Drhlo sa mi bábo
baby som z toho uplne hoptova...dnes rano som dala ako vzdy malemu keks(tir co su od 6 mesiacov) a jemu sa nejak zadarilo a preglgol kusok a ostal mu stat v krku...ja som sa tak zlakla som ho najprv budchla do chrbatika pak som ho otocila dole bruskom drzala a pchala prst do ust nieco som vybrala a ostatne som mu asi zatlacila dnu este teraz placem ked to pisem som s toho hotova normalne som citila ako som mala prst az dole v hrdle no ten strach azufalstvo ked mi to neslo neviem ani opisat!!!!potom ked sa to konecne zadarilo tak som mu dala este mliecko to vypil jeho davku a zaspal mi na dve hodiny cely cas som bola pri nom a pocuvala ci dycha ....mam neslutocne vycitky svedomia ze sa to neda opisat som myslela ze sa zblazdnim muz mi hovori ze som nespanikarila a dobre zareagovala ale aj tak si myslim ze je to vsetko moja chyba a za vsetko mozem ja ...ani neviem preco som to sem sla pisat ale potrebujem to dostat zo seba...
@yashmin fakt je že ked sa človek ocitne v takéjto situacii je to ťažké ale hlavne že si nespanikárila 🙂
@yashmin dobre si reagovala, moze sa to kazdej mamine stat. 🙂
no napriek tomu bud opatrna, pre 6 mesacne babo je keks este nevhodny... na to ma este cas, aj 2-3 mesiace kludne. bolo dobre, ze si bola hned pri dietati, dieta by sa nemalo nechat same ked ma nieco na jedenie v ruke. 😉
@majka1981
@danielik79
@cmulinko baby mam to ponaucenie na cely zivot ten keks sice nezuzlal prvy krat ale urcite posledny!!!
@yashmin to ja poznam od narodenia po dnes. mame viac nez dva roky a pred mesiacom som ju "kriesila", ked sa zadrhla nesolenou tycinkou DRU 😒 😒 dve minuty sme bojovali, kym sa konecne poriadne rozkaslala a normalne dychala.. takze tento pocit doverne poznam, odvtedy nemala tycinky, hoci predtym ich par mesiacov papavala 😖 😖
hlavne, že si to zvládla, len nabudúce - dúfam, že to nebude , nezatlačiť prstami, to môže zle dopadnúť. Ja si veľmi dobre pamätám, že malá, mala ale už okolo 7 mesiacov a žužlala rohlík a ani neviem ako jej z neho taký kus zabehol, od vtedy bolo všetko na maličké kúsky a aj tak sa jej prilepilo na podnebie a následne zaskočilo z tých kukuričných jemne solených červíkov.....
My mame podobyn zazitok s jakblckom, bolo tu sice uz pred rokom, ale ten pocit strachu si velmi dobre pamatam, nastastie smo boli u nasuch a moj ocino nestratil duchapritomnost lebo maly uz modral, nastastie to dobre dopadlo, ale tiez si davam velmi velky pozor co malemu davam 🙂
@yashmin co sa tyka keksov pre take male babatko ja som davala len rozmocene v mliecku alebo vyzive, az do jedneho roku, takto by mu nemali ublizit 😉
@yashmin dobre si zareagovala, ale fakt je skoro davat 6 mesacnemu keksik, ja som svojej davala keks do ruky az ked mala 9 mesiacov typu bebekeks ale som stále pri nej keby čosi.
toto som nasla, keby nahodou , snad nebude uz treba ale je lepsie vediet ako nevediet ako dietatu poskytnut prvu pomoc http://www.choredieta.sk/index.php/prva-pomoc/v...
@yashmin mne sa stalo ked mala dcerka rok aj 2m.ze sa jej v hrdle skrižila tyčinka jasne že šla hned dolu hlavou a vybrala som jej ju no normalne mi zle ostalo ja som tu tyčinku normalne vyhakla von 2 dni som bola s toho hotova odvtedy ked papa v kociku ju nepriputavam preto ze vtedy kym som ju odopla sa mi to zdalo ako večnost.

ja som v tomto opatrna...nie vsetko na com je napisane od 6 mesiacov,tak to dieta je aj schopne zjest.moja dcerka ma za par dni 10 mesiacov a ide sa udusit z vyzivy pre deti co su od 7 mesiacov....uplne malicke kusky ju napinaju....nedokaze ich pozut-a ani moc nema s cim,mame len 2 dolne zuby....takze som v tomto velmi opatrna...darmo sa vravi,ze dieta sa musi naucit pozut jedlo,ale ak nema s cim,tak sa to len prevaluje medzi dasna alebo to zabehne ci napne a u nas vzdy je z toho len grcka....netreba sa ponahlat hlavne,ked viem,ze to moje dieta zatial nezvladne...vsak sa to nauci skor ci neskor..a v dospelosti nikto z nas nema napisane na cele,ze odkedy bol,schopny jest a zut bez problemov 😉 nic sa vam nestalo a to je hlavne.