?
@anonym_autor lebo je to hlúposť. Máme jednu z najlepších vôd.
Tak nasla som ti teda na nete pokyny - pripomienky ku kvatlite ignorovat, v sr mame naj vodu:
Kedy s tým prestať?
Po 6. mesiaci: Keď bábätko začína s príkrmami, začína do úst strkať všetko, čo nájde na zemi, a jeho imunita je už niekde inde. Vtedy už preváranie kvalitnej dojčenskej vody stráca zmysel.
Po 12. mesiaci: Dieťa už zvyčajne pije bežnú vodu z vodovodu (ak máte overený, bezpečný zdroj).
Na čo si dať pozor:
Otvorená fľaša: Ak fľašu dojčenskej vody otvoríte, mali by ste ju spotrebovať do 24 hodín. Ak stojí dlhšie (aj v chladničke), prevarenie je „istota“ aj u staršieho dieťaťa.
Voda z vodovodu: Ak nepoužívate balenú dojčenskú vodu, ale tú z kohútika, tú by ste mali prevárať určite aspoň do 10. až 12. mesiaca. Obsahuje chlór a iné látky, ktoré varom čiastočne vyprchajú alebo sa upravia.
... ak chces viac info, spytaj sa geminiho
chudak 68 mesacny Matthiass, ak ti tu neodpise nikto, kto prevaral dojcensku vodu. asi do 18-ky mu potom budes prevarat...
@anonym_a959da AHH,dnes som čítala,že kedy má prestať vodu ohrievať,že ju ohrieva na 37
Nam pediatricka povedala ze mals viac pripadov kedy po dojcenskej vode mali deti crevne problemy, ona odporuca prevarat aj tu. My sme ale neprevarali, tutoinfo nam povedala az ked maly mal rok (menili sme pediatrov) tak uz sme to tak neriesili. Davali sme dojcensku lebo nasa prevarana je hrozne tvrda a mne vadilo ze by pil taku zakalenu vodu vodnym kamenom. Pediatricka odporuca do 1,5 roka, tak to cca chceme dodrzat 🙂 ale uz mu kludne napustim aj z kohutika ked sme niekde, netaham zo sebou plne flase vody.
@anonym_6262ab máte pediatricku v Bardejove?
@anonym_autor no zavolaj veru lekárke. Mne naša vyslovene povedala na prvej poradni, že dojčenskú vodu prevárať NETREBA. Tá je už prevarená.
@arianna25 ta voda jev plastovych flasiach ktovie ako dlho uz… kohutikova prevarena je isto zdravsia -a to nie som nejaka eko bio ..Ale sa to hnusilo babu davat .uz tak davame dost plastov do seba ….
@anonym_2c56cf je tam predsa dátum kedy ju plnili

@anonym_autor nikdy som mu vodu nedávala. Ak som prevarala tak kôli sušenému mliečku, max .do 4 mesiacov,potom sa prikrmuje už a pije čajík