Dvíhanie nožičiek v spánku
Zdravim vsetky maminy,mam taky problem. Maly ma 4,5 mesiaca a ma nejake divne noci. Nejako po12-tej a nad ranom stale vykopava nozky a stona...kruti hlavkou zo strany na stranu. Vsetko robi v spanku,musim mu chytit rucky,aby vedel,ze som tam lebo inak by sa prebral. Maly nie je kojeny,UM pouzivame nutrilon. Napapa sa o 21:00 a potom az rano okolo pol 7. Takto prespi celu noc,no kebyze ho nehladkam a nedrzim za ruky,zobudil by sa. Mate aj vy nejaky podobny problem,pripadne ako ste to riesili vy. Cez den mi pekne spi,ale tiez musim byt pri nom a ked sa zacina po nejakej hodinke preberat,utisim ho a znova zaspi. Ked nema svoje odspate,je podrazdeny. Poprosim rady a nie kritiku,ze mozem byt rada,ze neplace a spi. Dakujem 😉
Aj môj malý 10 mesačný syn to robí, niekedy sa krúti pomaly celú noc. Dvíha nohy a pretaca sa zo strany na stranu a dlho trvá, kým si,, nájde,, dobrú polohu..
Moj syn tiez tak nepokojne spaval . Potom som zistila ze ked mu nedam vecer mlieko tesne pred spanim spinkal pokojne celu noc. Ked bol vacsi mlieko sme uplne vecer vypustili.
ma 4mesiace mozu to byt mierne nocne koliky mozno ho boli brusku, nafukuje sa mu mozno ho boli preto kope nozickami lebo si chce ulavit, poprdkat - neviem len uvazujem - mozno by pomohol feniklovy caj na noc, ja som v nom napr. zarabala nocnu davku mlieka popr. do nocnej davky mlieka pridala sab simplex poprdka si a bude lepsie, vyskusaj uvidis ci to zaberie. skor mi to pride ako rozumnejsie ako tie zle sny pri 4mesacnom babatku. alebo skus vecernu masaz bruska pred spanim v smere hodinovych ruciciek po celom brusku ako ide crevo malo by sa mu zlepsit travenie. drzim palceky nech je lepsie
Môj malý má 4 mesiace a má tiež podobný problém len v trochu horšom stave. On sa takto presadzuje, kope a place v spánku od polnoci do rana už dva mesiace. Ideme s tym na vysetrenie k neurologicke. Ale ako som písala on to má omnoho horsie
Masaz mu davam pri kazdom prebalovani,samozrejme aj vecer a dokonca aj v noci. Nezobudi sa na to a mam pocit,ze sa mu potom aj kusok ulavi...podla mna to ma tiez zastavene vetry v noci...lebo sa popri tom aj spuca...len ako keby sa mu nedalo vyprdkat 😦 ako keby to v spanku nevedel 😯
U nas to zacalo pred tyzdnom. Neustale kope nozkami a kruti hlavickou. Mame 5 mesiacov. Tiez som z toho zufala :(

@smejka033 mozno to bude fazami spanku.... pravdepodobne sa mu daco sniva a on to preziva sa sa preto pohybuje. jedna z mojich dvojiciek tiez dakedy zo sna aj rozprava a obcas aj krici, sa hada o hracku a pod. a sa tiez nejka po polnoci budia a vacsinou odpochoduju rovno do spalne.
pokial je to len 1x za noc, ja by som to vobec neriesila, 😉