icon

Dvihanie bábätka

24. feb 2023

Ahojte,mam hlúpu otázku.. myslite že je normálne keď sa pár krát stalo že sa bábätko prenášalo z prebalovacej podložky na posteľ takym spôsobom že som držala hlavičku a druhou rukou len čisto za nožičky ako keď ich dvíhate keď sa bábätko prebaluje ? (Pri prebaľovaní vykonala potrebu a musela som ju preložiť na iné miesto ..)

lady_hurts
•
24. feb 2023

Tak nie je to ideálny spôsob manipulácie s dieťaťom, ale myslím, že keď to nerobis pravidelne takto, nič sa nestane.

jj298
•
Odpoveď bola odstránená
•
marzuz89
•
24. feb 2023

Musis sa naucit v prvom rade spravne prebalovat, pripravit si cistu plienku rozlozenu, odopnut a vytiahnut mokru a jednym tahom podlozit cistu. Nebude sa ti pocikavat na podlozke, aby si ju potom musela takto prenasat, ved to len znie hrozne.

euka210
•
24. feb 2023

Tak len cisto za hlavicku nie...to je zle...tie nohy tak nevadia. Bud hlavicka aj plece alebo chrbatik jednou rukou a druhou nohy asi chapem ako, ked sa pokakalo...to ok. Ak vie drzat hlavicku, tak ruka pod chbrtom a nemusis uz hlavicku drzat.
Dalsi sposob je, ktory mamicky a hlavne stare mamy budu odsudzovat, ale ortoped to ukazoval, ze to je ok a nic hrozne...normalne chytis dieta pod pazuchy a prstami vzadu fixujes hlavicku ked este nevie drzat a dvihnes do vysky a prenesies.

sun_shine_2020
•
24. feb 2023

Ahoj, skus pouzivat jednorazove prebalovacie podlozky pri prebalovani. Ak sa stane nehoda, tak podlozku iba vyberies spod dietata, dieta nechas na tej klasickej podlozke a das cistu plienku. Mne to ulahcilo zivot 😉

kitycat
•
24. feb 2023

Ja mam vzdy cez pupok hodenu latkovu plienku a tou chytam pripadne ciki, aby to nebolo vsade. Prensat len za hlavicku je to najhorsie, zatlacas mu hlavicku k hrudi a riskujes pridusenie. Vzdy podcjtavaj ramienka a hlavicku, ved musi byt skrutene ako pragraf za tu hlavu a nohy!!

marzuz89
•
24. feb 2023

@euka210 ten sposob prenasania je ok, len je dolezite nebrat priamo hore, neumerne pretazujes krcne svalstvo a budujes nespravne zapojenie svalov. Treba takto podchytit ako pises, ale vzat z podlozky nagulenim do boku, a az potom zdvihnut, nie zdvihnut priamo hore. Ak som zrozumitelna. Nema to byt preco nespravne potom.

autor
•
24. feb 2023

@sun_shine_2020 používam práveže aj ta bola cela .. spinava

autor
•
24. feb 2023

@kitycat samozrejme ze hlavičku aj krk akoby ja skôr tie nohy som riešila že či som nespravila hlúposť..

euka210
•
24. feb 2023

Myslim, ze v pohode nohy, chytis za clenky alebo lytka a nohy hore ked je pokakana... tak som ja pochopila...pokial vynimocne, ok...nenosis ju predsa tak stale.

autor
•
27. feb 2023

@euka210 presne tak som to myslela